znamke niti niso tako pomembne, kot lastnosti. vsaj jaz da povem, kaj je meni važno:
- indukcija: zelo fino je, če imaš slider pri nastavljanju jakosti. se pravi lestvico od 1-9 in potem klikneš željeno stopnjo. druga možnost je, da je +/- varianta in potem moraš klikat + npr, da prideš do stopnje 7. druga fina reč, vendar kakor za koga, je pa to, da lahko dve kuhališči združiš. npr imaš kako dolgo posodo/pekač in lahko preko dveh kuhališč to greješ
- pečica s pirolizo: vzela sem najcenejšo, ki se jo je dalo dobiti, samo da je bila piroliza. pač nikdar prej pekla, zdaj pa kar naprej in glavna stvar, ki jo pogrešam (niti ne vem če obstaja, ampak najbrž da, samo ne vem pri katerem rangu) je, da bi lahko samo odtapkala programe enega za drugim. Npr 5min peči na 210 potem pa 30min na 180, potem pa piskaj. Zdaj pa moram najprej timer nastaviti za 5min, priti nazaj in ponovno vse nastaviti za 180/30min.
- hladilnik: rabiš kombinacijo s skrinjo ali ne. Skrinja je meni boj všeč spodaj, je pa to skrinja za sproti. se pravi je ta nizka varianta skrinje (2 velika predala + 1 za led) in je zato lahko hladilnik malo večji. skrinja obvezno spodaj
- napa: nimam
- pomivalni stroj: tukaj sem najmanj komplicirala, pa me je najbolj presenetil. Blazno všeč mi je da je zgoraj posebej predal za pribor in ni več v spodnjem štuku košare, ki zavzame ful prostora. Pa obvezno, da se lahko košare premikajo gor dol, če je treba kdaj kake visoke kozarce za vino prati. Prej sem jim mogla na roke oziroma sem dvakrat premislila, če je tisti, ki je na obisk prišel vreden...
- sušilni: s toplotno črpalko
- pralni: tu se mi zdi je še najmanj za ugotavljati. velika vrata, da je lažje not in ven dajati. jaz imam enega high end boscha, baje je boben nekaj posebnega, da ne uničuje oblek oziroma manj. Potrdim lahko, da nisem raztegnila, uničila, sparala ene zadeve. Naša mati ima 15 let star pralni stroj pa je bil res manj nežen do oblek, ampak to še ni nujno, da se taki bobni tudi danes prodajajo.
jaz imam vse bosch, najboljšega ali drugega najboljšega in sem res zadovoljna. Z gorenjem imam res slabe izkušnje, pa ga nisem hotela imeti, čeprav dizajn in ta najboljše serije tudi bojda niso slabe. siememns je bil malce dražji, AEG je bil moja druga izbira, pa na na dizajn toliko ne dajo. Budget varianta oziroma price/performance je pa pomoje na Bekotu. če kupiš ta boljpe bekotove mašine, se mi zdi, da ne boš razočaran. Drugih firm ne poznam oziroma se z njimi nisem ukvarjala.