Napad psa

I

Izbrisan uporabnik #488

Če gre za krajevno neobičajen hrup. To da malo zalaja za ogrado ni nič neobičajnega.
Nerodno pa je če cucek tuli celo noč in ljudje v okolici ne morejo spati. V takih primerih pa se lahko ukrepa.
V moji bližini je višji blok, zraven pa hiša, kjer so imeli ovčarja, ki je tulil cele noči. Stanovalci so bili obupani, policija je samo opozarjala (lastnik psa je bil celo policaj), nakar so krenili v akcijo ter psa petardirali, mu metali steklenice itd...
Nekako so potem cucka zapirali čez noč, vendar to dobro ni vplivalo na pasjo psiho, saj ko sem šel mimo se je vedno zelo nervozno zaganjal.

Drugače pa seveda imaš pravico do samoobrambe pred psom, ki ga nemarni lastnik nima pod kontrolo in te napade.

Na prvi strani imaš naveden predpis po katerem lahko obveščaš policijo o nevarnih cuckih in tistih brez povodca
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Hvala. Ampak alis em dolžan obveščati, kar tis očitno misli, da sem? Torej napadajočega psa lahko mirno prepolovim z recimo katano?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Še huje je bilo, ko sem bil na morju.
V ultra mirni ribiški vasici je lastnik (Hrvat seveda) čez noč pripel goniča ob drevo, sam pa odšel v mesto na počitek...
Kako je lajež odmeval po zalivu ni potrebno omenjati. Ko so se pritožili še njegovi sonarodnjaki je cucka odpeljal.

Od začetka je cucka celo imel spuščenega čez noč in je hodil lajat pod moje okno, ker je verjetno zavohal mojega psa. S hladno vodo en večer sem ga presenetil.

Saj turisti smo vsega vajeni, nerodno je le, če si doli en mesec
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hvala. Ampak alis em dolžan obveščati, kar tis očitno misli, da sem? Torej napadajočega psa lahko mirno prepolovim z recimo katano?
smile-1.gif

Zakon ne določa takšne obveznosti obveščanja.

S katano lahko, zanjo celo ne rabiš dovoljenja, se ne tretira kot orožje (sem zadnjič nekje zasledil to neumnost v predpisu)...
V bistvu lahko se lahko s čimerkoli braniš, kar je "primerno". Al pa če bizarno odgovorim: z aktiviranjem atomske bombe npr. ne.
Katano pa lahko neseš na sprehod.

mislim da je to:
20. Hladno orožje so boksarji, bodala, buzdovani, gumijevke in drugi predmeti, ki so prirejeni za napad.

Katana je dekorativna zadeva
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ja, meč imaš lahko povsem legalno, sem vprašal na pristojno ministrstvo...upam, da se mi nikdar ne bo treba braniti z njo..

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
smile-1.gif

Ne govorim o dolžnostih, govorim o pravicah.

Če veš, da se okoli potika lastnik s spuščenim nevarnim psom lahko to prijaviš policiji in oni so dolžni ukrepati. Sam se psa seveda ne smeš lotiti. Pes je zasebna lastnina in, če ga poškoduješ (tako ali drugače) lahko kazensko odgovarjaš zaradi poškodovanja zasebne lastnine in zaradi kršenja zakona proti mučenju živali. Pa seveda še potencialna civilna tožba.

Če pa tega niste sposobni razumeti in sprejeti pa naj vam pomaga mati narava.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Je pa zanimivo, da ti je "pravni strokovnjak" snecer odgovoril, da lahko psa prepoloviš s katano.
lol.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
smile-1.gif

Ne govorim o dolžnostih, govorim o pravicah.

Če veš, da se okoli potika lastnik s spuščenim nevarnim psom lahko to prijaviš policiji in oni so dolžni ukrepati. Sam se psa seveda ne smeš lotiti. Pes je zasebna lastnina in, če ga poškoduješ (tako ali drugače) lahko kazensko odgovarjaš zaradi poškodovanja zasebne lastnine in zaradi kršenja zakona proti mučenju živali. Pa seveda še potencialna civilna tožba.

Če pa tega niste sposobni razumeti in sprejeti pa naj vam pomaga mati narava.

Torej trdiš, da ne smem poškodovati psa, ki me napade??????????????
hysterical-1.gif
Moram pustiti, da mi pregrizne vrat?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Boš moral dokazati, da ti je želel pregriznit vrat
wink-1.gif

Sicer pa menim, da se pri nas ne sprehajajo psi, ki so človeku pripravljeni in sposobni pregrizniti vrat.
V Sloveniji je bil do sedaj en sam primer hudega napada psa (oz. psov) na osebo, ki je bil celo zelo odmeven. Še to se ne bi zgodilo, če ne bi bilo krdelo. In če mene vprašaš bi se moralo vse tiste pse usmrtiti in ne, da se je z njimi ukvarjalo toliko časa (ali se morda celo še ukvarjajo).

In razglabljat o tem kot, da je to velik problem je bedarija. Jaz debatiram o načelni ravni, saj v LJ že kar nekaj let nisem videl, da bi pes napadel psa, kaj šele, da bi pes ugriznil človeka.

