Menjava oken

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Ni vse dobro, kar se sveti. Les all the way , pa še popust pri ekoskladu.
smile-1.gif

http://www.healthybuilding.net/pvc/facts.html

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ga ni popusta, za katerega bi hotel čez par let vzeti brusni papir in čopič v roke.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Bom poskusil spremljati drugi post. Glede na reklamo mislim da bo lepo v banovcih, če se zadeva ponovi.

Nazadnje uredil moderator:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
In samo zato si se prijavil na alter. A si lahko še kaj bolj očiten no. Lastna hvala veš kje se vala?

Petra_Brezovica

Zelenc'
6. apr 2012
1
0
1
Pa še moja izkušnja z SIBAU - NIKOLI VEČ!!

Lansko leto smo se junija odločili za menjavo oken in vhodnih vrat na hiši mojih staršev, ravno takrat je oče imel nek letak kjer jih je videl, zato smo jih tudi poklicali. Pri nas so bili že čez 2 dni, naredili izmere in poslali predračun. Zaradi obilice dela in 2 otrok
smile-1.gif
) V hišo staršev smo se zaradi prodaje stanovanja morali preseliti z začetkom šolskega leta (se pravi 01.09.2011) in do takrat je bil res zadnji rok za zamenjavo res dotrajanih oken, so mi pa obljubili da bodo okna montirana že veliko prej.

Avgust je minevau SIBAU pa je kar izginil, zato sem jih poklicala, kjer sem dobila nesramen odgovor da če sorekli 01.09. bo 01.09. sem rekla ok. Naša okna so bila zmontirana konec oktobra!!! razlaga podjetja SIBAU - težave z dobavitelji stekla. Pri tem naj povem, da se je celoten znesek zaradi doplačil (za katere me na začetku niso obvestili) moj celoten znesek zvišal za 25% ampak sem bila enostavno teko predaleč, pa tudi sicer smo bili z njimi že na robo živcev... naš denar so dobili vnaprej, nam se je mudilo...Živcev smo vsi skupaj zgubili ogromno, kriva sem pa seveda bila jaz ker sem jim zaupala in dala avans.

Pri tem naj povem da so se naša vrata (ki naj bi bila najboljša na trgu in ki so stala 1480eur že dobro povesila, ob tem sem klicala tudi SIBAU - lahko pridejo zadevo poservisirat za doplačilo (vrata so se povesila zaradi obrabe - po 6 mesecih). Njihova garancija ne vključuje obrabe vrat zaradi prepogoste uporabe
smile-1.gif
)

Letos smo menjavali vhodna vrata tudi na drugem delu hiše in smo na priporočilo sodelavke izbrali drugega ponudnika - HAUSMART - OCENA: ODLIČNO 5!!! Pri tem so nam še brezplačno popravili vhodna vrata, ki jih je naredil "mojster SIBAU!.

Nauk: 1. NI VSE ZLATO KAR SE SVETI
smile-1.gif
))

