Nakup rabljenega avta ki je na leasing.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Prodajalec ima leasing, predlaga da mu jaz dam denar vnaprej za poplačilo leasinga, ker ga sam nima.

Kako to uredit da ne pride do nepotrebnih zapletov.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.617
3.069
113
v lokalni ostariji
avto boš kupil za 2000€
leasinga je še 1500€
ti poplačaj njegov leasing razliko (500€) mu daj v gotovini pa je... pa na leasing pejt da direkt teb dajo papirje za registracijo

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
A dobim papirje takoj na leasing hiši? Katere papirje dobim, račun?....?

Hvala

Nazadnje urejeno:

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Papirjev ne boš dobil takoj, ker morajo izračunat koliko je dolžan, ko se bo dolg videl na trr boš-bo dobil prometno in ostale papirje - zato bodita takrat skupaj da jih prevzameš ti in ne on.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik altermost pravi:
Papirjev ne boš dobil takoj, ker morajo izračunat koliko je dolžan, ko se bo dolg videl na trr boš-bo dobil prometno in ostale papirje - zato bodita takrat skupaj da jih prevzameš ti in ne on.

Brez lizingojemalca pomoje sam tako ne bo mogel pri lizing hisi urejati prav nicesar.... Ker so vse pogodbe pisane na lizingojemalca... In bo moral najprej on z lizing hiso vse urediti...

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
No to me zanima, da se prodajalec nebi sam zglasil na leasingu kot novopečeni lastnik
smile-1.gif
.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KSZ

Pa dajte začet malo iskalnik uporabljat. Vsakih nekaj mesecev ista tema.
Evo, da vam skrajšam muke:

1. Najprej je potrebno pridobiti ponudbo za predčasni zaključek od lizing hiše. To lahko pridobi samo lizingojemalec. Če jo pridobi kdorkoli drug, je zaposleni na lizingu kršil kar nekaj pravil, ampak eni to naredijo na lastno odgovornost.

2. Lizingojemalec in novi kupec lahko vzporedno že naredita kupoprodajno pogodbo za vozilo, kjer definirata ceno in vse ostalo.

3. Če lizingojemalec nima denarja za poplačilo lizinga, ga poplača novi kupec (razliko denarja do dogovorjene cene pa preda/nakaže lizingojemalcu). Potrebna bo asignacija, ki vama jo pripravi zaposleni na lizingu. Priporočam plačilo na šalterju tiste banke, pri kateri je tudi obstoječa lizign pogodba. Tako je denar/nakazilo takoj vidno in takoj lahko od zaposlenega na lizingu pridobita tudi izjavo o poplačilu lizinga. TO JE NAJPOMEMBNEJŠI DOKUMENT!!! No, ker ta papir pripravijo v zaledni službi, bo vseeno treba počakat pol ure. Zato ne priporočam teh manevrov okoli poplačila lizinga pol ure pred zaprtjem banke/lizinga, ker ne boste uštimali ničesar.

4. S kupoprodajno pogodbo in izjavo o poplačilu lizinga gresta na upravno enoto/tehnične preglede, kjer naredita prepis. Prepiše se direktno iz lizing hiše na novega kupca. Vmesna registracija na lizingojemalca ni potrebna.

5. Priporočljivo je, da ima novi kupec že sklenjeno zavarovanje, da lahko lizingojemalec čim prej dobi povrnjen sorazmerni del zavarovalne premije.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Se mi zdi da je iskanje informacij po forumu samo sebi namen.

Glede na to kaj vse se dreka tukaj.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
A je kakšna razlika če rabljeno vozilo od stranke ki ima lizing prodaja avtohiša. Trdijo da bodo dali predračun v zameno za nakazilo. Prepis pa da bomo delali naslednji dan.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik stop pravi:
A je kakšna razlika če rabljeno vozilo od stranke ki ima lizing prodaja avtohiša. Trdijo da bodo dali predračun v zameno za nakazilo. Prepis pa da bomo delali naslednji dan.
Lahko ga prodaja avto hiša (ne more pa ga prodati in narediti prepisa, brez izjave o poplačilu vseh obveznosti). Torej, nek kupec plača avtohiši, avtohiša nakaže denar, ki je še potreben za poplačilo, lizing hiši. Potrebna je še asignacija, ki jo pripravi lizing hiša ali pa avto hiša, po dogovoru. Lizing hiša izda zaključno dokumentacijo. Avtohiša naradi vse ostalo v zvezi s prepisom.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Moj primer izpred dveh tednov:
Prodajal sem avto ki je bil še na leazing. Od leasing hiše sem uradno pridobil ostanek dolga, ki je veljaven 8 dni. Z kupcem sva šla na banko kjer je poravnal znesek , razliko mi je izplačal na roke, počakala sva na izjavo o poplačilu od lesing hiše, ki so jo poslali po mailu, in z to izjavo smo šli delat prepis. Avto se je najprej prepisal od leasing hiše name in nato na novega lastnika. Hvala bogu so na prepisih bili zadovoljni z kopijo poplačila od leasing hiše, drugače bi morali počakati na orginal in prepis delati kasneje.
To je to....

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Moj primer izpred dveh tednov:
Prodajal sem avto ki je bil še na leazing. Od leasing hiše sem uradno pridobil ostanek dolga, ki je veljaven 8 dni. Z kupcem sva šla na banko kjer je poravnal znesek , razliko mi je izplačal na roke, počakala sva na izjavo o poplačilu od lesing hiše, ki so jo poslali po mailu, in z to izjavo smo šli delat prepis. Avto se je najprej prepisal od leasing hiše name in nato na novega lastnika. Hvala bogu so na prepisih bili zadovoljni z kopijo poplačila od leasing hiše, drugače bi morali počakati na orginal in prepis delati kasneje.
To je to....

zmaga.gif

Imel enak primer pred kakim mesecem.

veracoche

Fizikalc
15. nov 2012
106
45
28
In kakšno "garancijo" je imel kupec, če vama je poplačal leasing + razlika na roke, da bosta vidva čez par dni dejansko opravila prepis?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik veracoche pravi:
In kakšno "garancijo" je imel kupec, če vama je poplačal leasing + razlika na roke, da bosta vidva čez par dni dejansko opravila prepis?
Garancije? Gre za posel na podlagi pogodbe. Garancija ki jo ti omenjaš je približno enaka, kot če greš ti kupiš rabljen avto, kupnino nakažeš na TRR in potem prodajalec noče prepisat vozila. Ali pa lahko tudi z gotovino greš po avto, se dobita na enoti za prepis vozila, ti njemu daš gotovino, potem pa se on premisli in ne podpiše prepisa. Tukaj sploh nima veze kdaj je bila plačana kupnina in kdaj je bil potem narejen prepis. Če te kdo hoče nategnit, te lahko poskuša tako ali drugače ...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik veracoche pravi:

Prepis je bil opravljen v času kolikor smo ga potrebovali da pridemo iz banke na tehnične preglede. + 15 minut čakanja da so iz leasing hiše poslali potrdilo na mail. Print in gremo naši....
Sicer pa, eni še zmoremo biti pošteni.

lp