Do pred kratkim sem uporabljal staro mobilno Urbano, zdaj pa sem naložil novo aplikacijo in se je dobroimetje preneslo.
Staro mobilno Urbano sem "filal" dobroimetje tako, da sem preko Urbanomata naložil vrednost (znebil sem se kovancev) in je zadeva špilala. Se pravi prislonil mobitel k Urbanomatu, zaznal je Urbano (prek NFC) in naložil denar. Prav tako sem jo uporabljal za P+R, se pravi vzel parkirni listek, plačal z Urbano in prejel dve vožnji brezplačno.
Zdaj sem to poskusil z novo Urbano (ki uporablja BT), pa je Urbanomat sploh ni zaznal in posledično nisem naložil dobroimetja. Klical na support in dobil informacijo, da to z novo Urbano ni omogočeno polnjenje na Urbanomatih ter trafikah, lahko napolnim preko plačilne kartice (kar je tudi osnovni namen te aplikacije, tako pravijo na supportu in ne vedo, kdaj bo omogočeno polnjene na stari način preko gotovine).
Nisem pa poskusil, kako bo to delovalo zdaj uporaba P+R, ker Urbanomati niso nadgrajeni za delovanje preko BT, mi ni jasno kako zdaj deluje nova aplikacija Urbana za P+R. Na supportu nimajo informacij, nisem pa še poskusil. Ni mi pa za nabavljati fizične Urbane. Se komu sanja, je to že preveril uporabil?