nakup avtomobila 15k EUR

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ker pol teme ste mi zgolj srali, da je karavan itak logična izbira ampak brez navedb zakaj?

3članska družina + pes + voziček?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
A tukaj je kar predpostavka da kar je višje od roloja se kao ne da peljat brez mreže ker bo ob trku letelo naprej?
To ni predpostavka, ampak dejstvo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ker pol teme ste mi zgolj srali, da je karavan itak logična izbira ampak brez navedb zakaj?

3članska družina + pes + voziček?
Ja fajn ne. Nimamo psa, vozička sta tudi že mimo…
BTW: To veš, da je fajn imeti žival tudi ''fiksirano'' za primer trka.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Rekel, si, da smo skozi celo temo brez logičnih navedb zakaj karavan. Sem ti jo podal, pa obračaš zakaj ga ti ne rabiš?
confused-1.gif

btw, v boxu je pes konkterno "fiksiran", pa čeprav ga skoraj nikoli nimam v njem, ker je zadaj za mrežo.
btw2: meni že zelo prav pride, da ne rabim podirati vseh softboxev in podobne foto opreme, če grem kam na lokacijo in še koga peljem v avtu. Pa vseeno ne spadam v kategorijo zidanje hiše ali uvoznik/potnik. Tako da ne prehitro o tem, kako je to nelogična izbira
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Japajade!

Najmlajši v lupinici spredaj, druga dva otroka zadaj levo in zadaj desno, en odrasel za volanom, drugi zadaj na sredi. Lani je šel kolega na tak način v dalmacijo (z 10 let starim puntom). S sabo so imeli tudi voz za najmlajšega, na strehi ni bilo nič. Težko bi rekel da nima nobenih problemov, se pa zaenkrat ne pritožuje.
je spredaj ugasnil ab? Zena na srednjem sedezu je zagotovo prav uzivala do dalmacije. Prav tako moz, saj jo je vsakic v ogledalu videl. V merivi se ob dveh sedezih na zadnji klopi skoraj ne mores privezat s pasom na srednjem sedezu. Pa dvomim da je meriva manjsa od corse. Edit, upsss punto je v igri. Ah isto

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Pa kakšna nelogična izbira? Kje sem to napisal? Že x-krat sem napisal, da je to odvisno od preferenc posameznika.
Ampak če je to zate logično mi razloži zakaj, ne mi pa zgolj pisat, da je logično… Ali kristalno jasno… Ali ne vem kaj…
In jaz tvojo izbiro razumem in mi nisi ''čuden'' zaradi tega. Isto pričakujem tudi od tebe zame.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
preprost odgovor želim, glede na dano situacijo.

Nimaš avta, ker se ti je ena baba prbila v rit in je šel most. Tvoj 5vratni super duper voz je pri mehaniku.... in to ravno dan pred dopustom. Imaš dve opciji, ker na dopust boš šel pa če crkneš. Imaš lepo ženo in pametnega malega otroka.

1. Ata ti da na posojo svojo 5vratno octavio.
2. Mama ti da na posojo svojo superbko karavan.

kaj boš vzel?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
A tukaj je kar predpostavka da kar je višje od roloja se kao ne da peljat brez mreže ker bo ob trku letelo naprej?

Deloma, deloma pa to, da imam prtljago rad pokrito.
Načeloma ne bo hudega, če noter recimo zložiš kufre tako, da so pokonci, pa malo čez rob štrlijo. V zrak jih ne meče, pri trku ostanejo zadaj. Ampa enega na drugega dajat, pa da je zgornji tam nekje pri glavah potnikov, to pa ne. In roloji so načeloma dovolj močni, da preprečijo letenje manjših kosov iz prtljažnika ob trku.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
OMFG.
bonk.gif

Se pravi če peljem voz/škatlo/whatever, ki gleda preko roloja (ostalih 50 cm ga je za sedežem) se bo ob trku kot voda/pesek prelil preko sedežev ker ne bo mreže. Mimogrede, da gre nek predmet skozi luknjo mora biti luknja (vsaj po dveh dimenzijah) večja od predmeta. Po tvoje je dejstvo da v prtljažniku se nad rolojem prevaža samo stvari ki so manjše od luknje med zadnjim zicem in stropom.