Problem v slo so predvsem vaški cucki. Sicer se stanje izboljšuje a na dovolj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
aja, si že pozabil na tiste bulmastife? pa še tko ene dva rotvajlerja sta neki harala nedolgo nazaj ane sicer en v lj, tako da se tega kar precej dogaja...to, da pes napade človeka, povsem zadostuje za izvedbo samoobrambe, nič ni treba dokazovati, kaj točno ti je 50 kilska žival skušala narediti al je hotela odtrgat samo roko ali pa potegniti iz žepa kuli pa beležnico...

http://24ur.com/novice/crna-kronika/z-nozem-pokoncal-podivjanega-psa.html

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
no, jaz sem pa kake tri leta nazaj videl, kako je rotvajler (brez povodca n kljub kričanju lastnika) napadel in ugriznil drugega psa. V Ljubljani. Lahko to tudi povem točno lokacijo...lastniku napadenega psa sem bil na voljo,d a po potrebi pričam na sodišču, ampak očitno se za sodno pot ni odločil. Je bila pa njegov pes k sreči ena orenk žival, večja od rotvajlerja in z dolgo debelo dlako, ki ga je zaščitila...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
KAr si prilepil je čisti primer vaškega cucka... seveda so krivi ljudje, ki so ga prvotno kupili in ga niso ustrezno socializirali in strenirali. Posledice so grozljive.

Bullmastifi so primer, katerega sem podal.

Kar se pa samoobrambe in pokončanja živali tiče pa seveda nimaš prav
wink-1.gif
. Predlagam, da odprete temo "napadi psov v sloveniji" in celo leto notri lepite primere.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ups... nisem vedel, da si policaj in, da si spraševal, če lahko žival s katano presekaš na pol po tem, ko te pokličejo na intervencijo.
To je bolje, da vprašaš svojega nadrejenega.

Sicer pa... delajte kar želite. Jaz sem zadovoljen, da se zavest lastnikov psov o odgovornosti iz leta v leto veča. Tistih v ruralnih naseljih žal verjetno ne bomo morali nikoli prepričati, da ni dovolj, da se psa kupi in da na ketno. Za vsakega agresivnega psa je odgovoren njegov lastnik in odgovornost se tudi udejanja in ni le na papirju. Upam, da se bo kmalu začel aktivneje udejanjati tudi ZPMŽ.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Boš moral dokazati, da ti je želel pregriznit vrat
wink-1.gif

Sicer pa menim, da se pri nas ne sprehajajo psi, ki so človeku pripravljeni in sposobni pregrizniti vrat.
V Sloveniji je bil do sedaj en sam primer hudega napada psa (oz. psov) na osebo, ki je bil celo zelo odmeven. Še to se ne bi zgodilo, če ne bi bilo krdelo. In če mene vprašaš bi se moralo vse tiste pse usmrtiti in ne, da se je z njimi ukvarjalo toliko časa (ali se morda celo še ukvarjajo).

In razglabljat o tem kot, da je to velik problem je bedarija. Jaz debatiram o načelni ravni, saj v LJ že kar nekaj let nisem videl, da bi pes napadel psa, kaj šele, da bi pes ugriznil človeka.

Problem v slo so predvsem vaški cucki. Sicer se stanje izboljšuje a na dovolj.

Glej, pregriznil vrat ali ne.

Če govorimo za Ljubljano, ti lahko povem, da teh vaših kurčevih cuckov ne smete imeti izpuščenih. Pika.
V prilogi ti dajem še območje (MOL), kjer cucki NE smejo biti spuščeni.

Jebe se meni, če ti misliš, da je tvoj prijazen. Ko bo prepozno, te ne bo več.

Sem že napisal, da bi morali sprejeti zakon, da vsak lastnik psa odgovarja za njegova dejanja kot za svoja. Se pravi
v primeru napada psa, kot za nameren zločin in gazdo za v primeru poškodbe za vsaj 5 let v zapor, v primeru smrti pa za 30 let.

Potem bi se pa uredili, a ne?

Saj na obvoznici je omejitev 100 oz. 80 km/h.
A boš rekel, da če voziš po prazni obvoznici 150 km/h in nikogar ne ogrožaš, pa ne boš plačal kazni, če te dobijo na radar?
10.gif

ZAKON JE ZAKON!!!!! ZA VSE!!!!!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Sem že napisal, da bi morali sprejeti zakon, da vsak lastnik psa odgovarja za njegova dejanja kot za svoja. Se pravi
v primeru napada psa, kot za nameren zločin in gazdo za v primeru poškodbe za vsaj 5 let v zapor, v primeru smrti pa za 30 let.

ZAKON JE ZAKON!!!!! ZA VSE!!!!!

Lol... ti si papeški?

Drugače pa se glede sprejetja zakona kot ga predlagaš strinjam - da so kazni take, kot, da je napadel človek. Višje kazni, kot da je napadel človek pa lahko predlaga le totalni kre.ten.