Mnenje: Bmw E60

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Eto, pri hiši nabavljamo tega BMW-ja, natančo 520i ali pa 523i in me zanimajo, posebej od kakšnega morebitnega lastnika, kakšne posebnosti o avtu ali splošno mnenje...sem že prebral teste po netu, samo direktnih izkušenj pa je bolj malo
cry12bpy.gif
...hvala.

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Hvala, sem že prebral in edino kar ugotovil, da prepotentneži, ki vozijo 3.0 in več mašine jamrajo nad konjenico ter pospeški, tako da bi rad prebral mnenje enega "normalnega"
grin1.gif
...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
520i ne kopuj ker je sranje. Če kupis kupi 525 z 192 hp motorjem, vse kar je manj, ni primerno za BMW 5.Če nisi divjak je idealna izbira 525d, je dovolj hiter za hitra prehitevanja, poraba nizka in pri zavarovanju je ravno na meji da si v nizjem razredu (130KW). O tem da pa je E60 "sekret" pa jaz na tvojem mestu nebi vzel preveč resno, ker meni deluje spodnji sporocilo bolj da se želi pohvalit da se je vozo u BMW 5.

Moje mnenje po več kot 3 letih z E60 530dA lahko rečem samo pozitivne stvari , je idealen kompromis med udobnostjo in sportnostjo.

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Zakaj je sranje 520i?! Ej, mi je jasno, da ko primerjaš iz stališča tvojega s 500Nm navora je bolj bogo, ampak gledano objektivno, bi tudi ta motorizacija morala zadostovati, ker menim, da se BMW nima in ni imel namena smešiti s "sranjem". Hvala za mnenje vseeno, ampak samo toliko, kolega je zamenjal 530d za več, ker mu je bil prešvoh, tako da toliko o tem koliko konjev je kje dovolj-brezpredmetna debata torej...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
520 je pomoje za človeka, ki se vozi na šiht in tako čist zadost. Prehitevanje tudi ni najbrž samomorilsko.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
No odgovor nekoga ki vozi 520i (sicer e39 karavan 2.2 motor z 170KM in avtomatskim menjalnikom).

Avto ni raketa in tudi na pospeševanjih na semaforjih nisi prvi (zato so pri BMWju drugi modeli z močnejšimi motorji), je pa za povprečnega voznika čisto dovolj zmogljiv avto in se z njim hitro giblješ na napačni strani zakona. Poraba zadnjih 10k km je pri večinoma krajših relacijah z malo lažjo nogo 9.7 po BC (laže pa za cca 0.1l včasih navzgor, včasih navzdol).

Bi pa v vsakem primeru (če kupujete nov avto) vzel 523i zaradi tega ker je 6valjnik, medtem ko 520i ni.

LP
Andrej

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
edina stvar ki je dobra na tem motorju je nižje zavarovanje, registracija in mogoče malo tudi stroški vzdrževanja. Poraba je pa ista kot v močnejšem bratu, saj imajo ti 4 cilindri polne roke dela. Avto sam po sebi pa je itak bomba, edini problem je da ga vsi mesarji, švercerji, bogati burek peki, preprodajalci, zakreditirani frajeri,..., razvrednotijo. Vsaj v črni limo izvedbi. Jaz bi rajši vzel svetlo barvo karavana, me vsaj nebi imeli za katerega iz teh kategorij
grims-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:
Zakaj je sranje 520i?! Ej, mi je jasno, da ko primerjaš iz stališča tvojega s 500Nm navora je bolj bogo, ampak gledano objektivno, bi tudi ta motorizacija morala zadostovati, ker menim, da se BMW nima in ni imel namena smešiti s "sranjem". Hvala za mnenje vseeno, ampak samo toliko, kolega je zamenjal 530d za več, ker mu je bil prešvoh, tako da toliko o tem koliko konjev je kje dovolj-brezpredmetna debata torej...