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Več kot 10% "varščine" vnaprej se ne da nikomur, ko gre za kako vgradnjo. Tudi, če obljublja rabat se scenkaš da plačaš na dan dobave do kaih 80% ostalo po zaključku del. Se malo pozanimaš in če je kaj sumljivega glede firme v pogodbo rukneš še klavzulo s penali za zamudo.
Kdor hoče posel bo pristal. Kdor ne, naj išče drugo stranko... Le malo storitev/artikov se ne da ustrezno nadomestiti v željenem rangu.
S tem modelom smo solidno prišeli skozi pri obnovi hiše. In tudi pri ostalih zadevah delam podobno.
100% avansa od mene ne bo videl nikoli nihče. Če gre za "zadevo v kosu" na dan dobave pred prevzemom plačam celotno kupnino vkolikor ni dogovora za odlog.
Še tako naletiš na znanca/kolega, ki ne pozna na datum pri izvdbi in se ....... z njim par tednov.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ah daj no nimam nobene veze z onim podjetjem, pač pošten so naredil lahko bi tudi napisal da mi je krovec zagorc naredil najboljšo streho na bajti prav tako kot nam je šipca okna porihtala kakor se spodobi. Nerazumem odnosa, ki ga imajo tukaj na forumu eni pišejo povezave linke imena podjetij. Jst pa nesmem napisat nič bravo pizduni od moderatorjev in dvolične hijene na naslednjem srečanju ne dam za pir.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Model, 2 objavi imaš. Prvo izbrisano zaradi reklame. Nisi ravno kredibilen.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ja pa dober a zdej ker sem se kao prijavil zaradi tega da nekoga pohvalim pa sem nekredibilen močan vam je ta sistem kredibilnosti. Počaki da dodam avatar :D) potem bo bolj kredibilen.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Če nam je pa tip od meritve do izvedbe zadevo zreatiziral v manj kot 10 dneh a potem on tudi ni kredibilen al kaj? Nerazumem sprva sploh ni hotu vzet avansa pa sma se zmenla da ga je in na koncu v desetih dneh je pometu za sabo in pospravo ko da ga sploh ni blo tam pri sestri na njeni hiši so pa pacarji iz ene druge firme rasul vse pa še zaračunal 20% več kot je on men pa nič pospravil za seboj a to pa lahko napišem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Normalni ljudje zmontirajo okna in to pustijo za seboj. Isto kot če bi kupil štruco kruha. Ti pa nabijaš o tem, kot da je to edino kar ti je bilo pomembnega v lifu. Zato si sumljiv. Nihče se ne sekira toliko za kurčeva okna.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
ksz
Svoje mnenje glede Ancora d.o.o. ( http://www.ancora.si/ )sem že podal, dodam pa še, da so me nekaj časa nazaj klicali, da imam v dobrem še obresti od avansa.
Plačan je bil 50% avans in vgrajeno pred rokom.
Sem jim sporočil naj dajo kar fantom za kavo (sem bil pač zadovoljen z njihovim delom in odnosom).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zaradi oken bi se ločila?
confused-1.gif

drugače pa pvc okna Cugelj dobra izkušnja moje sorodnice pred kakim letom...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.078
1.879
113
Emona / Carnium
Da ne odpremo ŠE ENE teme o oknih (katera so boljša in zakaj ne
evil.gif
), bom kar tule nadaljeval.

Kupujem LES-ALU okna s trojno zasteklitvijo. Vem, da je smreka mehka, macesen bolj trd, hrast je pa hrast
grin1.gif
Je tu manj pomembna izbira lesa glede na to, da so okna z zunanje strani zaščitena z aluminijem? Naj gledam na ceno ali tudi lastnosti materiala?

EDIT: pa če ima kdo zelo dobre izkušnje s kakšnim ponudnikom/monterjem, se priporočam za informacijo. Trenutno še čakam nekaj ponudb, tako da bom vesel tovrstnih informacij.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Lahko ti odgovorim glede izbire lesa: po trajnosti sta macesen in hrast enakovredna, smreka pa krepko zaostaja. Macesen je večinoma lažji od hrasta, kar pomeni manjšo težo oken in posledično manj obremenjeno okovje. Seveda pa ni vsak macesen enako dober, prav tako pa ne vsak hrast. Tudi pri enaki vrsti so odstopanja, čeprav je treba v tem primeru pač zaupati proizvajalcu, ker le on ve, kaj je vgradil.
Priporočam odločitev za macesen.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Da ne odpremo ŠE ENE teme o oknih (katera so boljša in zakaj ne
evil.gif
), bom kar tule nadaljeval.

Kupujem LES-ALU okna s trojno zasteklitvijo. Vem, da je smreka mehka, macesen bolj trd, hrast je pa hrast
grin1.gif
Je tu manj pomembna izbira lesa glede na to, da so okna z zunanje strani zaščitena z aluminijem? Naj gledam na ceno ali tudi lastnosti materiala?

EDIT: pa če ima kdo zelo dobre izkušnje s kakšnim ponudnikom/monterjem, se priporočam za informacijo. Trenutno še čakam nekaj ponudb, tako da bom vesel tovrstnih informacij.

poglej si tole malo http://www.josko.at/
če rabiš kontakt od zastopnika pa sporoči

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mene nekaj zanima, čisto tako praktično...koliko € je izgube na leto pri ogrevanju če imaš recimo 25 m2 oken in zdaj razlika med dvoslojno ali troslojno zasteklitvijo. če je to 50 € na leto ob modernih ogrevalnih sistemih potem se ne splača preplačevat oken v dobi 30 let recimo. Je delal kdo kakšno podobno računico. Sej veste, gre vedno za neke pametne kompromise.