Nalimajte gole slovenke!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
se raje bi videl sodnika ki bi to tako odlocil kot si zelijo SJTV in Nekdo....

Sodnik se ne odloča tako, kot bi želeli eni, ali drugi.
Sodnik se odloča glede na zakon o avtorski pravici, oziroma glede na njegovo kršitev.

In ker govoriš na pamet, ne veš, da je v Slovenij letno nekaj deset tožb v zvezi s kršitvijo avtorskih pravic. In da neavtor (tat) vedno potegne krajšo.

Ravno tako, kot ne veš, da smo avtorji siti tega, da vsi mogoči šalabajzerji razpolagajo z našimi avtorskimi deli, jih jemljejo, kot da so njihova last in jih pejstajo, kamor se jim zdi.
No, še nekaj let, pa bo, upam vsaj, zgodba drugačna...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik starsky pravi:
Dejstvo pa je, da te nihče ne bo tožil za objavo slike na tem forumu. Težko je namreč dokazati, da je šlo za objavo v komercialne namene.

Tudi če je fotografija objavljena v nekomercialne namene, te avtor lahko toži. Kršena je namreč njegova pravica razpolaganja z prometom njegovega av. dela.

Tudi če kršilec dobi samo opomin, ali pa še to ne, bo moral (če bo ugotovljena kršitev) plačati odvetnika avtorja in sodne stroške.
Skupaj kakih 500 evrov ali več...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Glej saj tega sem že vajen da se alter fotografi, avtomobilisti, cvekalci ipd spoznajo na vse...

če nebi vedel o cem govorim se nebi vtaknil v tole...

Nekdo 500€ sodnih stroškov? hahah o tem se sploh nebi odločalo, ker če bi se že po kaki slučajnosti primer znašel na sodišču, bi se končal s poravnavo (ampak ker se to nebi odločalo na sodišču je primer zgolj in totalno navidezn), ker bi stroški postopka presegli dejanske stroške škode, se postopek niti nebi začel...

sodišče se s takimi zadevami ne ukvarja...

vi pa zivite dalje v zmoti...in prodajajte in kotalite buče (kar ste nekje slišali, ali pa se vam zdi)

in kot sem ti že povedal...prodajaj tvoje pravne nasvete tvojim gostilniškim kolegom, ker boš koga se prepričal da se dejansko spoznaš na avtorsko pravo

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kvaj zdej to, meni kaže "nalimajte gole in polgole slovenke!!!", čitam pa Čvek !
Pejte se v peskovnik igrat, pa si lulčke kažte, ker očitno vam gredo lulike na živce
lp
!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
o simon si povzel moje mnenje... tukaj nekdo in sjtv (ki imata močn vpliv pri šefih sploh sjtv ki se ga bojijo...) pač hočeta pokazat kak so avtorji bogi bogi..

moram reči da ima tukaj hepan edini prav sploh ker se vidi da je iz foha... nekateri pa samo sanjajo... oz podpirajo sazas... ki je überalles oz hočejo doseči povsod take bedarije...

B81

22. jul 2007
37.602
10.898
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
za krajo fotografije ali videa lahko dobite (v Sloveniji) kakšnih 100-300 evrov kazni.
Vprašajte se, če se splača dati toliko denarja le za eno, ali dve ukradeni fotki.

Če jo prodaš za 500 in če si lopov po duši, se splača.
hysterical-1.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ker bi stroški postopka presegli dejanske stroške škode, se postopek niti nebi začel...

Res? Od kej ti takšne informacije? In preden ponovno odgovoriš na pamet - dve leti sem delal na sodišču. Pa ne kot varnostnik
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ker bi stroški postopka presegli dejanske stroške škode, se postopek niti nebi začel...

Res? Od kej ti takšne informacije? In preden ponovno odgovoriš na pamet - dve leti sem delal na sodišču. Pa ne kot varnostnik
smirk-1.gif

Pol si bil verjetno zapisnikar da si pojedel toliko znanja
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
da tak izobražen človek alter bere sploh pa temo o nagicah
bonk.gif

Še sreča, da mi nismo tok izobraženi kot ti
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Glej saj tega sem že vajen da se alter fotografi, avtomobilisti, cvekalci ipd spoznajo na vse...

