Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
ksz
Leta 1991 smo šli iz Juge preč, da bi nam bilo bolje. Potem smo v 20 letih uspeli spičkat vse, kar smo prej 50 let ustvarjali v Jugoslaviji...
Pa ti veš kaj govoriš? Kdaj si bil rojen, verjetno nimaš več kot 25let?
Malo si preberi o dodajanju ničel na jugoslovanskih dinarjih, preberi si o tem, da so morali slovenci dajati svojo enodnevno plačo albancem/kosovcem (ne vem več točno katerim), ker so bili preveč leni, nesposobni, _______ (vstavi poljubno).
Mogoče si še preberi o tem kako je bil Beograd center kamor se je denar stekal in se ni vračal nazaj.
No dej, povej mi kaj je bilo ustvarjenega v 50 letih, razen farse o prelepem življenju (seveda samo tistih, ki so bli člani komunistične partije), nekaj zelo podobnega ampak v milejši obliki kakor se danes smejemo severnokorejcem.
Dej, da ne boš spet komu smrti napovedal 14 dni prezgodaj
Kaj je bilo ustvarjenega v 50 letih?!?
Smrkavc, a se zajebavaš? Ustvarjeno je bilo VSE, kar vidiš ali pa ne vidiš več. Od cest, železnic, bolnic, zdravstvenih domov, letališč, nuklearke in ostalih elektrarn, elektrodistribucijsko omrežje, TK omrežje, ki še danes laufa, tovarn, šol...
Povej mi, kolk od naštetega je novega v samostojni sloveniji? Ne veš? No, ti bom jaz povedal: 2 bolnici, optično omrežje po večjih mestih, mobitel releji in 200km avtocest. Pa 200000 štacun.
Kam je denar hodil včasih, praviš? Da smo en dan dali za nerazvite taspodne? LOL - en dan
Prejšnji mesec so mi ukradli v imenu krize celo mesečno! plačo: zmanjšali so plačo, zmanjšali so dnevnice, regresa so dali še tretjino ne itd. Jaz, ki delam že 30 let in sem marsikaj ustvaril, sem moral plačat 800€ za reševanje krize, katere niti slučajno nisem zakrivil in nisem kriv niti za 1€, ki je odtekel tajkunom, goljufom in politikom.
Če kogarkoli od politikov kje srečam, mu bom pljunil v obraz. Ker se norca delajo iz normalnih ljudi.