Moški prevzame ženin priimek

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kakšen big deal glede priimka, pa ponosni na priimke, pa smejat se južnjakom, ki sprejmejo naš priimek...

...sami pa otroke poimenujemo malodane po pralnih praških, večina imen tujih, sumljivo podobnih pasjim in mačjim...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Sam načeloma ne vidim problema.
Vem za primer ko je želel tast da gre njegov priimek naprej(imel edinko) ter mu je šel zet na roko.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Vas resnica moti? Nič novega, zakaj se ne obregnete ob muftija, kater govori v Sloveniji južnaško? Tudi mormoni se naučijo slovensko, in tudi pridigajo v slovenščini, zakaj grabos ne more moliti in pridigati v slovenščini?
res ne vem zakaj potem zganjaš tak kraval zaradi muslimanov. kdo bo pa k njim prestopil če še slovensko ne znajo?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.052
113
Lublana
Obišči stran
Kaj ima sploh veze kdo po kom prevzame priimek, če ga sploh? Kaj ste še vedno v srednjem veku ali kaj vem kdaj je bilo to tako zelo pomembno? Ime, priimek..kr neki. To so pač samo praktične oznake za osebe, da jih/se ločimo med sabo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Jaz imam svojega, sin mojega, zena je obdrzala svojega in dodala mojega. Zakaj? Ne vem.. tako se je odlocila, oporekal pa tudi nisem. Kaj pa ima to veze..

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
ksz
Sam tale tema je za crknt
hysterical-1.gif

Ene par forr je takih, da sem se skor uscal, recimo una Ynoseva, pa Alan Ford.
hysterical-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pozdravljeni, zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem, da moški ob poroki k svojemu doda še ženin priimek? Jaz osebno tega ne bi nikdar naredil, ampak marsikdo pa to očitno stori. Kaj mislite zakaj?

Samo ce je plemiskega rodu (von tapata) in se v tem primeru da se doda/zdruzi moj in njen priimek.
grims-1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pozdravljeni, zanima me, kakšno je vaše mnenje o tem, da moški ob poroki k svojemu doda še ženin priimek? Jaz osebno tega ne bi nikdar naredil, ampak marsikdo pa to očitno stori. Kaj mislite zakaj?

Poznam par primerov takih.
To se dogaja večinoma ko njen fotr nima sinov in mu ohranjanje priimka veliko pomeni.
Imam "znanca" ki je pol južnjak pol slovenc in je imal fotrov preiimek na "iæ" in mu je tast ponudu 3S stanovanje v LJ. če vzame njihov priimek. Seveda ga je sprejel.

Hm, ne vem kaj bi sam naredil v tem primeru če nebi imel rešen stanovanjski problem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
KSZ

S cem mate nekateri probleme - a je tolk pomembno kako se pises al kaj? :S

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.728
1.400
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Jaz imam svojega, sin mojega, zena je obdrzala svojega in dodala mojega. Zakaj? Ne vem.. tako se je odlocila, oporekal pa tudi nisem. Kaj pa ima to veze..

Kaj pa ima veze ohcet sama, če ženska komplicira, kot v tvojem primeru? Se opravičujem, če ima žena kariero, nič ne rečem, če pa je nima, je to ena navadna, trenutno moderna, bedarija.

Po mojem to moderno sranje potem ne pomeni nič drugega kot navadno življenje na koruzi na istem (od obeh) prijavljenem naslovu.

Brez zamere, moje mnenje.

Kar se teme tiče: moj sosed je vzel ženin priimek. Sami sosedje se malo hahljajo ob tem, dejstvo pa je, da ima sedaj normalen slovenski priimek in ko nekam pride ni nobenih predsodkov. Bit nek sulejman ali Džengis v vsaki evropski državi, povzroča nekaj motenj.

Tudi Ušeničnik se pisat in živet na Danskem ali Norveškem, lahko pa tudi v Nemčiji ali v Franciji, je problem.

V vsaki normalni državi, priseljenci do določene mere asimilirajo. Pri nas nismo normalna država. Sedaj vi govorite, da ni normalno, da bi vzel ženin priimek, za drugim vogalom ga pa za čefurja ogovarjate.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.138
113
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:Hm, ne vem kaj bi sam naredil v tem primeru če nebi imel rešen stanovanjski problem.
V tem primeru se ne bi pustil "prodati". Naj da stanovanje mladim (oziroma vsaj hčerki), če ga misli in to brezpogojno. Če ne, pa naj bo tiho. Odločitev glede priimka ni debata za starše temveč za človeka, ki sta se odločila živeti skupaj. Sicer bo tak tast mislil, da ima še ključno besedo pri vzgoji otrok, pri dopustu in verjetno še pri seksu.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:Hm, ne vem kaj bi sam naredil v tem primeru če nebi imel rešen stanovanjski problem.
V tem primeru se ne bi pustil "prodati". Naj da stanovanje mladim (oziroma vsaj hčerki), če ga misli in to brezpogojno. Če ne, pa naj bo tiho. Odločitev glede priimka ni debata za starše temveč za človeka, ki sta se odločila živeti skupaj. Sicer bo tak tast mislil, da ima še ključno besedo pri vzgoji otrok, pri dopustu in verjetno še pri seksu.

