N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
No ja, saj meni tudi deluje, le da rabi nekaj več časa v primerjavi z recimo 24ur ali rtvslo, da se povsem naloži. V tem času druga brskalniška okna ratajo bela, če želim karkoli početi v njih in takrat vsaj enkrat dobim opozorilo o neodzivnosti.

Glede MicroB-ja pa so bile na TMO že debate o posodobitvi ali zamenjavi s kakšnim odprtokodnim brskalnikom za namiznike. MicroB je delno zaprt in tu najbrž tiči ves problem.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če slučajno rabiš flash 10, ga imaš tukaj.
wink-1.gif

Gre za flash 10.2 r157. Posnetke na rtvslo in youtube predvaja brez zatikanja le v celozaslonskem načinu pri najnižji ločljivosti (240p). V vseh ostalih variantah je slideshow. Na 24ur je prav tako slideshow, ne glede na izbrano ločljivost.

Datoteko je potrebno skopirati v mapo /usr/lib/browser/plugins/. Priporočljivo je, da si pred tem na varno shranimo kopijo originalne datoteke (flash 9).

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Ooo super hvala bomo stestiral malo te dni
smile-1.gif

Mimogrede, a to je slajdšou ker procesor ne dohiteva dela, ali so preprosto druge programske težave, nekompatibilnost ipd.? Sprašujem zato, da vidim, če je razlika recimo, če naviješ proc na 1000 MHz?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mislim, da če naviješ je nekaj efekta. Kdor rabi (in upa) lahko proba na 1,15 GHz. Sam imam procesor na 250-805 (profil dsp) in mi je to čisto dovolj. Sicer nisem strokovnjak za IT, vendar mislim, da je problem, ker ne deluje ali ni pravilno optimizirano strojno pospeševanje grafičnega procesorja. Sam imam na telefonu shranjeni obe fleš datoteki, tako, da lahko med njima "preklapljam " s parimi kliki v FileBoxu.

Še ena zanimiva stvar, včeraj sem na PC-ju nadgradil OVI Suite v Nokia Suite in povezal telefon ter opazil, da je na voljo posodobitev zemljevidov za navigacijo (pod Voice guidance files). Karta Slovenije je sedaj velik 40,5 MB, tista ki sem jo imel prej nameščeno pa je menda bila okrog 33 MB.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zunaj je nov testni CSSU - 21.2011.38-1Tmaemo1.1.

Spremembe:
Citat:
- Fixed camera-ui no close button in lens closed window.
- Added Malysian incident certificates to the certificate blacklist (Nokia upstream).
- Recompiled modest and tinymail without thumb support.
- Fixed hildon-desktop incorrect build.
- Fixed modest missing Save attachments translation.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Seveda sem takoj namestil Nokia Suite, v bistvu niti nisem vdel da obstaja he he ... očitno sem nekaj kart prenesel že prej ... a pri posodobitvi še vedno prenese še enkrat vse izbrane karte, ali samo tiste, ki so zares nove? Ker recimo meni je šel sedaj prenašat cca 800MB podatkov?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mislim, da je stare karte v celoti povozilo z novimi. Jaz sem imel samo Slovenijo z okoliškimi državami in regijami (Italija). Navigacija ni kaj preveč uporabna izven Slovenije, ker za iskanje naslovov rabiš internetno povezavo, ko pa skreneš z rute, ti je samodejno ne preračunava. Poleg tega ni glasovnega vodenja, razen če kaj ne skombiniraš z eSpeak-om. Kako in kaj imaš na TMO.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Aja tko si mislu he he ... jaz sem te pa razumel, kaj imam pod TMO na telefonu in mi ni blo čist nč jasn ha ha

Hvala za link
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Malo me je povozil čas glede moda navigacije. Vidim, da se sedaj namesto eSpeaka uporablja omvoiceserver in da dela tudi iskanje predhodno shranjenih POI-ov z uporabo lažne ad-hoc točke. Klikni na "Wiki Page", kjer je vse pojasnjeno.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sedaj sem se nekaj časa ubadal z nastavljanjem navigacije, nisem pa jo še preizkusil. V glavnem rabiš 4 stvari in sicer datoteko index.html, ikone, namestiti omvoiceserver (extras-devel) in datoteko s slovenskim glasovnim vodenjem. eSpeak-a ni potrebno nameščati.

index.html kopiraj v /usr/share/nokia-maps/html/. Ne vem, če je ustrezen tisti na 1. strani, jaz sem si ga potegnil od tu.

