Miza na Koroškem :D

B81

22. jul 2007
37.854
11.083
113
grin1.gif

Vem, kaj takega za verjet, je neumno. Tudi sam ne verjamem najbolj, čeprav sem že bil zraven dogodkov, ki nimajo nobene pametne razlage in so največji pametnjakoviči obnemeli
grin1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik Denis pravi:Če bi pozorno prebral, bi zasledil, da je vedela, kdaj je rojen kolega, za katerega izpraševalec ni vedel...

To pa je potem ali napihovanje, nerazumevanje, ali pa navadna laž v želji po zanimivi zgodbi. Oziroma bolj verjetno, kot sem rekel, ljudje si zapomnijo samo zadetke. Miza oz. človek, ki sedi za njo, lahko tisočkrat popolnoma mimo vseka, enkrat pač po naključju ugane in potem tisti zadetek postane zgodbica, ki kroži in se napihuje.

Lahko tudi rečemo, da je oseba nekaj podzavestno vedela. Pod hiponozo (pravim stanjem uma, v bistvu se sami sebe "hiptotiziramo") se človek spomni presenetljivih podrobnostih, ki jih zavestno tudi z mučenjem nebo znal povedati. Možgani si zapomnijo ogromno informacij, zavest pa filtrira stvari kot so lev, ki nas hoče pojest, ni pa videla, da je lev sit, sploh ne gleda proti nam ker ima drugo tarčo, ima poškodovano nogo. Nekak je evolucija rekla da je tak boljše. Hitrost informacije ima prioriteto pred natačnostjo in podrobnostmi. Ponoči udari strela ti pa vidiš pošast kako se nagiba dol in te hoče zagrabit! Trenutek kasneje pa aja, samo drevo je bilo, ki se upogiba v vetru, ti pa imaš mokre hlače. Za tisti trenutek je bilo tako resnično! Ampak kaj pa primeri, kjer ne pride do realizacije, da je bilo samo drevo? Kaj če enostavno začne bežat in evo imamo gozdno pošast in ni šans da boš bežečega prepričal, da je bežal pred drevesom. VEM KAJ SEM VIDEL!!!
bonk.gif

Prav šokatno je, koliko ljudi nasede. Nisem vedel, da ima toliko kmetavzarjev v svoji odmaknjeni vasici doma internet in obiskuje alter.
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.854
11.083
113
To je res, kar praviš. Avtosugestija je verjetno močnejša, kot si lahko predstavljamo. In ne kar tak nekaj, to vem iz lastnih izkušenj.

Razlika med nami, ki smo kaj podobnega že videli in vami, ki še niste, je v tem, da vi napadate nove nepoznane stvari, mi pa ne
grin1.gif

Samo ej, saj naša vas pa je res čisto blizu, ne v nekih rovtah, veš
grin1.gif

Verjetno je bil joke, ne.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
V Sloveniji sploh ne moremo imeti "odmakjenih vasic".
grin1.gif

Pred mnogo leti, ko sem bil mlad (ok mlajši, sedaj imam 24 hehe) sem tudi sam požiral takšne zgodbice. Še na revijo Misteriji sem bil naročen! Drugi so me imeli za kretena, jaz pa njih enako ker nočejo verjeti, da obstajajo še neodkrite reči. Ampak ko sem obiskal konvencijo o nezemljanih sem videl v kakšno skupino spadam. Potem pa še eno iskanje duhov po zapuščeni hiši s čudaki, ki se še svojih prdcov bojijo...popolnoma brez osnove na kakršnikoli realnosti in logiki. Lovimi smo elektromagnetne valove in imeli špijonsko opremo za prisluškovanje. Za razliko od drugih sem zadevo raziskoval iz vseh smeri. Razne električne napeljave so vplivale na odčitavanja, zvoki so pa itak vedno. Veter zapiha, les se malce trga, kakšna podgana švigne mimo... In če hočeš slišati kako glas duha kliče NA POMOČ boš to tudi slišal.

Tako da verjemi, še predobro poznam zablojene ljudi. Sram me je da sem tudi sam bil med njimi.

mitmat

Zelenc'
15. avg 2008
5
0
1
Folk ma ne vem a je naključja la pa ne sam jst lih tam nosim pošto pa vam povem da to ni tak kot se zdi. Sam neka stara miza pa neke fore.Proba pa nč užgal. kr nasprej morš spraševat če se je miza lagala al je povedla resnico.Včasih je pa kr na mir pa nč ne odtolče

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Sedaj sem se spomnil popolnega primera ideomotoričnih gibov!

