Menjava oken

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Vincent, se popolnoma strinjam s tabo. Folk danes nakupuje samo zato, ker vidijo napis Popust, Akcija, Znižanje .. No, jaz sem dobil okna za ceno materiala izgradnje teh oken. Firma ni zaslužila niti za elektriko za izdelavo teh oken ..

Pač, veze, popusti, dogovarjanja ..

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
a si pogledal kolk so slojna??

mene so okna prišla 7.5k (demontaža starih, montaža novih, obdelava špalet z izolacijo)
lesena 78mm, troslojna termopan, alu rolete, U steklo = 0,7, U skupaj = 1,08
skupaj 18 kom

upam in verjamem da so še kaj zaslužili

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sorry, nisem upel. Bom danes.

S tem, da jaz nisem imel še starih. Pri meni so samo prišli, jih namontirali in odšli
smirk-1.gif

Evo, tole piše gor pod tip stekla: 4 12 4 12 4 troslojna?

Nazadnje urejeno:

anckkk

Zelenc'
7. jan 2012
1
0
1
Mi imamo lesena okna Jelovica in smo zelo zadovoljni. Vrtna pvc vrata Siabu pa katastrofa! Bila so kar draga. Že od začetka se niso dobro zaklepala, šlo je le s težavo, da o kondenzu ne govorimo... Zdaj po 5ih letih so potrebna menjave. Sibau nikoli več. Naslednjič rajši Bauhaus bo cena precej nižja, kvaliteta pa ista. Naže izkušnje so takšne žal...

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Odsvetujem okna Simer.
Zelo nekvalitetna, po dveh letih slabo delajo rolete, komarniki, okna se povesajo in tezko zapirajo, odpirajo. Katastrofalni monterji.

Priporocam pa roletarstvo Bayer. Imamo njihova vhodna vrata in smo zelo zadovoljni. Verjamem da tudi pri oknih ne zaostajajo.

Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Okna se da dobro nastavljati z inbus ključem. Eno je poves - to reguliraš na gornjem pantu, drugo pa dvig vrat - reguliraš na psodnjem pantu...odstraniš plastičen pokrovček - dostop z vrha panta (spodnji) - za zgornjega sempa že pozabil. Tako da...okna se lahko malo uležejo in rabijo zgolj fino nastavitev pa bo spet OK.

O monterjih raje ne bi
wink-1.gif

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
131
10
18
Jaz imam pozitivno izkušnjo z roletarstvom Bayer. Imel njihova okna v prejšnjem stanovanju (starejša meščanska hiša). Ničesar ni pihalo in hrup od zunaj se skoraj ni slišal, čeprav so zraven hiše vrtali temelje ( Kondominij Tivoli).
Sedaj imam okna Schuco, ki naj bi bila precej bolj kvalitetna, ampak niso. vse se sliši, čeprav so okna pravilno nastavljena.
skratka zelo zadovoljen z Bayerjem ( sako storitvijo kot okni) in nezadovoljen s Shuco.

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Okna se da dobro nastavljati z inbus ključem. Eno je poves - to reguliraš na gornjem pantu, drugo pa dvig vrat - reguliraš na psodnjem pantu...odstraniš plastičen pokrovček - dostop z vrha panta (spodnji) - za zgornjega sempa že pozabil. Tako da...okna se lahko malo uležejo in rabijo zgolj fino nastavitev pa bo spet OK.

O monterjih raje ne bi
wink-1.gif

Dobro vem kako se nastavljajo okna, ampak ko moras to delati vsakih par mesecev (tudi njihovi monterji so jih nastavljali naknadno), je verjetno problem tudi v oknih oz. mehanizmu ki jih drzi. Ali pa je problem v montazi.
Kakorkoli ze, Simer se raje izognite.

Lp

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Samo v opozorilo (poznam par primerov tistih dobaviteljev "tik pred stečajem"):
- eni dobijo bajen popust... pa odkartajo avans 100%, ali pa nakažejo 30%, pol jih pa pokličejo da so že in naj nakažejo še preostanek, pa vsi veseli nakažejo, potem se pa začne "nategovanje" z okni, ki jih ni od nikoder in nikdar.
Skratka pazite v prvi vrsti predvsem na to da boste tisto kar ste plačali (po možnosti z bajnim popustom) sploh dobili, oz. izberite ali varnega dobavitelja ali varen način plačila.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Od Jelovice sploh ne pridejo na objekt, niti narest izmere niti na posvet?

Pravijo, da jim prvo pošljem izmere, potem naj pridem v njihov salon, plačam 50eur da mi pripravijo točen izračun
grin1.gif

Če se odločim za njihova okna mi upoštevajo teh 50eur, drugače se pa šteje to kot njihova storitev
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jelovica ti jih normalno pride izmerit na dom. Kako bi pa bilo, če bi vsak po svoje meril okna.

Stane pa ta meritev (ali je predračun, pozabu sm) 50€ ja, katere ti če se ne motim, povrnejo, če okna na koncu naročiš (kavcija).

Sam jih izmeriš samo na začetku zaradi približnega predračuna.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Meni je ta http://www.cerar.si/ leta 2006 vgradil platična okna in vrata v barvi oreha, torej rjava . Stara lesena so bila od sonca skurjena do konca ob menjavi so bila stara15 let. Plastična so še vedno taka kot morajo biti, tesnijo odlično.
Narejena so pa tu http://www.krivograd.at/

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Stane pa ta meritev (ali je predračun, pozabu sm) 50€ ja, katere ti če se ne motim, povrnejo, če okna na koncu naročiš (kavcija).

Takega jaz ne bi klical na objekt.

Če že hoče it fer igro, naj vrže na mizo ugodno ponudbo, dpa bo dobil posel. Logično je, da pri takih zneskih (menjava oken na celi hiši) hočeš imet več ponudb na mizi predno se odločiš. In če jim je problem prirpavljati ponudbo....naj potem ne jamrajo, da jim gre posel slabo.

Tistemu, ki se gre za posel, bo prišel 5 x na objekt, če bo potreba...ker mu to niproblem in ve da le tako prideš do stranke.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Predračun je po moje free, plačaš tistega, ki ti pride uradno okna izmerit. (kolkr se spomnim).

Za predračun zadostuje lastna meritev.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Predračun je po moje free.

jaz sem razumel da že tu hočejo teh 50 EUR. Začetne izmere na vsak način narediš sam, ker tudi če kje kiksneš se cena ne spreminja drastično.

samov

Zelenc'
13. mar 2012
1
0
1
Mi smo naročili lesena okna pri podjetju SW. So zastopniki za Marles okna in so nam dali večji popust kot Marles. Smo zelo zadovoljni z okni.