Najem avtodoma

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
S kolegico načrtujemo pot po Evropi. Ne da se mi brskat, pa me zanima, če je že kdo najel avtodom, kje in koliko pride najem na dan? Ali je potrebna kakšna posebna kategorija vozniškega dovoljenja?

Hvala
roza.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Teli od sixta so najcenejši. Sej to je najem za celoten avtodom. Ne na osebo.
grin1.gif

Sej potem razdeliš znesek na več oseb pa pride bolj razumen znesek.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Avtodom je defnitivno prava stvar za preizkus "katera rit je najmanj razvajena".
grin1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, jest ti ne bom lajnu, kje si ga izposodit, kje je ceneje,.... Meni ga je posodil moj stric preden ga je prodal. In tako sem z mojo bivšo cruisal po Italiji en teden. Dam ti pa lahko par nasvetov, vsaj kar sem jih pridobil.

Avtodom (AD) je bil adriatic z alkovnom (to je tista grba nad kabino), v zadku pa je imel vzdolžno pojstlo. V alkoven se nama ni ljubilo plezat zato en velik minus temu 'podstrešju' (drugače je pa zelo praktičen, če vas je več), sploh če zaideš na kakšne gozdnate ceste ali pa v mesteca z hišami tik ob cesti, kjer moraš gledat, da z alkovnom kaj ne zapneš, sploh kakšen žleb. Vzdolžna pojstla, hmm. Ni bila glih po najinem okusu, čeprav je bila široka 140 cm. Namreč, je med 'stenami', pa še pri nogah se začne ožati. Sva ponoči dostikrat kar močno ruknila po steni med obračanjem (ali pa en po drugem
grin1.gif
, to bi verjetno pripomoglo k hitrejši rešitvi problema. Kar se pa sekreta tiče, čimmanj ga uporabljajte. 'Najin' AD ni imel še teh kemičnih sog ipd. variant, tko da je to bila kar mala kemična bomba, praznenje wc-ja brez navodil je pa itak zabavno za mimovozeče ali pa čakajoče. Drugače pa, če že boste najel AD, čimveč spraševat posojevalca, pa magar si še zapisujte, kar vam pove. Resno!

No, še kak minus bi lahko našel ampak če pozamem najine takratne dogodivščine, je bilo super fajn. Nepozabno. Sedaj, ko imam malce izkušenj ter ob malce preračunavanja, ne bom odvisen od nikogar. I'll stop 'n go, whenever I'll want. In to je čar tega.

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
nama je pa uspelo jeklenki izpraznit v 3 dneh
Bod vesel da sta še živa. Spraznit 2 jeklenki v treh dneh je praktično nemogoče. Razen pozimi, če si zelo zmrznjen.

Praznjenje wc-ja tud ni nobena umetnost. Opremljen s kemikalijami
confused-1.gif
Kemikalije se vlijejo v sekret in ni težav. SOG pa niso kemikalije ampak sistem brez kemikalij, ki pa ob izlivanju rahlo smrdi. Ampak to je dela za 2 minuti.

Postelje so pa najboljše zadaj prečno, vzdolžne so navadno ožje in za zaljubljence
cool-1.gif

Drugač pa: http://caravaning.si

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
S kolegico načrtujemo pot po Evropi. Ne da se mi brskat, pa me zanima, če je že kdo najel avtodom, kje in koliko pride najem na dan? Ali je potrebna kakšna posebna kategorija vozniškega dovoljenja?

Hvala
roza.gif

vecinoma je dovolj B kategorija, samo tisti res veliki (nad 3,5 skupne teze) racis kategorijo C