Menjava oken

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.751
113
Sam se bolj nagibam na plastična okna! Ima kdo dobre izkušnje s kakšno firmo, ki dela plastična okna? Arcont mi je poslal katalog, zanimajo pa me cene...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.751
113
Oziroma, katera plastična okna so najboljša? Katero podjetje? Izkušnje?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
pa prijavi se na ekosklad, letos dajejjo nepovratna sredstava za lesena okna.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.751
113
Zaenkrat nameravam zamenjati samo ena balkonska dvokrilna vrata in o kakšnem skladu sploh nisem razmišljal, zato tudi nimam pojma o tem! Kako zadeva poteka s tem eko skladom?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Men so menjal pred nekaj leti. Firma (ni važno katera) Z okni sem zadovoljen še kar... z montažo pa prava katastrofa. Dva mulca sta prišla, z žago..... snela okenska krila.... prežagala okvir, pol pa vlekla vsak na svojo stran. Poškodovala sta notranji omet (špalete) kakor tudi fasado. Na ne omenim, kakšen je bil prostor... 2cm praha. Dokler nisem popizdil izštekal jima žago, in rekel da bo treba pazit, ker ne mislim imeti več škode kot koristi. Pa ni nič pomagalo.... no malo...potem je bilo samo 1,5cm prahu. Vse je odvisno od monterja, ki pride in kako so bila vgrajena stara okna. No, to je moje mnenje.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Zaenkrat nameravam zamenjati samo ena balkonska dvokrilna vrata in o kakšnem skladu sploh nisem razmišljal, zato tudi nimam pojma o tem! Kako zadeva poteka s tem eko skladom?

Če vgrajuješ plastična, ekosklad odpade - letos je subvencija samo za lesena.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
iskali pred kraktkim za svaka. ker je količina bila večja, smo dobili cca 8 ponudb. med najnižjo in najvičjo je bilo cca 20% razlike.
Razen hausmart je bil sumljivo nizko. sedaj pa ne vem ali zaradi "mojih" vez ali imajo res take cene.?
tako da nimam nasveta, da bi delal reklamo ali pa reskiral "svoje" ime.
MIK pred 4leti na drugi bajti ni bil nič posebnega, raje slab kot dober.
o letošnjem pa ti lahko povem kaj več v prihodnjih tednih ko pridejo montirat.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Men so menjal pred nekaj leti. Firma (ni važno katera) Z okni sem zadovoljen še kar... z montažo pa prava katastrofa. Dva mulca sta prišla, z žago..... snela okenska krila.... prežagala okvir, pol pa vlekla vsak na svojo stran. Poškodovala sta notranji omet (špalete) kakor tudi fasado. Na ne omenim, kakšen je bil prostor... 2cm praha. Dokler nisem popizdil izštekal jima žago, in rekel da bo treba pazit, ker ne mislim imeti več škode kot koristi. Pa ni nič pomagalo.... no malo...potem je bilo samo 1,5cm prahu. Vse je odvisno od monterja, ki pride in kako so bila vgrajena stara okna. No, to je moje mnenje.

rad bi videl takšne monterje kjer ne bo nič prahu ???

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Zadovoljen s SiBau-om .. tako cena, kot montaža ..

Ekosklad in ostale "super" subvencije so pa prazna slama ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kaj točno?

Zmenil sem se za veliiiko večji popust kot bi dobil največjo subvencijo pri ekoskladu .. Oboje hkrati pa potem ni bilo mogoče
wink-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
zakaj ni bilo možno?
jaz sem se zmenil za 25% popust in dobil še subvencijo...

a ste imel kaj prahu ko so vam montirali? :)

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
O popustih...
Ker so moje pogajalske zmožnosti očitno slabe (največ 15 %) in ker se ne kupuje popustov, temveč okna, bi vse tiste, ki ste dobilili veliiko večji popust oz. 25 % popust itd. vprašal, koliko so dejansko plačali za okno z troslojno zasteklitvijo, z roleto in komarnikom (dajmo rečt dimenzije 110 x 135 ali tam okoli), da bomo tudi drugi vedeli kakšno ceno je mogoče iztržiti. Pa napišite še iz kakšnega materiala je okno.

Hvala!

Primer: PVC belo 110x134 cm s troslojno zasteklitvijo, z alu roleto (in alu vodili), komarnikom in montažo - 380 €

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
s 5k€ zbil na 3.5k€ .. vsa okna delana po naročilu, 4 slojna, najboljše okovje (zvedel včeraj) ..

prahu ni bilo .. ker je novogradnja
wink-1.gif
.. ni še ne estrihov, ne ometa ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
mislim, da so .. bom za vsak slučaj še preveril na nalepki ..

Po naročilu pa zaradi stranic .. mansarda
wink-1.gif

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
s 5k€ zbil na 3.5k€ .. vsa okna delana po naročilu, 4 slojna, najboljše okovje (zvedel včeraj) ..

prahu ni bilo .. ker je novogradnja
wink-1.gif
.. ni še ne estrihov, ne ometa ..

Kot že povedano, okna se načeloma dela po naročilu. Sicer zelo lepa cena, a še nekaj vprašanj: Koliko oken? Katero je to najboljše okovje (bi bilo fajn vedet, preden naročim)? Kaj pa rolete/polkna/žaluzije? 4 slojna zasteklitev?

Pri predračunih, ki sem jih do zdaj dobil je samo HST panoramska stena (4,5 m) z roletami 3 k€. Očitno se bo treba še dolgo pogajat
redface-1.gif

P.s.: Kasneje videl, da gre samo za mansardo in ne za celo hišo...

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
JAz sem kupil 5 oken. Ker gre, kot sem zgoraj omenil za mansardo, so res "posebna". Od enega navadnega do npr. takega, ki je na enem koncu višine 3 dm (okoli) na drugem pa 1.5m, vmes pa tri krila oken (en okvir, notri pa tri okna).

Za okovje ne vem, mi je pa včeraj prišel en tip zaradi neke inštalacije v ogled in je preveril, pa rekel, da imam najboljše okovje. Lahko danes pogledam. Bom še za sloje zasteklitve.

Ko dobiš predračune, potem še enkrat pokliči nazaj in se cenkaj še naprej. Vsak lahko še malo popusti. P apotem, ko plačuješ, poskusi še enkrat. Moraš biti malo tečen
wink-1.gif

p.s. 6 oken. še eno strešno moram sem šteti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Popust je zelo relativna zadeva....najbolj vidiš kje si ko imaš na mizi vsaj 3 identične ponudbe (kar je stvar tistega, ki razpošilja naokli zahteve kaj rabi da dobro in natančno napiše zakaj se gre).

Tak da..če dobiš 30 % popusta pa je ponudba dražja od onega, ki je že v štartu dal fer ceno...ti bore malo pomaga.

(sam raje vidim da dobiš že takoj v štaratu fer ceno..ker večji kot jepopust zgolj pomenid a te jev štartu hotel pošteno nate...., pa verjetno te je še s popustom, ki je, običajno spet stvar pogajanj...torej na vsak način te vleče za prašnike...nekdo drugi pa da takoj fer ceno pod katero ne gre...vsakemu enako ceno in pogoje...pa vsaj veš da si (oz. kar oba) na realnih tleh).