Slovensko glasovno vodenje je (<a href="static.s2g.gate5.de/maploadervoice/slovenian.zip" target="_blank">tukaj</a>), datoteko odzipaj in mapo, ki je noter kopiraj v /home/user/MyDocs/cities/Voices/. Ker znotraj cities ni mape Voices, jo moraš naknadno kreirati.

Sedaj si šele na pol poti, ker je en manjši problem s slovenskim paketom (npr. v priponki tukaj. Gre za finski config.xml, zato ga moraš še modificirati. Če imaš na PC-ju nameščen Notepad++ ali kak drug tekst editor, datoteko odpri z njim in zamenjaj vse besede finnish s slovenian ter finnish_female s slovenian_female. Ko je vse spremenjeno, datoteko kopiraj v mapo /home/user/MyDocs/cities/Voices/slovenian.

Da preveriš ali resnično dela odpri omvoiceserver, pojdi na zavihek Options in med Say Street Names in Voice File Location je polje, kjer mora biti napisano slovenian. Če ni, klikni na to prazno polje in izberi slovenian. Če si boš v Voices skopiral še angleški paket, za katerega sem dal link, boš imel na voljo še english_us. Sedaj pojdi na zavihek Command Tester. Tam boš imel v polju enega izmed glasovnih ukazov, ob pritisku na gumb Test moraš slišati slovenski glas.

Navigacije še nisem testiral v praksi. Jutri bo pravi dan.
grin1.gif

Na wiki strani sta za nastavljanje pomembna 2 naslova:
1. How to use the latest version.
2. Saved POI results - OmVoiceServer

Ko se navigacijo zažene, vas bo ta takoj vprašala ali želite uporabljati omvoiceserver za iskanje, kar potrdite z izbiro gumba Yes. Nato morate še posebej zagnati omvoiceserver, da bi iskanje delovalo. Iskanje rabi internetno povezavo, za iskanje že shranjenih POI točk, pa rabi povezavo s fiktivno ad-hoc točko.
Za shranjevanje POI točk je potrebno v mapi cities kreirati mapo poi. POI točke se shranjujejo z imenom "poi-..." (npr. poi-dom, poi-sluzba...) s pomočjo omvoiceserver. Točke pa se nato iščejo v sami navigaciji tako, da se predhodno vzpostavi fiktivna internetna povezava in v iskalno polje vpiše ime točke (poi-dom, poi-sluzba itd.).

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nič ne vem. Za N900 se dela Nemo, kjer dela veliko aplikacije, ki so bile direkt prekopirane iz N9.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Včeraj sem preizkusil navigacijo Maps z dodatnimi datotekami, ki omogočajo slovensko glasovno vodenje, in stvar deluje odlično. Ob aplikaciji Maps mora biti odprta tudi aplikacija OM Voice Server ter vzpostavljena internetna povezava (lahko tudi z lažno wifi točko).

Vse datoteke, ki so potrebne, sem zbral na kup in so na voljo tukaj.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Hvala za vsa navodila
smile-1.gif

A tista index.html, ki je že v /usr/share/nokia-maps/html/ je pomembna? Ali je vseeno, če jo prepišem oz. izbrišem (itak da jo bom ali preimenoval oz. shranil drugam)?

In kako se naredi tole z lažno wifi točko?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če si si že potegnil mojo datoteko, jo daj še enkrat, ker sem pozabil v mapi slovenian zamenjati popravljeno datoteko config.xml.

index.html datoteko, ki je že v telefonu, moraš zamenjati. Lahko to izvirno nekam shraniš, če pa ne, jo lahko dobiš pri meni, ker jo imam shranjeno.

Še bolje je, da jo s FileBox-om preimenuješ v npr. index.html.old (ali kaj podobnega).

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kreiranje lažne wifi točke, povzeto iz wiki:

{Settings} > {Internet Connections} > {Connections} > {New} > {Next} > Type a connection name, ie "no internet" > {Next} > Select {No} when asked to search for WLAN Networks > Enter anything in the network name ie "no internet" > untick {Network is hidden} > Change Network Mode from infrastructure to {Ad hoc} > {Next} > {Finish}.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Že vlečem
smile-1.gif

Imaš prav, če bi prebral wiki sploh ne bi rabil spraševati
d055.gif
:
Citat:
In that folder is the original "index.html" file. Rename it to something else for backup purposes. Incase of any errors or problems with ovi maps, restore this file.