Najvišja kazen, ki ste jo dobili in zakaj?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kakšnih 3x sem prekoračil v naselju za cca 20 km/h in plačal. Ni bilo sile. Rekord je bil 45000 SIT, a je plačilo zastaralo in ga država ni videla nikoli.
Glede na količino km letno in dejstvo, da sem do zdaj vedno vozil povprečno 170 kmh po AC in 110 kmh izven naselja, je statistika super.
Sedaj pa po jajcih. AC 150 kmh, naselje 50-60 kmh, izven naselja med 100 in 110 kmh. Se da preživeti, po svoje je vožnja bolj prijetna in predvsem te manj utrudi. Pa tudi poraba mi je padla za pol litra. Sedaj sem na dobrih 6,7 l kar pri 150 KM, 1.6 tone težkem avtu, stalno vključeni klimi in avtomatskem menjalniku ni veliko.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
40k sit +3pike +1mesec prepovedi za povzročitev prometne nesreče (neumen sem bil da sem zaupal policiji in nisem šel do odvetnika...)

druga pa je bila napačno parkiranje za 2k sit (ja od tedaj se vedno parkiram na parkirišče, ker mi je ceneje)
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sedaj sem na dobrih 6,7 l kar pri 150 KM, 1.6 tone težkem avtu, stalno vključeni klimi in avtomatskem menjalniku ni veliko.

6,5 ma porabe moja mati pri 105 konjih, eni toni, brez vključene klime in ročnem menjalniku, pa vozi strogo po
omejitvah, počasi speljuje, skratka zares umirjena in dolgočasna vožnja...

Kako ti to uspeva?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.086
447
83
45
dolenska
90.000 SIT + 3 pike. Na Celovški. Omejitev 60, jaz 90, Golf D II. Najbolj jim zamerim, ker sem kolegu (njegovem) policistu pizzo peljal.
jezen.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
42€ za prekoračitev v naselju..

Je pa zanimivo, da ženske ponavadi dobivajo take banalne kazni za parkiranje ipd., moški pa za prevelike sile na gas pedalu.
Glede listkov za parkiranje in prekoračitev časa oz. parkiranja na rezerviranem mestu priporočam da rjavih obvestil o redarstvu ne zavržete. V vrečki morate imeti listič s storjenim prekrškom in položnico...Listkov natisnite več in vsakič napišete drugi datum gor, položnica pa natipkajte na pisalni stroj. samo naslov prejemnika (redarstva). Jaz tako vedno delam ko se mi kam mudi pa ni fraj parkingov...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.790
113
kaj pa se zgodi, ko na tak tvoj listič naleti redar, v čigar rajonu se nahaja tvoj avto, preveri vse skupaj in ugotovi, da ni on tisti, ki ti je spisal kazen? to bi znalo biti zanimivo...
tongue-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Sedaj sem na dobrih 6,7 l kar pri 150 KM, 1.6 tone težkem avtu, stalno vključeni klimi in avtomatskem menjalniku ni veliko.

6,5 ma porabe moja mati pri 105 konjih, eni toni, brez vključene klime in ročnem menjalniku, pa vozi strogo po
omejitvah, počasi speljuje, skratka zares umirjena in dolgočasna vožnja...

Kako ti to uspeva?

Gre precej enostavno. Ko vozim po mestu, speljujem pred semaforji itd se gasa dotikam nežno. Avtomatika lepo šalta nekje pri 2000 obratih, v bistvu se motor ves čas vrti tam nekje, brzina pa raste. Na AC (80% moje kilometrine) držim gas, izogibam se nepotrebnih zaviranj, pospešujem počasi. Skratka, poskušam čim bolj na easy spreminjati hitrost.

Pred uvedbo novega zakona mi je žrl dobrih 7 litrov. Sedaj pa se pozna par deci manj, verjetno pa je malce pripomoglo tudi toplejše vreme.

Avto je BMW 320dA, 2005 letnik.
Porabo merim ročno: število kilometrov/količina goriva, ki gre v poln tank.

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ne bi vedu, niso me še dobili
evil.gif

Ja ponavadi ni samo en redar v celi občini, lahko da imajo svoje finte, jaz pač igram na to, da redar vidi obvestilo na avtu pa reče "ta je pa že dobil"...oz. največkrat uporabim to finto pred kakšnim zdravstvenim domom ali firmo, kjer ponavadi oni kličejo redarstvo, tako ko zaploslen vidi moj avto na prkingu z obvestilom si misli, za tega so že klicali redarje.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
placal sem 120T +kazenske+1 mesec prepovedi, za 84km/h skozi "naselje".Ko so mi odbili toleranco 3km/h sem bil z 81km/h se vedno cez 80km/h sicer bi dobil pol manjso kazen.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Najbolj glupa kazen od vseh napisanih: 40.000 ker sm mel leče in ne očala.
Na žalost sm mel v vozniško vpisana le očala (kje sm pa vedel da je taka kazen) in kljub opravičevanju da sm jih polomil in da imam trenutno leče ni pomagalo. Zakaj: pač sta me dva prepotentna mulčka ostavla.

prvic slisim da bi kdo za to dobil kazen.Ce imas vpisana ocala, lahko vozis tudi z lecami.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
važno da se boš budalo naslednjič spet napojil in se za volan vsedel
zmaga.gif

250€ in neke pike, ker sem šleperja prehiteval pri omejitvi 90, ko sem ga prehitel pa padel na 60. Taka lepa 100m dolga točka za proračun polnit in tja se seveda sparkirajo in merijo. no na lepe oke je padel znesek na 20€
aplauz.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Cca. 65 evrov za pajka. Kazni za parkiranje pa nisem plačal, sem se pritožil, očitno uspešno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Dve kazni si delita prvo mesto, obe za 15k SIT:
- prva prehitevanje preko polne črte
- druga pa vožnja preko polne črte (za tole vsa čast policistu, so me dobro nasankali
cheer.gif
)

Ne.znam.vozit.po.svoji.strani.press
redface-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
placal sem 120T +kazenske+1 mesec prepovedi, za 84km/h skozi "naselje".Ko so mi odbili toleranco 3km/h sem bil z 81km/h se vedno cez 80km/h sicer bi dobil pol manjso kazen.
Pozabil si še 10k SIT povprečnine, a ne?
evil.gif

Moja boljša polovica je isto nabasala.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
82€ + 1 točka: dobila me je Provida (kak nisem videl, da se za mano kuri srebrni Accord mi še zdaj ni jasno), vozil sem čez omejitev izven naselja in preko polne črte na ovinku. Kaj češ, plačal sem 41€, life goes on...

Enaka kazen (20k SIT) pa malo po prejemu vozniške, sem totalno zaspan (3x med potjo skoraj v jarku pristal) peljal domov in sploh nisem opazil, da sem v vasi in peljal 80 skozi
tongue-1.gif
Tak sem bil zaspan, da sem v zadnjem trenutku videl, da mi policaj maha in se ustavil enih 20m za njim. Posledično sem moral seveda pihat, ker je bil ziher, da sem pijan (takrat pri preveliki hitrosti še ni bil obvezen alkotest).

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Placal cez 5k€ kazni za raznorazne prekrske vecinoma neprilagojene hitrosti (drifti, in pa prehitre voznje. Ostal brez izpita B-kat, in polletna prepoved voznje motornih vozil vseh kat. vpisanih na tisti dan.