Moški prevzame ženin priimek

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Po mojem to moderno sranje potem ne pomeni nič drugega kot navadno življenje na koruzi na istem (od obeh) prijavljenem naslovu.

Niti ni tako moderno. Pri nas so to "pravico" ženskam dali po 2.SV.

Citat:

V vsaki normalni državi, priseljenci do določene mere asimilirajo.

Razen opankarjev. Lahko, ga fukneš na drug kontinet, pa se ne bo asimiliral...

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
sicer je pa samo priimek...
kaj pa vsi ravčki ki jih žena/tašča v cerkev žene vsako nedeljo?
meni se taki zdijo precej večje copate.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
tebe so že doma vzgojili v copato in je tašča imela lahko delo... glede cerkve pa vrjetno prihajaš iz tako verne družine kot rode in uran
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali se ti zdi logično, da tast reče mladima, da jima da stanovanje, če se bosta pisala tako in tako? Kaj bo naslednja fora? Da bo rekel, da ima podjetje, ki jima ga da, če prvega vnuka dobi kar on, da mu bo krajšal stare dni...
To so bolni ljudje in kot take jih je treba jemati.

Za GRATIS stanovanje jaz zamenjam priimek v priimek darovalca. Morda kar spišem oglas v Salamonca.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pozdravljeni, zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem, da moški ob poroki k svojemu doda še ženin priimek? Jaz osebno tega ne bi nikdar naredil, ampak marsikdo pa to očitno stori. Kaj mislite zakaj?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ti so poseben primer.

Zlasti muslimani so dosledni pri tem, da partner njihovega otroka prevzame Alaha.

Ampak izpostavljati to, je rasna, verska, (vstavi po meri_______________) diskriminacija.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ti so poseben primer.

Zlasti muslimani so dosledni pri tem, da partner njihovega otroka prevzame Alaha.

Ampak izpostavljati to, je rasna, verska, (vstavi po meri_______________) diskriminacija.
največje religije so seveda najagresivnejše - drugače nebi bile velike.
"tam doli" so malo za časom in se to bolj pozna, sicer so malo za časom tudi kakšni pri nas, ki ne prihajajo od "tam doli". je pa to kdo prevzame čigav priimek bolj stvar da je religija to naredila za navado. meni se pač ne zdi nič takega, lahko imata tudi oba oba priima, lahko si vzameta nekaj povsem tretjega...
aja recimo, da bi trobec ali plut imela otroke (tako normalna družina: ata, mama, otroci + cerkvena poroka obvezno)... no otroci bi si vrjetno raje izbrali materin priimek...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali se ti zdi logično, da tast reče mladima, da jima da stanovanje, če se bosta pisala tako in tako? Kaj bo naslednja fora? Da bo rekel, da ima podjetje, ki jima ga da, če prvega vnuka dobi kar on, da mu bo krajšal stare dni...
To so bolni ljudje in kot take jih je treba jemati.

Za GRATIS stanovanje jaz zamenjam priimek v priimek darovalca. Morda kar spišem oglas v Salamonca.

Tudi če bo kak X notri, ne samo đ, æ?
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kolikor spremljam, recimo otroci nacistov (in njih sodelavci) niso spreminjali priimkov.

Trobec in Plut sta ekstrema, katera ne spadata v ta kontekst.

Verjem pa, da marsikdo požre marsikdo marsikaj na račun očetovega oz. materinega priimka.

Ampak jebiga, živimo vseeno in se trudimo biti boljši.
cheer.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
ker jim je vera rekla, da otroci morajo imeti priimke po očetu...
no sicer je nemčija večja in se s priimkom bolj hitro izgubiš. pa tudi je potem od kulure odvisno, pri nas si ponavadi kriv še za vse prednike.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Jaz imam svojega, sin mojega, zena je obdrzala svojega in dodala mojega. Zakaj? Ne vem.. tako se je odlocila, oporekal pa tudi nisem. Kaj pa ima to veze..

Kaj pa ima veze ohcet sama, če ženska komplicira, kot v tvojem primeru? Se opravičujem, če ima žena kariero, nič ne rečem, če pa je nima, je to ena navadna, trenutno moderna, bedarija.
Komplicira? A si ti ok?

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
mojamura je tipa prislila, da lula sede na školjki...mislm,d a je vsak nadaljni komentar odveč...

ne nisem nikogar prisilila....pokazala sem mu kje so čistila za WC pucat in bližnjo okolico wc školjke v kolikor se ščije stoje, da lahko spuca za sabo pol...

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
mojamura je tipa prislila, da lula sede na školjki...mislm,d a je vsak nadaljni komentar odveč...

ne nisem nikogar prisilila....pokazala sem mu kje so čistila za WC pucat in bližnjo okolico wc školjke v kolikor se ščije stoje, da lahko spuca za sabo pol...

hysterical-1.gif