Nalimajte gole slovenke!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Kaj ti misliš, da so fotografi na obličju zemlje zgolj zato, da vsak večer visijo na uradu, da zaščitijo svoje fotke, ki so jih pofotkali tisti dan?

Ne, na kugli so zato, da fotkajo in s tem služijo.
In zato, da, če opazijo, da jim je kdo spiz.dil fotke, zahtevajo odstranitev le-teh, odškodnino, ali pa kar vložijo tožbo. Za serijo fotk hitro dobijo 500 + evrov. In spletni tatič seveda plača še svojega in fotografovega odvetnika, ter sodne stroške. Torej ima najmanj jurja do dva stroškov. Zgolj zato, ker se je moral peteliniti s tujim perjem...

Se ne splača! Zgolj zato, da se peteliniš z nekimi tujimi fotkami...
A ni bolje sam fotkat in kakšno modelko po fotkanju tudi dat dol. Mnoge namreč mislijo, da to spada v "scenarij" fotkanja. Še posebej začetnice...

Je tako, kolegi erotični fotografi?

Štajersko-slovenska legenda Nina:
1000579-005.jpg

Priponke

• 1000579-005.jpg
    1000579-005.jpg
    87,4 KB · Ogledi: 8.383
Nazadnje urejeno:

pepione

Fizikalc
25. jul 2009
226
37
28
bonk.gif
kaj pa teb ni jasn", Zgolj zato, ker se je moral peteliniti s tujim perjem.",a sem morda kje napisal,da je moja slika,ali sem morda sliko uporabil v komercialne namene,ali ni slika dostopna vsem na internetu,ali sem mogoče uhradel avtorju fotografijo iz njegovega računalika,,ali ,ali,ali,ali,ali.............,Pa še moja lastna izkušnja,fotografija,kere sem bil avtor,je uporabila neka spletna stran,ker pa je bila slika na internetu,je bila tako dostopna vsem,edino kar se je zgodilo so me podpisali kot fotografa,o kakih ojrotih,pa ne samji

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Glej, meni je jasno (skoraj) VSE.
Sam avtor z nekaj deset tisoč avtorskimi fotografijami. Slovenski zakon o a.p. poznam nič manj kot kakšen advokat, ki ni specializiran na avtorske pravice.
Kaj ti počneš s svojimi fotografijami, pa me sploh ne zanima.
O evrih ne sanjam, ampak jih raje služim. Za erotične fotografije dobim 0.50 do 1 evro po kosu.
Kje? Vem, pa takim, kot si ti, ne povem. Si ne zaslužijo, ker se delajo prepametne...

In za konec: nauči se slovensko! Ne žali jezik države, v kateri živiš!

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Ne žali jezik države, v kateri živiš!

Glede na to, da si sam polpismen, ne pametuj drugim... Ta tvoj quotan stavek je ravno tako žalitev jezika,kot zmazek majstra pred teboj..
smirk-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Glede na to, da tudi ti nisi v slovenščini nek diamant ("quotan"), bo bolje, da si tiho, da se ne boš do konca osmešil...

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Samo še to čakam, da neGdo pripopa golega Toporišiæa ...

p.s. ja, ja saj vem ... ni neGdo, ampak če napišem pravilno, se bojim da bo ta uporabnik res kaj takšnega nalepil
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

TineTone

Zelenc'
21. avg 2010
14
0
1
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Samo še to čakam, da neGdo pripopa golega Toporišiæa ...

p.s. ja, ja saj vem ... ni neGdo, ampak če napišem pravilno, se bojim da bo ta uporabnik res kaj takšnega nalepil
redface-1.gif

če je spremenil spol potem sodi sem
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
neKdo: pa daj kakšno svojo AVTORSKO fotko gor... oz vse... glede da 0,5€ zaslužiš na kom. evo jaz ti plačam 100€ pa organiziram zbiranje za še par fotk pa jih nalimej... brez izgovora...

