No, meni je pa lepo rekla, če lahko plačam s kartico... Preprosto...Kako naj ti razmenja, če ima npr. prodajalka zjutraj 100eur menjlnine?
In ja sem že doživel, da so koga pred mano zavrnili in je šel lepo kulturno na banko razmenjati.
No, meni je pa lepo rekla, če lahko plačam s kartico... Preprosto...Kako naj ti razmenja, če ima npr. prodajalka zjutraj 100eur menjlnine?
In ja sem že doživel, da so koga pred mano zavrnili in je šel lepo kulturno na banko razmenjati.
Kako naj ti razmenja, če ima npr. prodajalka zjutraj 100eur menjlnine?
To, da ne sprejmejo večjih bankovcev se lahko vsak pravni subjekt odloči sam. Samo mora imeti to na vidnem mestu napisano. Na Nizozemskem npr. nimajo tega nikjer napisanega, pa ne moreš nikjer več vnovčoti 200 EUR bankovca, kar šele 500 EUR. Pa je lahko račun npr. 1.500 EUR, pa če je vmese eden za 200 EUR, ga ne bodo vzeli. Edina izjema, pa še to ne vedno ke kakšna trgovina od Chanella, LV, ipd. Drugače pa tam nikjer več ne plačuje s kešom. Imaš že kar nekaj restavracija, ki keša sploh ne sprejemajo. Pa se nikjer ne pritožujejo.Saj pravim, razmenjat pridejo 100 ali 200€, ne pridejo dejansko po čigumije, je*be se jim za njih. In ja, trgovka sicer v normalni trgovini mora imeti zjutraj par 100€ menjalnega in še za 100-200€ menjalnega v kovancih od zadaj, ne se zafrkavat.
Če bi bil pismen, bi opazil določilo s strani ECB, ki se mu reče “good faith principle” in po katerem se subjekt sam odloči, katere apoene bo sprejemal in katerih ne. To sem ti lepo podal že pred dnevi, pa še kar trmariš.Saj pravim, v tej debati smo začeli skakati iz tega, da ti nekdo velikega bankovca (200 ali 500€) noče vzeti (zaradi ne vem kakšnih kriminalno butasto objektivnih razlogov) do tega da ti ga ni zmožen vzeti (ker pač enostavno ni drobiža). Še vedno pa čakam zakon, določbo, akt ali karkoli iz česar je jasno, da me lahko v trgovini zavrnejo, če hočem kupiti predmet z velikimi bankovci (brez da je treba kaj drobiža dajat nazaj ali menjavat) brez da bi drobiž bil izgovor.
To, da ne sprejmejo večjih bankovcev se lahko vsak pravni subjekt odloči sam. Samo mora imeti to na vidnem mestu napisano. Na Nizozemskem npr. nimajo tega nikjer napisanega, pa ne moreš nikjer več vnovčoti 200 EUR bankovca, kar šele 500 EUR. Pa je lahko račun npr. 1.500 EUR, pa če je vmese eden za 200 EUR, ga ne bodo vzeli. Edina izjema, pa še to ne vedno ke kakšna trgovina od Chanella, LV, ipd. Drugače pa tam nikjer več ne plačuje s kešom. Imaš že kar nekaj restavracija, ki keša sploh ne sprejemajo. Pa se nikjer ne pritožujejo.
Vraga, potem pa jih naj zamenjajo za manjše in konec.Zato pa ECB ne izdaja novih vijoličnih, 200-ice pa tudi dobro omejujejo.
Proti terorizmu se je treba borit.Glede na inflacijo bi prej rabili 1000€ bankovec, kot da 500€ ukinjajo.