Ne rečem da mreža ni uporabna (jaz sem jo imel zato da pes ni slinil sedežev, ven je pa letela dan po tem ko je poginil pes), ne moreš pa trdit da kdor ima karavana brez mreže bi lahko shajal tudi z limuzino ker nad višino sedežev itak ne more ničesar peljat (še eden od alter topten nesmislov).

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Eh, brez veze. Imaš prav, ti kar nalagaj gor do vrha, itak, če se skantaš, se ne bo nič zgodilo. Vse bo ostalo tam pribito v prtljažniku, pa tudi tisti prtljažni rolo je iz titana in itak zdrži vse sile.
Sicer pa, ko se boš enkrat skantal (upam, da ne boš imel te izkušnje), se pa javi, kako je bilo. Če boš imel še možnost tipkat.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz tebe čisto dobro razumem. Nimaš potreb po karavanu in ga pač nimaš. Super, pametno. Pred tremi leti tudi meni ni šlo v glavo zakaj hudiča bi imel karavana, potrebe pa so se mi pač spremenile. Dvomim pa da ti mene. Ker začel si s takimi stavki:

"Zanimalo me je zgolj, kaj so ti hudi logični razlogi, da ga imaš"

"zato sprašujem, pa vsi znate zgolj napisat, da je jasno, da je karavan boljši.
ZAKAJ? "

In sem ti napisal. To je to. End of story.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Načeloma ne bo hudega, če noter recimo zložiš kufre tako, da so pokonci, pa malo čez rob štrlijo. V zrak jih ne meče, pri trku ostanejo zadaj.
Huh, se ne bi strinjal. Tudi pri čelnem trku se ti jih lahko vrže naprej, saj se običajno zadek avta dvigne in avto se potem še giblje (v eno smer). Torej sila je. Da pa sploh ne govorimo v primeru prevračanja…

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
preprost odgovor želim, glede na dano situacijo.

Nimaš avta, ker se ti je ena baba prbila v rit in je šel most. Tvoj 5vratni super duper voz je pri mehaniku.... in to ravno dan pred dopustom. Imaš dve opciji, ker na dopust boš šel pa če crkneš. Imaš lepo ženo in pametnega malega otroka.

1. Ata ti da na posojo svojo 5vratno octavio.
2. Mama ti da na posojo svojo superbko karavan.

kaj boš vzel?
Odgovor na podlagi teh podatkov ni možen. Če je recimo Octavia 1.6 TDI, Superb pa 3.2 V6 potem je izbira jasna. Najraje bi superbko limuzino, če bi pa matka imela octavio karavan (in vse ostalo isto (oprema, motor, itd.), potem bi vzel 5V Octavio. Zakaj sem pa zgoraj napisal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
Ko ti revež dokaže da se z minimalcem da čez mesec zvozit predvidevam da mu odgovoriš da za 10 dni dopusta letno mu pa vseeno zmanjka.

- ja da se ugasnit, ne vem pa če ga on je
- nihče od petih verjetno ni pretirano užival
- tja in nazaj so prispeli živi in verjetno bolja ali manj zdravi
- bilo je legalno, ko bo najmlajši iz lupinice ven pa ne bo več

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
Imaš prav. Oziroma s sajkekom imata prav. Tukaj bi lahko kar algoritem naredili da ko sajkek omeni mecko in svoje bogate izkušnje (iz življenja na splošno pa i šire) se lahko tema kar zaklene.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
tudi res, SAD je žalostno odracal vkot, niti avtomobila ni znal izbrat...valjda da vzameš 3,2, se vsaj enkrat pelješ kot gospod.