No no, lahko je tako pisat pa govort če maš vse poštiman a 25-30 letni puf za flet je pa druga zgodba, kajne!?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.138
113
Ali se ti zdi logično, da tast reče mladima, da jima da stanovanje, če se bosta pisala tako in tako? Kaj bo naslednja fora? Da bo rekel, da ima podjetje, ki jima ga da, če prvega vnuka dobi kar on, da mu bo krajšal stare dni...
To so bolni ljudje in kot take jih je treba jemati.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kakšen big deal glede priimka, pa ponosni na priimke, pa smejat se južnjakom, ki sprejmejo naš priimek...

...sami pa otroke poimenujemo malodane po pralnih praških, večina imen tujih, sumljivo podobnih pasjim in mačjim...

467716-post_slo.gif

ne vem zakaj bi se pa morala ženska pisat po možu? ker po razmišljanju večine vas nadebudnih Alterjevcev je potem ta žena papučarka. Kdo si je izmislil oz. skoraj ''zahteval'', da MORA žena prevzeti možev priimek?

vsak naj naredi kakor komu ustreza. konec koncev ne potrebujemo niti poroke za menjavo priimka .... greš na UE vložiš zahtevo za menjavo priimka iz A v C in that's it.

ne razumem pa vaše stigmatizacije, češ lej ga papučara...vzel je ženin priimek...le vkup le vkup uboga gmajna

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.138
113
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:No no, lahko je tako pisat pa govort če maš vse poštiman a 25-30 letni puf za flet je pa druga zgodba, kajne!?
Sedaj res imam. Pred desetletji nisem imel nič.
Mogoče sem slabo napisal, tak človek je prevelika nevarnost za odnose med parom. Če se vtika v izbiro priimka, se bo tudi v druge reči. Stanovanje ne bo pomagalo, če ti bo nekdo kri pil in delal kot da si malo dete, ki mu bo vse diktiral. Ne boš vzdržal v takem odnosu in širši družini...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:

ne razumem pa vaše stigmatizacije, češ lej ga papučara...vzel je ženin priimek...le vkup le vkup uboga gmajna
Aha, torej je Ynos o tvojem pisal? (mijauuu.press)
grims-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.052
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:

Imam "znanca" ki je pol južnjak pol slovenc in je imal fotrov preiimek na "iæ" in mu je tast ponudu 3S stanovanje v LJ. če vzame njihov priimek. Seveda ga je sprejel.

Hm, ne vem kaj bi sam naredil v tem primeru če nebi imel rešen stanovanjski problem.

Jaz bi brez razmišljanja sprejel kakšno tako dobro ponudbo. Če pa mojemu fotru to nebi bilo všeč bi mu pa rekel naj ponudi več
grims-1.gif
.

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Mogoče sem slabo napisal, tak človek je prevelika nevarnost za odnose med parom. Če se vtika v izbiro priimka, se bo tudi v druge reči. Stanovanje ne bo pomagalo, če ti bo nekdo kri pil in delal kot da si malo dete, ki mu bo vse diktiral. Ne boš vzdržal v takem odnosu in širši družini...

Imaš do neke mere prav ampak tudi to je spet odvisno samo od posameznega človeka koliko se pusti drugim j*bat. Zamenjava priimka za stanovanje ali kaj drugega v visoki vrednosti je zame samo dobra kupčija ne pa podrejanje. Seveda pa nebi zamenjal priimka za kakšno malo garsonjerico ali pa novi avto
bonk.gif
.

Vem pa tudi jaz za en precej žalosten primer. Imel sem prijatelja, kool model, dober prijatel, žurer, rocker igral v bendu, veliko smo se družili. Ni mu bilo hudega, doma so bili kar pri denarju. Imel v redu službo....v glavnem nobene finančne stiske ali kaj podobnega. Potem se mu je dobesedno vsilila neka baba, ki mu v resnici sploh ni bila všeč in se jo je nekaj časa spretno izogibal...ampak ni mu uspelo. Kar naenkrat sta bila poročena z njenim priimkom!!
bonk.gif
No to pa je žalostno in to se jaz zagotovo ne bi šel!!