Nakup avtombobila v EU

trancek007

Pripravnik
26. sep 2007
51
0
6
Hipotetično vprašanje: nakup novega avtomobila (npr. Opel Astra) se bolj splača:
- v Sloveniji
- v Avstriji
- v Nemčiji
- ...?

Kako je z davki, carinami, registracijo, zavarovanjem? Ali se mi bolj splača kupiti zadevo npr. v Nemčiji ali so cene že tako ali tako izenačene oz. moram pri uvozu v Slovenijo plačat "kakšne prispevke"? Hvala

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Moje mislenje je tako...Nasa drzava je skupaj z lopovskimi zavarovalnicami se ena edinih ki ljudi sili v popravilo totalk,zato je moznost da si nategnjen ob nakupu rabljenega vozila veliko vecja kot v €U.....
Nakup avta v €U je zelo enostavna stvar.Pred letom dni sem uvazal in zato poznam postopek za uvoz iz Italije ki pa predvidevam da je podoben drugim...Ko avto kupis ti trgovec izda fakturo,avto odjavi iz prometa ,ACI izda obrazec PRA in odjavljeno original prometno(kar pa ni nujno je pa boljse).Ce kupujes avto od fizicne osebe moras kupoprodajno pogodbo overoviti pri notarju (veliko drazje) ali na obcini (ceneje in hitreje)
Sledi kalvarija na slovenski strani,avto moras peljati na homologacijo kjer ti nic ne pogledajo razen stevilke sasije in ti v 5 minutah ukradejo cca 100€,ko dobis homologacijo peljes na tehnicni in registriras,se prej pa te seveda drzava okrade za davek ki je razlicnih stopenj -glede na ceno ki si jo placal .

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mislim da sprasuje za nov avto...
Vem da je treba za vozila ki so mlajsa od 6-ih mesecih se placat DDV.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
mislim da sprasuje za nov avto...
redface-1.gif