drugače pa to jodlajo potem se pa "kreteni" ki ne kapirajo kaj pomeni free reklama bunijo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pepione pravi:
bonk.gif
kaj pa teb ni jasn", Zgolj zato, ker se je moral peteliniti s tujim perjem.",a sem morda kje napisal,da je moja slika,ali sem morda sliko uporabil v komercialne namene,ali ni slika dostopna vsem na internetu,ali sem mogoče uhradel avtorju fotografijo iz njegovega računalika,,ali ,ali,ali,ali,ali.............,Pa še moja lastna izkušnja,fotografija,kere sem bil avtor,je uporabila neka spletna stran,ker pa je bila slika na internetu,je bila tako dostopna vsem,edino kar se je zgodilo so me podpisali kot fotografa,o kakih ojrotih,pa ne samji
Ne nakladaj. Če pri sliki na netu ni izrecno napisano, da je copyright free, je pač ne smeš uporabit (razen po zelo omejenimi pogoji zaradi informiranja javnosti). Ne in pika. In če se ti nisi znašel in jim izpulil denarja, je to tvoj problem. Za moja s spleta sneta avtorska dela, objavljena drugje, sem dobil odškodnino. Tisto standardno, v višini 3x standardnega honorarja za tako delo. Torej si za to, da si fasal le prst v rit, kriv sam.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik TineTone pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik TineTone pravi:
ja sem našel
evil.gif

anja cedilnik
Tole bi bilo tudi treba snet ... Jebiga, avtorske ...

ko boš moderator boš lahko zbrisal polovico slik s te teme...

Polovica fotk me ne zanima, zanimajo me le tiste, ki kršijo avtorke pravice, ki se me tičejo - v tem primeru Playboyjeve fotke.
Če si kdo hoče ogleda kup teh bejb, naj gre pač na Playboyjevo spletno stran ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ovca se striže:)

drugače pa sjtv: ali ni zraven logotip od playboya? torej ne krade ampak samo distribuira. ne skriva... nima koristi ampak hoče pokazati kvalitetno sliko itd...

sej na koncu boste "profiji" ki se borijo za "pravičnost" uničili splet, ker ne bo več obiska, reklam nakupov bodo pa jokali da je svet nepravičen... meni tudi kdo idejo ukrade (IDEJO, ki je za zaprt krog, ne sliko ki je na spletu objavljena, zraven pa napisan oz označen vir/avtor).... pa mu ne morem nič...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Je čisto vseeno, a logotip je ali ni. Pravico do odločanja, kje slikke bodo in kje ne ima le in samo imetnik avtorskih prvic. Brez njegovega izrecnega dovoljenja jih lahko samo gledaš (z že zgoraj omenjenimi izjemami).
In zakaj bi avtorske pravice uničile splet? Zato, ker ne more vsak pobrat, kar mu paše?
Lej, kdor hoče imet točno določene slike, jih bo pač plačal, še posebej, ker gre pri takih ponavadi za stvari, od katerih ljudje živijo. A Playboy na kiosku plačaš al ga samo odneseš? Če pa rabiš sliko za ilustracijo, pa imaš na razpolago zastonj knjižnice slik (ni jih malo) ali stock fotke (ki stanejo tudi manj kot evro po sliki) ...
Še posebej se mi pa zdi mimo težit potem, ko nekdo opozori na kršenje. OK, nalimaš, ne veš. Potem te pa lastnik avtorskih opozori da jih snemi (ne zahteva odšpkodnine, ne pošlje odvetnika nate, le prosi, da se jih umakne), pa skočiš v zrak?
Trebo se bo navadit, da internet ni anarhija. Ima neka osnovna praila in prav je tako.

Pa dosti O/T, vidim, da so fotke snete (hvala moderatorjem in adminu) in to je to. Saj je dosti drugih gor ...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
sjtv1: saj lepo da si "borec" za pravice... tukaj zganjaš sveto vojno proti parim slikam, katere so se vedele KDO je copiright in OD KJE so bile.... ker KAO so bile na napačnem portalu...

vsako fotko je NEKDO naredil. ker ne dela pri adriamedia, ni zaščiten. in sedaj tukaj gledaš, dosti drugih... je pa ok? dajmo vsem plačati... ali pa cel internet skiniti slike... taja se tudi na dosti portalih pojavlja... in? se boriš za to da jo odstranijo? si ti posnel slike? torej si ti fotograf za playboy...

