nakup avtomobila 15k EUR

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in 95% ljudi glih boli kita za malo vecji upor, hrup ( ce je sploh to res)...

V šolo nisi kaj dosti hodil?
sprasujem se.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Da je karavan bolj hrupen ali da več porabi bi težko rekel. Mogoče eno malenkost ampak zanemerljive vrednosti, vsaj glede na moje izkušnje. Tako da ne vem o kakšnih slabostih govorite? So pa v štartu v večini dražji drži. ampak tako lahko mirne volje prevažam zadaj psa pa zraven kolo za tamalo pa še kakšen foto nahrbtnik, na zadnjih sedežih tamalo, ter spredaj midva. Jup, res polno enih minusov, za nedeljski izlet, ker bom za 1db bolj glasen od limuzine in mi pije 1% več kot limuzina. Konec noncev jaz tankam. Čudni smo lastniki karavanov, ampak meni osebno je zadeva zelo praktična. Pri limuzini se že malce vprašam kam bi psa navezal?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
v navadnem scenicu (eno prostorcu) lahko kamot voziš v kuferanu dva nemška ovčarja...v petvratnem si tega ne predstavljam..nakladalni rob pa to.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in 95% ljudi glih boli kita za malo vecji upor, hrup ( ce je sploh to res)...

Pri večjih hitrostih so te stvari kar opazne in če se voziš vsak dan na delo iz celja v lj lahko "preslišiš" hrup ampak dejstvo je da bo 0.5l več porabe znalo bit opazno!
grims-1.gif

Sicer sem pa samo odgovarjal na vprašanje zakaj in v čem je limuzina boljša od karavana in večino teh dejstev si lahko preveriš v vsakem prospektu s tehničnimi podatki (poraba, teža, količnik zračnega upora).

Prednosti karavana so pa predvsem:
- večja odprtina in "kvadratasta" oblika prtljažnega prostora
- malenkost večji volumen prtjlažnega prostora
- raven zadek -> odpadejo težave pri parkiranju
- pri določenih modelih imajo karavani višjo nosilnost (drugačno vzmetenje) in tudi potem povečano nosilnos vlečne naprave

Recimo še ena od slabosti karavana je svinjanje zadnjih vrat in šipe, to je nekaj kar lastniki limuzine ne poznamo/poznajo!
grims-1.gif

Torej prednosti v prid karavanu so več ali manj samo v "tovornem" prostoru, kar ceniš če si privatnik oz. če velikokrat prevažaš veliko robo (gradiš hišo npr.). Po drugi strani tudi v sodobne limuzine BP naložiš vso otroško kramo in torej avtomatična povezava da je otrok=karavan ne drži ravno vode! Gre se bolj za trend kot pa karkoli drugega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Vse kar pa si naštel pa so "slabosti", ki odtehtajo tiste parkrat, ko moram avto naložit do roba, ko moram v avto naložit nekaj 3 metre dolgega, ali pa ko psa nabašem v prtljažnik.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma sej nima veze. Hvala bogu da ma vsak svoj okus. Ampak so mi smešni pa tipi, ki v luft skačejo samo da nekdo omeni karavana in otrkoa. Pač v smislu a zdej k maš pa otroka pa rabiš karavana. Kar sploh ni point. Point je samo, da je mnogo mladih družin, ki dobi prvega otroka, kateri se prej prevažajo ali z raznimi Hondami civic 3 vrata ali pa Fiatom Punto seveda tudi s tremi vrati. Po možnosti še starimi 12 let in je ob otroku veliko takih, kateri seveda premišljuejo o nadgradnji avta. Jaz sem prej vozil Twingota s 220.000km in sem že tako nameraval menjati za večji pleh (že samo zaradi foto opreme ter psa), zraven pa potem še dete in seveda sem takoj gledal karavane. ampak po mnenju mnogih je to popolnoma nelogična in neargumentirana zadeva. Tudi prav, men je gušt da mam plac za kar mi pade na misel
cheer.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ja seveda, pol litra bo razlika v povprečni porabi? Mogoče pri 4.2 motorju...

Jaz imam karavana, ker mi je uporabnejši in lepši od limuzine. Če bi v limuzino toliko spravil, kot v karavana, potem ne bi 4x na leto domačim posojal avta, ker robe v limuzinsko štirko zaradi manjšega prtljažnika ne spravita.

Sploh pa smo zelo off topic...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Vse kar pa si naštel pa so "slabosti", ki odtehtajo tiste parkrat, ko moram avto naložit do roba, ko moram v avto naložit nekaj 3 metre dolgega, ali pa ko psa nabašem v prtljažnik.

No ne vem kaj je tu problem limuzine. 50cm+ višine ima tudi prtljažnik od limuzine in notri gre komot nemška doga! Če se ti pes smili ker je zadaj v temi je pa druga stvar!
evil.gif

Sam v limuzini prepeljem 5 rol steklene volne, tudi 12 paketov letvic dolžine 2.6 sem peljal brez problema, cementa nabašem toliko da sem itak v preteži preden napolnim stvar do vrha. Dve kolesi (odrasli) gresta brez težav, ne vem od kje ideja da ne bi šlo to v limuzino.