Zakaj pa so 520i kmalu odmaknili iz ponudbe in ga zamenjali s 523i ? Moj kolega je kupo 520i ker hotel jo takoj imeti (med prvimi na cestah) , prodal ga je po nekaj mesecih ker je bil avto kanta - premalo močen in prožen za svojo težo. 520i je samo za ljudi ki hočejo imet serijo 5 za to da naj se vidi raskoš nazven, čerav je vsaka druga serija 3 boljša za vozit. Napisal si za mnenje, jaz sem ti mnenje napisal, če hočeš imet kaj od 5ke vzami 525i s 192 hp ali pa 525d ki je odlicen motor za normalne voznike. In ne primerjam 530d s 520i, pravim samo da je 520i sranje kar so tudi kmalu na BMW ugotovili. Sicer pa me to zelo boli da je tvojemu kolegu 530d premalo močen. Grem ga nemudoma prodat.
zmaga.gif
In ni se treba razburjat , meni je vseeno kaj ti voziš in kupiš, vprašal si za mnenje, jaz sem ti mnenje napisal, zato se ni treba tu razburjat.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Tudi 520 ima 6. cilindrov....

Od 9/2007 je 520i 4 valjnik
Tudi sam tega nisem vedel do danes

Citat:

Lahek in odziven.
Bencinski štirivaljnik v BMW 520i.
Niti enega grama preveč: štirivaljna različica v BMW Serija 5 limuzina izžareva kvalitete pravega športnika. Navdušujoče delovanje motorja v BMW 520i prepriča s povprečno porabo goriva 6,7 litrov na 100 km. 125 kW (170 KM) pri 6.700 1/min omogoča največjo hitrost 224 km/h. Maksimalni navor znaša 210 Nm pri 4.250 1/min, s pospeškom 8,7 sekund od 0 do 100 km/h.
vir: www.bmw.si

Je pa zanimivo, da je 4 valjnik ob isti moči in navoru hitrejši (po pospeških, ne pa tudi pri končni hitrosti) od ''stare'' 520i z R6 motorjem.

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Ni šlo za razburjanje, zmotil me je samo tvoj izraz, da je ta različica avta sranje, ker to ne drži...kolega sem pa omenil zgolj zato, da prikažem, da je mnenje o voznih zmogljivostih izredno subjektivno- konec koncev verjemi, da bo nekdo, ki se bo vsedel v tak avto, ga preizkusil, kaj hitro spoznal, da je to kar ima doma izredno bogo v primerjavi...jaz sem že bil tak par let nazaj.
redface-1.gif

p.s.:definitivno bo pa 6-valjnik(nov ali malo rabljen, vseeno)

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jop, ta 4 valjni 2.0 motor so če se prav spomnim predstavli v novi trojki, v e46 še je dihalo 6 cilindrov. Motor sam po sebi je ok, v primerjavi z 2.0d, pa nima žal za burek. Na testni vožnji 2.0d nisem dohajal niti podrazno. Težko si predstavljam ta motor v petki, ki je kr težja od trojke

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Mas prav, 525d, 530d so pa obicni kanti, golf 2.0 tdi klase.
aplauz.gif

Deloma se strinjam s Swiftheadom, 535d je res dobesedno zverina, medtem ko sta 530d in 525d zelo dobra avtomobila...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Po mojih skromnih izkušnjah se mi zdi racionalneje vzeti Hondo Accord. Prostorna je prbl. enako, tiha tudi, dosti cenejša. Nima pa pen!s enlargement faktorja.
Primerjam 2004 2.2 CTDI, ter 525D.

lp

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Po mojih skromnih izkušnjah se mi zdi racionalneje vzeti Hondo Accord. Prostorna je prbl. enako, tiha tudi, dosti cenejša. Nima pa pen!s enlargement faktorja.
Primerjam 2004 2.2 CTDI, ter 525D.

lp

hysterical-1.gif

Vsaj glede nečesa se strinjam, da imaš ne samo skromne izkušnje, ampak zelo skromne izkušnje. Zresni se, Accorda kvečjemu lahko primerjaš z BMW 3 pa še temu ne pride blizu. Tvoja primerjava je fenomenalna. Zakaj bi kupo Mercedesa C klaso, če lahko dobim Škodo Octavio za pol cene... Je podobno velika, podobno tiha, samo za razliko od C klase bolj kvalitetna
zmaga.gif