Strem.io
To se pa lepo sliši. Maš kak primer, da preizkusim? Seveda za popolno izkušnjo želim tudi slovenske podnapise. Včasih sem uporabljal popcorn ampak potem so začeli srati (ne vem kako je sedaj) z raznimi popup reklamami in ostalimi smetmi, tudi antivirusni so mi ga začeli zaznavat kot malware. Jaz pobiram filme večinoma iz slo torrent strani, kjer so filmi dobre kvalitete in po večini so zraven tudi podnapisi, tako, da jih ne rabim dodatno iskat. Meni so prioriteta tudi sinhronizirane risanke, katerih drugje, kot na slo torrent straneh še nikjer nisem videl in si težko predstavljam, da bi jih lahko mulcu serviral direktno preko streama..
Jah za te neandroid TVje ne vem, ne poznam, ker pač aplikacije kar niso tako prosto dosegljive, ampak recimo to rešiš komot z Google TV boxom. Tu potem ni nekih omejitev, če ti je Plex všeč, potem OK, tudi jaz sem ga imel, ampak v resnici je kar štorasta zadeva in resnici na ljubo z neko normalno hitro internetno linijo (20Mbps+) streaming vsega deluje perfektno. Tako se načeloma že nekaj časa držim parih aplikacij: Stremio, CinemaHD, PopcornTime. Tu in tam poskusim kakšno novo, ampak so vse večinoma kloni CinemaHDja, tako da ni neke velike razlike. Stremio je zelo ql, ker ima že kup 4k providerjev delujočih, ostali precej šepajo, ima veliko torrent providerjev, ampak velik plus mu je, da lahko dodaš tudi Netflix account, HBO Max account ipd, podnapisi štimajo, vmesnik je dokaj normalen, čeprav vseeno malo štorast. Največji minus mu je, da nima neke pametne kategorizacije filmov, browsanje skoraj nemogoče, tako da je uporaben samo če veš naslov filma in veš kaj poiskat. CinemaHD je še kar ql za uporabo, kategorije delajo OK, filme pobira samo iz web streamerjev, torrentov nima, vmesnik je še kar ql. PopcornTime, jah.. to je to, odličen vmesnik, vsebina kategorizirana na 100 načinov, vse urejeno. Nekaj časa ni deloval, ker so projekt jasno da zaprli, ampak se najde sedaj na novo zbildano verzijo (mislim da je 3.6.10) ki deluje spet. Minus mu je, da ima samo en provider, to je YTS in ni 4k nič ima pa tudi svoj database podnapisov. Prva dva imata možnost uporavbit več providerjev podnapisov, subtitles.com, opensubtitles ipd, in če podnapis v SLO obstaja, potem ga zagotovo najdeš tudi tu. Če imaš provzet jezik SLO za podnapise, potem sami izberejo tak podnapis, lahko pa nastaviš še dodatne v kolikor prvi ni na voljo.
Vse skupaj je pa še daleč proti Netflixu in HBO Maxu...
Aja če iščeš SloSinh edicije, potem MojBlink je itak edina opcija...