V prtljažnik preverjeno ne gredo klasični gospodinjski aparati (60 širina) ampak to rešujejo zadnji par bočnih vrati skozi katerega stlačim pralni stroj, štedilnik in podobno.

Skratka tudi enkrat nisem bil postavljen pred dejstvo da kaj ne morem peljat v svoji limuzini, peljal sem pa že marsikaj. Ko bom pa 3x letno doživel tako situacijo bom pa verjetno razmislil da bi kupil karavana!
17758-icon_confused.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Ja seveda, pol litra bo razlika v povprečni porabi? Mogoče pri 4.2 motorju...

Govorim za AC kjer se razlika pozna, po tovarniških podatkih je razlike med 1-3 dcl kombinirane porabe pr vozilih srednjega razreda s srednjo motorizacijo. Torej 0.5l pri AC hitrosti je čisto možna razlika.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
Imam 3v clia storio in eno dete. ko sem kupovala vozicek, sem sla z avto, tako da sem bila sigurna, da gre notri. avto ima isofix, tako da lupinico lepo zahakljam na prednji sedež na podstavek (airbag lahko izklopim), na zadnje zice košaro, v pritljažnik pa ogrodje od voza. prva pomoc, tekočina za šipe in brezrokavnik sta na tleh za prvimi sedeži. se lepo napokamo in gremo. je drugi avto pri hiši, tako da dedca ni potrebno nikamor dati, ker takrat gremo z meganom, ki ob ob strateskem postavljanju vseh teh elementov zmore še eno odraslo osebo. Odprla sem pa temo zaradi naslova in prvega posta, v katerem sem se našla. Namreč kupuje se berlingo/partner, ki se ga dobi za ravno en tak denar, vendar nov. Čeprav se vse da, če se hoče, se noče več. Preden vse naložim v avto po etapah, skoraj živčnega fašem. ni mi všeč da malega vozim spredaj, ker klijič ni ravno varen hrust med avtomobili. zadaj ga ne morem, ker mi potem voz nikamor ne gre, poleg tega ga je na kakem parkirišču nemogoče dobiti ven / dati notri. vrat praviloma ne gre dovolj odpreti, da bi lahko prišla do lupinice na zadnjem sedežu, pa čeprav bi bila pripravljena telovaditi. nekako mi pa ni, da bi ga ze na cesti ven dala na tla za ta čas, ko bi parkirala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

kolega ima za tri otroke (8mesecv, 2leti in 8 let) novo corso in pravi da nima nobenih problemov.
bonk.gif
legalno cela druzina ne more iti na izlet s corso, ker na zadnjo klop ne spravis treh sedezev.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.880
6.538
113
lahko, ce je samohranilec. sem pa tudi sama na to najprej pomislila.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ampak so mi smešni pa tipi, ki v luft skačejo samo da nekdo omeni karavana in otrkoa. Pač v smislu a zdej k maš pa otroka pa rabiš karavana.
Ne vem kdo skače v luft, ampak se mi zdi, da si ti do sedaj še najvišje skočil
wink-1.gif
.
Jaz sem zgolj opozoril, da otrok ne zahteva nujno karavana ali enoprostorca. Nakar ste vsi skočili, da je pri otroku pa ja edina logična izbira karavan ali enoprostorec (torej, da sem jaz čudak)… Lool. Dej še malo poskoči...
tongue-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ne rabim skakat, sem dovolj velik
tongue-1.gif
In tudi ne skačem. Čez pol teme si pa ti vriskal, kje je logika, da ni pametnih argumentov, pa kar nočeš sprejemti logike nasproti mislečega oz. potreb. In tudi od začetka poudarjam, da se karav na otroka ne potrebuje, je pa pač bolj priročen, za moje pojme. Tisto kar se potrebuje je pa varno in izpravno vozilo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
No, jaz nisem nič vriskal, pol teme sem zgolj želel slišat argumente, zakaj je za nekatere karavan boljši. Ker pol teme ste mi zgolj srali, da je karavan itak logična izbira ampak brez navedb zakaj?
Kot sem ti že zgoraj svetoval, trikrat vdihni, pa dobro preberi (in razumi) kaj je napisano…
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
Japajade!

Najmlajši v lupinici spredaj, druga dva otroka zadaj levo in zadaj desno, en odrasel za volanom, drugi zadaj na sredi. Lani je šel kolega na tak način v dalmacijo (z 10 let starim puntom). S sabo so imeli tudi voz za najmlajšega, na strehi ni bilo nič. Težko bi rekel da nima nobenih problemov, se pa zaenkrat ne pritožuje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sad pravi: In še glede velikosti prtljažnika pri karavanu in 5v avtu: običajno sta ista (seveda brez višine pri 5V avtu).

Še več: velikokrat ima karavan (gledano do višine zadnjih sedežev oz roloja) manjši prtljažnik kot 4 ali 5V avto ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Recimo še ena od slabosti karavana je svinjanje zadnjih vrat in šipe, to je nekaj kar lastniki limuzine ne poznamo/poznajo!
grims-1.gif

Ko je zadbnja šipa limuzine mokra od naliva, pa je treba v rikverc, brisalca pa ni, je pa tudi fino.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.879
113
A tukaj je kar predpostavka da kar je višje od roloja se kao ne da peljat brez mreže ker bo ob trku letelo naprej?