Obstaja en ZELO impresiven trik. Ena oseba skrije nek predmet v veliki sobi. Zelo dobra ideja je, da skrije svoj denar, in če ga iskalec najde, ga lahko obdrži. Iskalec prime osebo za roko, in ji še poudari, da naj ima roko na miru, da mu nebi podzavestno kaj namignil. Nato iskalec reče, naj se osredotoči na lokacijo predmeta in on bo ji prebral misli! Oseba bo podzavestno roko dregnila proti smeri predmeta. Bližje kot pride iskalec, bolj močni so podzavestni gibi. Ko se predmet najde, bo oseba popolnoma prepričana, da ni premikala roke in bo oh in sploh impresionirana. Verjetno bo znancem v želji po še bolj zanimi zgodbi pravila, da je iskalec šel direktno do predmeta, v resnici pa je iskalec na začetku malce dregal sem in tja in preveril, če je roka sproščena.

B81

22. jul 2007
37.854
11.083
113
Pa deluje tudi, če bi osebo dali v prisilni jopič, iskalec pa se bi je držal za vrat?
grin1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
pa sej imajo skoz neke strokovnjake tam..ko sem bila jaz so glih neki francozi odšli, pa nič ne vejo povedat kaj bi lahko bilo..drugače pa itak ni fora v napovedovanju prihodnosti ampak v tem, da se mizica premika
smile-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Pa kako se miza dviguje, a je dal kdo nogo spodaj ko se dvigne? Pa da vidimo če začuti bolečino. Zakaj to ne priroma na Mythbusterse? A res nima doma kdo kamere pa jo drži zraven?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Teh miz, stolov, karkoli že, je ogromno, vsaka "deluje" na različen način. Najbolj pogosta je ta, da daš obe dlani na rob mize. Mize, ki je zelo lahka in za njen nagib je potrebno presenetljivo majhna sila, saj se izrablja metoda vzvoda. Vsaj mislim da je to tudi vzvod?
redface-1.gif

So pač stvari na tem svetu, ki jih težko razumemo. Probaj dat trdo vezano knjigo na rob mize. Samo ena četrtina površine je dovolj, da knjiga ne pade na tla. Zgleda pa res čudno, kako se lahko obrdži.

Obstajajo pa tudi mize, ki zares lebdijo, ampak tam je trik v tehnologiji. V mizi so nekakšni magneti ali elektro magnetno...emm...nimam pojma, neka sila pač, ampak ne nadnaravna.
wink-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.520
6
38
Eni kolegi so bli gor prejšnji teden pri tej mizi baje, so snemali zraven in baje se noro in strašljivo vidi, kako se sama dviguje... se pogajam za posnetek, pa objavim ko dobim...

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ok..najbolje da greš sam in vidiš tole mizico..pri mizi drugače ne rabiš sam sedet (tudi 4 ljudje-tvoji prijatelji seveda)..pa ena stvar je, ki je ne smeš naredit!! -tudi v mislih ne, spraševat glede smrti..in če se ti to zgodi oz. tvoji prijateljici
d055.gif

aja, potres v opazovalnicah ni bil zaznan oz. potresa ni bilo..

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Vprašaj se kaj je bolj verjetno? Nadnaravne sile ali triki možganov in fizike začinjeni s človeško domišljijo in napihovanjem? Pomisli koliko drugih trikov bi delovalo na tebe, če ne bi imel znanja s katerim jih lahko razložiž. Prve parne strojčke so uporabljali v cerkvah in z njimi fascinirali vernike kot tudi nevernike. Naredi to danes in bo smeha polna skleda.

Aja saj vem kaj je moj problem, nisem tako spiritualen in družba mi je oprala možgane, da ne morem več dojemati sil, ki niso iz tega sveta.

bonk.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ne, saj te jaz v nič ne prepričujem..tudi sama sem iskala odgovore, pa jih še nisem našla
17758-icon_confused.gif

ti bo pa lažje oz. vsaj vedel boš o čem govoriš če greš prvo pogledat stvar (sej je zastojn
wink-1.gif
)

lakonen

Pripravnik
16. avg 2008
35
0
6
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
ok..najbolje da greš sam in vidiš tole mizico..pri mizi drugače ne rabiš sam sedet (tudi 4 ljudje-tvoji prijatelji seveda)..pa ena stvar je, ki je ne smeš naredit!! -tudi v mislih ne, spraševat glede smrti..in če se ti to zgodi oz. tvoji prijateljici
d055.gif

aja, potres v opazovalnicah ni bil zaznan oz. potresa ni bilo..

Izvolijo, mlada gospodicna:

pills1.jpg

Baje najbolj zaleze pest rdecih in pest rumenih.