Pri nas imamo par let star Samsung tv (50TU8502) in gledamo dolpotegnjene flme kar preko brezžičnega prenosa slike:
- na prenosniku spodaj desno klikneš "Network -> Cast" in izbereš TV in predvajaš film na TV
- na Samsung (tab s6 lite) tablici dolpotegneš za bližnjice in izbereš "Smart View", izbereš TV in že imaš sliko tablice na TV in potem kar predvajaš film
Zadnje čase filme (torrente) dolvlečem kar na tablico, ker je tablica vedno prižgana in torrent klient dela cel čas (sploh mojblink je kar haklik na to, da dovolj dolgo seješ torrente, drugače te zablokira) in da nimam laptopa brezveze prižganega, uporabljam tablico za to.. Tak da če imate doma tablice (ki so ponavadi ves čas prižgane), vam priporočam, da kar tablice uporabljate za torrente.
Če imaš sony adnroid tv, sem skoraj prepričan, da ti tudi omogoča vsaj neko vrsto brezžičnega prenosa slike...
Smo pa par let nazaj imeli malenkost starejši Samsung TV (UE40ES5500) in Samsung tablico (Galaxy Tab Pro 10.5) in ko sem na TV preklapljal med source , se mi je poleg vseh TV priključkov prikazala tudi tablica (kjer sem share-al določeno vsebino za naprave v bližini) in če sem na TV kot source izbral tablico, so se mi na TV prikazale mape s filmi in sem lahko iz TV direkt dostopal do filmov na tablici.. Pa nisem imel nikjer nameščenih nekih dodatnih programov. Tega pa ne znam več naret na novi Samsung TV in novi Samsung tablici... Če slučajno ve kdo, kako se to naredi, bi lepo prosil za nasvet..