lej... fora je v temu, da tukaj se je ustvarjala pozitivna reklama za playboy... do sedaj sem vas še bral, sedaj niti pod razno ne... ker če ne razumeš reklame... potem bog ti pomagaj... ni bila kraja, ni bila slika obrezana odrezan wathermark... nič... torej, tisti, ki bi hotel videti več slik od "žane" bi zavil na playboy... ker pa si ti tako strikten tega ne bo storil... zakaj že? kaj pa bo tam? ne vem... vem pa da je nekdo hud...

važn da se *****.. išče krivce... pa pere roke kot poncijpilaat..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
O tem, kakšno reklamo bo Playboy dobil, bom kar jaz odločal, ne kar nekdo, ki se mu zdi, da lahko. Zgodbic v stilu "ne bom vas več bra, doslej sem vas pa" sem pa slišal že toliko, da bi morali imeti v preteklosti na miljone bralcev ...
In ne, nisem Playboyjev fotograf ... Ne rabim bit, da bi vedel, kako je s tem. In zaščiteni so vsi avtorji, Avtomatsko, tisti hip, ko ustavrijo delo. Od tistega hipa naprej lahko z njim razpolagajo le oni. Tudi na interentu. In ja, prav je, da so plačani če to zahtevajo (morda ti ni janso, ampak velika večina materiala ne netu je legalnega, ker se avtorji odpovedo zahtevi po plačilu (recimo z GNU licenco) ...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pravico do odločanja, kje slikke bodo in kje ne ima le in samo imetnik avtorskih prvic. Brez njegovega izrecnega dovoljenja jih lahko samo gledaš (z že zgoraj omenjenimi izjemami).

Tako je!

Eden členov zakona o A.p. govori tudi o tem, da zgolj avor razpolaga s prometom svojega avtorskega dela.

Če torej Playboy, alkoholik, nekdo ali kdo drug objavi fotografijo le na svoji spletni strani (blogu, itd.) mora ta fotografija tam tudi ostati.
In jo Jože, Franci in ostali pirati ne morejo goniti gor in dol po spletu. In se ne hvaliti, da je njihova...

Čas bi že bil, da nekateri doumete, da tudi fotografijo, video, glasbo ne morete odnesti "domov", tako kot odnesete domov nezaklenjen, ali zaklenjen picikl.
Čas bi tudi že bil, da dojamete, da nekateri avtorji ne želijo, da se njihovo avtorsko delo širi po spletu kot se širi na javnih mestih bacil gripe.

In če za krajo picikla dobite pogojno, ali dva meseca čuze, za krajo fotografije ali videa lahko dobite (v Sloveniji) kakšnih 100-300 evrov kazni.
Vprašajte se, če se splača dati toliko denarja le za eno, ali dve ukradeni fotki. Ali ni bolje, da jih pustite na spletu tam, kjer ste jih našli?
Tudi (rabljen) picikl, za katerega dobiš med 30 in 50 evrov, če te pa dobijo pa čuzo, je najbrž bolje pustiti tam, kjer ga je pustil lastnik...

Ena avtorska:

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:

lej... fora je v temu, da tukaj se je ustvarjala pozitivna reklama za playboy...

Imaš mogoče podpisano pogodbo s Playboyem, da jim delaš reklamo na ta način, da razmetavaš njihove fotografije po spletu?
Ker take pogodbe nimaš, ti priporočam, da nehaš s tem početjem, da ne boš imel težav...

Kupi si fotoaparat za 100 evrov, slikaj punco, ženo, prijateljico, sodelavko v službi in lepi, lepi, lepi tvoje fotke po spletu do nezavesti...
Fotografije drugih pa pusti pri miru!

In če bereš po spletu vse mogoče neumnosti (in se prepiraš z avtorji o stvareh, ki so popolnoma jasne), si enkrat preberi tudi zakon o avtorskih pravicah. Nepoznavanje omenjenega zakona te namreč ne bo rešilo, ko se ti bo zaradi tvojega kopiranja tujih fotografij zgodilo kaj neprijetnega!

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.