N900

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Kot je videti sedaj OM Voice Server deluje tudi s slovenščino
smile-1.gif
... drži sem moral dati tvoj zadnjo config file, ker prej seje OMVS sicer zagnal, a tekel zgolj nekje v ozadju, torej nisi prišel do nadzorne plošče (si ga pa videl med procesi).

Lažna Wifi točka je nastavljena.

Samo navigacijo pa moram še stestirati.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, ta dodatek naredi navigacijo bistveno bolj uporabno. Edino, kar je zares moteče je, da če skreneš s trase, ti sama ne preračunava nove poti, ampak to moraš storiti ročno, s tisto krožno ikono v levem zgornjem delu ekrana. Pa navigaciji manjkajo nekatere dodatne stvari, kot so izogibanje zaporam, izogibanje cestam s cestnino ipd.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Glede na to, da so vse relevantne karte naložene na N900, koliko sem še odvisen od interneta? Torej da nujno potrebujejo povezavo do njega, ko želim namestiti navigacijo do neke točke/mesta? In kaj se zgodi, ko povezave nima?

Ali obstaja kakšna lažja metoda shranjevanja teh offline POI točk kakor da moraš v OMVS vedno shraniti vsako zadnjo točko posebej?

In ko že sprašujem POI točke radarjev lahko tudi prenesem v poi mape na N900 in če da katere?

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Od interneta si odvisen samo pri iskanju naslovov. Če ročno izbereš točno na zemljevidu, potem ne rabiš interneta. Če si točke predhodno shraniš, prav tako ne rabiš interneta, rabiš samo lažno povezavo. Točke si moraš shranjevati s predpono "poi-" (npr. poi-dom, poi-sluzba itd.). Shranjene točke po teh besedah tudi iščeš v iskalnem polju, oziroma, ko boš v iskalnem polju vpisal poi-dom, se ti bo pod iskalnim poljem že ponudil naslov na izbiro.

Če boš imel kopico točk, boš verjetno pozabil kako si kakšno poimenoval. Koliko točk imaš in kako si jih poimenoval, vidiš v mapi poi, ki si jo moral kreirati v /home/user/MyDocs/cities/. Tam si lahko tudi odpreš neko tekstovno datoteko (npr. seznam_poi.txt) z Notesom ali Leafpadom v kateri si lahko narediš seznam in komentarje za vsako shranjeno točko (npr. poi-dom = domač naslov itd.).
Možno pa je tudi vsako točko odpreti z Notesom ali Leafpadom prek FileBoxa - dlje časa držiš prst na datoteki, dokler se ti ne ponudi meni, nato pa izbereš Edit (prej si v nastavitvah FileBox-a nastaviš želen Text Editor). Ko se datoteka odpre, imaš v spodnji polovici zapisa zapisan celoten naslov lokacije (ulica s hišno, poštna št., mesto, država).

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če se da dodajati radarje, ne vem. Če se, se ti ne dodajajo v mapo, kjer so te točke, ki jih shranjuje OM Voice Server. Obstaja druga rešitev. Naložiš si aplikacija roadrunner, ki jo zaženeš vzporedno z navigacijo. Nisem preizkusil, bom pa v prihodnosti. Kot vidim, roadrunner bere GPX datoteke.

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Hvala za zelo priročen nasvet; se bom nekega dne spravil na masivno shranjevanje POI točk he he
smile-1.gif

Morda še to, kako je najboljše imeti nastvaljeno navigacijo, če si z avtomobilom, ali pa peš; fast, shortest optimized?

Roadrunner imam že naložen najmanj 1 leto, a ga nikoli nisem uporabljal
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Prej sem se malo zlagal. V navigaciji se da nastaviti tudi to, da se izogibaš avtocest, cest s cestnino, makadamskih cest.

Po moje je najbolje izbrati Fastest, ker te bo usmerjal po najhitrejših (dobrih) cestah. Sam sicer imam na Optimized, ki je kombinacija najhitrejše in najkrajše variante.

GPX točke poišči na spletu.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Popravek, roadrunner bere GPX, KML, KMZ, CSV in ASC datoteke. SLO radarje imaš pri Snecer-ju (član tega foruma).

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Aha torej te iste, ki jih imamo za garmina jih lahko vnašamo tudi v roadrunnerja. Odlično
smile-1.gif

Sedaj pa moram najti še en dober paket za celotno EU; imam sicer neke stare iz http://www.scdb.info/en/ (plačljiva stran)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Hvala za link. Si si pa res veliko naložil. Mogoče bo bilo bolje, da si potegneš države po nekakšnih regijah in potem naložiš tisto, ki jo trenutno rabiš. Če si naložiš eno in nato drugo, boš imel v roadrunnerju obe, v kolikor vmes ne pobrišeš baze (Clear database...). Jaz sem si dol potegnil več variant, tudi po posameznih državah (SLO in nekatere okoliške).

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Kot si ugotovil lahko poljubno izbiraš države preden si naložiš datoteko
wink-1.gif
... ampak jaz sem hotel videti, če gre preproste cela EU in očitno gre :D

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Bojda je ena težava, da ko se približuje točki radarja ti aplikacija zakrije zaslon in potem več ne vidiš navigacije, kar je malo nerodno med vožnjo, da moraš nastavljati nazaj zaslon navigacije.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Bo treba preizkusiti kako je s tem. Jaz imam s shortcutd nastavljen gumb od fotoaparata (short press) za preklapljanje med odprtimi aplikacijami. Telefon pa imam v ležečem položaju, tako da je gumb na vrhu in v hipu dosegljiv. Mislim da lahko v manj kot sekundi preklopim med okni.

Nazadnje urejeno:

micop68

Zelenc'
4. dec 2011
5
0
1
tsunami, vidim da veš veliko o n900. Jaz ga imam približno 2 meseca. Simobil je imel akcijo za 1€. S telefonom sem zadovoljen. Naloženih imam že dosti aplikacij, vendar bi še imel rad slovarje, še najbolj slovensko-nemški, nemško-slovenski, pa me zanima če se da kje dobiti. Hvala lepa za odgovor. Mičo

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
V katerem paketu pa si jo dobil za 1€? S slovarji zna biti problem, ker ni plačljivih in s tem posledično ni tako široke ponudbe. Sam uporabljam eSpeak. Izgovorjava je sintetizirana.

Slovarje dobiš tukaj, malce se sprehodi po mapah. Mislim, da nemško-slovenskega ne boš našel, imaš pa angleško-nemški in slovensko-angleški. Slovensko-angleški ni ne vem kako bogat.
Od angleško-angleških ti priporočam tega. Datoteke so tipa tar.bz2 in jih najprej na PC-ju odpri s 7-zip-om, da prideš do mape, ki jo nato prenesi na telefon v mapo mstardict (poveži telefon s PC-jem v mass storage načinu).

micop68

Zelenc'
4. dec 2011
5
0
1
Zdravo tsunami, telefon sem dobil v paketu s zame + mini plus.Še enkrat hvala za hiter odgovor. Zdaj bom probal namestiti. Ena boljših aplikacij mi je med drugim evopedia. LP

micop68

Zelenc'
4. dec 2011
5
0
1
Vse sem naredil, vendar ne morem najti mape mstardict. Program sem seveda naložil, ter zatem vklopil mass storage način. Tudi če dam iskanje, najde samo install file.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če mape ni, jo ustvari in potem vanjo kopiraj mape s slovarji. Le te mape lahko tudi poljubno preimenuješ (npr. ang-slo, ang-ger ipd.).