Malo brskam po forumu in naletim na to temo. Z zadevo se ukvarjam že skoraj 2 leti. Imam jih 38. V začetku 2018 sem samoiniciativno šel k osebnemu zdravniku si preverit kompletno krvo sliko, prej enih 18 let nisem bil pri zdravniku, od 19 leta ne. Nobenih težav, razen povišan pritisk me je vlekel na pregled. Rezultat je bil šokanten. Izvid kri in voda super, cuker super, edino pri maščobah v krvi se je pa zataknilo. Teže nimam prekomerne. Pred 2 letoma sem imel sicer 8 kg več. Trenutno idealno in vzdržujem. Skupni holesterol 9,4, trigliceridi 6,3 (jan 2018). Potem sem v pol leta z dieto, gibanjem in z očitno uspešnim samoobvladovanjem stresa spravil zadevo tako daleč, da so bili trigliceridi v meji normalnega (pod 1,7), skupni holesterol pa sem spravil na 6,9 (nov 2018). Brez tablet in raznih dopolnil. Kontrola čez eno leto, torej zdaj november 2019. Pri prehrani sem se kar se da pazil, gibanja mislim da dovolj, ne kadim, alkohol res zmerno, ampak zadnje pol leta zelo stresno obdobje v službi in glej ga zlomka, holesterol spet 9,4 in trigliceridi 3,6. Stres je največji faktor tega, zdravnica je potrdila, da uradna medicina sicer tega ne priznava (farmacija), ampak tak je.