če nebi vedel o cem govorim se nebi vtaknil v tole...

Nekdo 500€ sodnih stroškov? hahah o tem se sploh nebi odločalo, ker če bi se že po kaki slučajnosti primer znašel na sodišču, bi se končal s poravnavo (ampak ker se to nebi odločalo na sodišču je primer zgolj in totalno navidezn), ker bi stroški postopka presegli dejanske stroške škode, se postopek niti nebi začel...

vi pa zivite dalje v zmoti...in prodajajte in kotalite buče (kar ste nekje slišali, ali pa se vam zdi)

in kot sem ti že povedal...prodajaj tvoje pravne nasvete tvojim gostilniškim kolegom, ker boš koga se prepričal da se dejansko spoznaš na avtorsko pravo

Ti kar po svoje ... Meni je vseeno, kaj si misliš, zame je dovolj, da sodišča o tem sodijo in razsodijo (doslej še nismo izgubili). Aja, preberi še KZ (147. člen, da ti namignem). Ni bil samo en kršitelj, ki so ga obiskali kriminalisti ... Samo podat je treba ovadbo ... Meni to ni težko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kvaj zdej to, meni kaže "nalimajte gole in polgole slovenke!!!", čitam pa Čvek !
Pejte se v peskovnik igrat, pa si lulčke kažte, ker očitno vam gredo lulike na živce
lp
!

Meni že ne grejo na živce. Zato se pa rad s Playboyjem ukvarjam (z Mens Healthom se mi na srečo ni treba več) ...

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Le redko kakšen avtor namreč ob svoji fotografiji napiše: uporabljajte jo po mili volji, z mojo fotko si lahko, če vam paše, brišete rit ali počnete z njo kaj drugega.

Kaj hočeš povedati?
Avtor v PlayBoy-u tega ni napisal, torej po tvojem, si jaz , ki sem ga kupil (pošteno plačal), z tem PlayBoy-em in slikami v njem ne smem obrisati riti, verjetno ga po tvoje tudi ne smem uporabiti za netivo ali pa za kaj drugega ........ ?????
stupid-1.gif

še dobro, da ga sploh lahko gledam
stupid-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
očitno kaj dosti kot pripravnik (pa še to dvomim) ravno nisi od tam potegnil...še en vseved...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik steni pravi:
Avtor v PlayBoy-u tega ni napisal, torej po tvojem, si jaz , ki sem ga kupil (pošteno plačal), z tem PlayBoy-em in slikami v njem ne smem obrisati riti, verjetno ga po tvoje tudi ne smem uporabiti za netivo ali pa za kaj drugega-.......

Da, Playboy, oziroma tam objavljene fotografije lahko SAMO gledaš. Tudi če bi dal za revijo 150 evrov.
No, mogoče jih lahko še zalivaš s svojo belo motno tekočino...
evil.gif

N smeš pa fotografij skenirati in jih trositi po spletu, niti jih dolpotegniti z njihove spletne strani in jih po svoje lepiti. Z njimi moraš ravnati tako, kot da bi bile pribite, bolje prišvasane.

In enako velja za (domače, privatne) fotografije, objavljene v tej temi!
Čeprav so bile objavljene v tej temi, zagotovo niso bile objavljene zato, da vi - nekreativci z njimi napolnite slovenski splet.
Za kaj takega je treba vprašati avtorja. Bolje: prositi.
Ta pa zelo verjetno tega ne bo dovoli, saj želi imeti nad svojimi fotografijami popolno kontrolo.

Torej, bilo bi dobro, da počasi nehate s takim početjem:
1002063-SSL21539_crop_resize.jpg

Priponke

• 1002063-SSL21539_crop_resize.jpg
    1002063-SSL21539_crop_resize.jpg
    81,2 KB · Ogledi: 1.557
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.