Mobilni radar

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
ahmed, navdušenec na forumu kot mu praviš mislim da bolje pozna provido kot ti... mnogo bolje...

tudi meni je znano, da provida "meri hitrost" med vožnjo torej izpiše povprečno hitrost na določeni razdalji ko je začel z meritvijo (snemanjem). maš na jutube posnetke, ko se vozijo in vidijo vozilo ki vozi hitro, vklopijo "snemanje-merjenje" potem pa kazen....

ahmed ahmed

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tem primeru pa se je za vprašat kakšne gumpce imajo policaji v svojih vrstah...
Ampak kot vedno, resnica je nekje vmes... A veš, je zelo zanimivo poslušat 2 vira iz policije (eden tule, eden pa privat, pa tudi ni uniformiranec z liziko) kako o isti stvari pridejo čisto različni pogledi...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
To ni neka subjektivna stvar o kateri bi vsak podal svoj pogled ampak so fakti. Provide v sloveniji nimajo vgrajenega dopplerjevega radarja ali laserskega merilnika. Nimajo. To ni.mnenje ampak dejstvo.

In provida v sloveniji deluje tako da operater s pritiskom na gumb zacne in konca meritev. Vmes se provida vozi in meri razdaljo. In tako iztacuna kako razdaljo je prevozila v dolocenem casu in od tu hitrost. Hkrati bi lahko isto meril cas ki ga prevozi neko vozilo na vnaprej znani razdalji (recimo drag race). Menda sistem omogoca priklop tudi posameznih samosprozilcev ki pa jih slovenska policija nima oz operativne enote jih nimajo.

Ahmed: provida ni nobena skrivnost - ce nekdo pise clanek bi bilo normalno da navede s kom s policije je o tematiki govoril. Zaradi mene ti lahko verjames da ima provida sonar vgrajen.

Hecno pa je, da najprej nekaj vprasas, nato dobis odgovor, zatem pa ti zacnes pametovat tistemu ki ti je odgovoril.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Seveda lahko. Z lasersko pistolo.
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat: >>>V tem primeru pa se je za vprašat kakšne gumpce imajo policaji v svojih vrstah...

To ni nič novega. Na žalost edina tvoja pravilna trditev.
nahrung002.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
V bistvu ti pises da ima policija v svojih vrstah gumpce itd...potem da je nekdo podal neko mnenje o providi.... jaz ti nato odgovorim in zdej sem uzaljen.

Ce tebe nekdo vprasa kake barve fasado ima neka hisa in ti reces da rumeno, jaz pa da rdeco, potem to niso razlicna mnenja ampak sva navedla razlicna dejstva. In dokler gledava isto bajto se nekdo od naju moti. Niti ne more biti resnica nekje vmes, ker barve je pac rdece ali pa rumene barve.

Glede na to da v svojem postu nisem komentiral nic drugega iz tvojega prispevka ne vem zakaj mi ocitas uzaljenost. Se mi zdi pa butasto da nek drug uporabnik najprej nekaj sprasuje nato pa se ne strinja z odgovorom in zacne on drugim trdit nasprotno. Kot pa sem ze napisal - zaradi mene lahko folk verjame da ima provida sonar vgrajen in da policija po dravi s podmornico patruljira.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat: >>>V tem primeru pa se je za vprašat kakšne gumpce imajo policaji v svojih vrstah...

To ni nič novega. Na žalost edina tvoja pravilna trditev.
nahrung002.gif
Tako, v rangu trditve da so zavarovalni zastopniki goljufi in nateguni katerih edini cilj je izpulit denar naivne stranke.

dejmo po vseh usekat ce smo ze zaceli ane.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Pozabljaš, da so na tem forumu tudi 12 letni fantiči, ki so jih mamice prezgodaj spustile na internet.
nahrung002.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Oprosti, kolega, sam si podal temelj za trditev o gumpcih. Lepo si dobil link na članek, kjer je intervju s policistom. In kaj rečeš ti? Obregneš se v članek, neumnosti katere so tam. Glede na to da jih je napisal član iste policije kjer si zaposlen tudi ti...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Pa dobro no...vsaj preberi kar sem napisal. Moti me, ker v clanku ni navedeno kdo s policije naj bi to govoril. Ker ce bi imeli ime in ugotovili da gre za nekega pisarniskega molja bi lahko tudi konkretizirali kdo je gumpec.

Se vedno pa nisem ugotovil po cem sklepas da sem uzaljen. Pac odgovoril sem ti - a to avtomatsko uzaljenost pomeni? Ce pa si o razlicnih pogledih mislil na splosno se pa strinjam. Ko gres po razlicnih upravah mislis da imamo v sloveniji v vsakem mestu drugo policijo in drugacne zakone - se lepo pr ciganih to vidi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
apollo

a veš sm nekje prebral da po savi patrulira podmornica pa išče prehitre plavalce. zihr je to res ti pojma nimaš:)
Jaz o marsicem nimam pojma sam takrat se poskusim ne oglasat ali pa sem tisti ki sprasuje (in morda izpadem bedak) =)

Mah...sem izpolnil kvoto prispevkov za ta mesec ocitno...se prehitr razburim =)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:Lepo si dobil link na članek, kjer je intervju s policistom.
Si že bil udeležen pri kakem dogodku o katerem so poročali novinarji in si še denimo slišal, kaj jim je kdo rekel, kaj pa se je znašlo v članku?
Če zapisovalec ne razume, kaj mu nekdo razlaga, potem so zapisi dejstev precej čudni. Razen tega v članku financ ne piše nič takega, kar ne bi apollo povedal enako z nekoliko drugačnimi besedami. Roberto, pa seveda ne bi bil Roberto, če ne bi nataknil svojih (spustimo barvo) očal in gonil svoje do onemoglosti, druge imel za gumpce in podobno.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Dajmo se raje o radarjih pogovarjat. Mene ne zanima, če imajo (imamo) Apolo8, Roberto, ahmed, Alkoholik, Pepe, Mare2 vse pošlihtano pod streho. Torej, kako čimmanjkrat pasti na mino. Še posebej, ko je kak izhod iz avtoceste ali obvoznice, kje je omejeno na 40 km/h.
nahrung002.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
V clanku ki sem ga podal lepo pise da je odgovor podala policija in ni nastalo v glavi nekega novinarja.
In ce je le-ta odgovorila, da se lahko meri tudi ob parkiranem vozilom, a tega ne pocnejo, pomeni da imajo vgrajen tudi
dodaten modul bodisi laser bodisi radar.
Zato smatram da je njihov odgovor bolj verodostojen, kot odgovor nekega navdusenca na forumu.

Ne, nimajo ne laserja ne radarja. Meri s pomočjo kamere, čas prehoda med dvema točkama.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Dajmo se raje o radarjih pogovarjat. Mene ne zanima, če imajo (imamo) Apolo8, Roberto, ahmed, Alkoholik, Pepe, Mare2 vse pošlihtano pod streho. Torej, kako čimmanjkrat pasti na mino. Še posebej, ko je kak izhod iz avtoceste ali obvoznice, kje je omejeno na 40 km/h.
nahrung002.gif
pazis na izhodih iz tunela in v ovinkih na razcepih...ker tam je 80 in radi merijo. Provide niso nek resen problem ker ce vozis do 160 povprecno je to precej majhen prekrsek za katerega ni kazenskih tock in redko merijo to. Razen ce ga tiscis na omejitev 100 ali 80...

pa cone 30 v mestih...tam pa zupanovi pobiralci darov operirajo.