Materinski cut

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ksz

Psihopatov med nami je menda okoli 10%. Manjši odstotek teh se spremeni v nevarne psihopate, ostali so nenevarni.
Psihopati se pomešajo med normalne tako, da igrajo čustva, drugače se jih razkrinka. To kar zdaj vidiš ni igra, je ona v originalu. Materinskega čuta nikoli ni bilo. Je pa bil pohlep in želja po materialnih dobrinah.

Citat:

Pri psihopatih ni opaziti fizioloških reakcij, povezanih s strahom. Psihopati so družabni, znajo se prikupiti in uveljaviti s prevarami in lažmi. Razkrijejo jih šele destruktivni odnosi in dejanja, v katerih prepoznavamo njihovo egocentričnost, zavist, narejenost, čustveno plitkost, arogantnost in sleparstvo. So kot roboti, ki ne morejo razumeti doživljanja in notranjega življenja drugih. Veliko časa vlagajo v pridobivanje zaveznikov in somišljenikov. Pri tem uporabljajo spletke, diskreditacije, prefinjene manipulacije, ustrahovanja, izsiljevanja in druge metode psihičnega nasilja. Svet okoli sebe razumejo kot zverinjak, v katerem potek boj za preživetje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Ksz...

Kje pise da so zrtve ZMERAM otroci...alkoholik?

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Mirne živce pa veliko sreče - to je očitno edino, v čemer te zna ponižat - in tega se bo držala, če je taka.
Upam, da nisi tiho in si ji kaj rekel ali pa vsaj boš, čeprav te ne posluša.

V dobro otrok upam, da si drugačen in ne boš delal istega zanalašč.
Se ti bo to ščasoma pri otrocih obrestovalo - tudi če ne, bo dobro za otroke.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Kaj pa lahko reces? Vse je pametovanje in se vrne. Zato sem tiho in citiram zakon in povem kak bo naslednji korak.

Otrok ne bi imel za orozje, ce bi resili zivljenje, ne pa za nagajanje. Imam joh rad, moji so in dajem vse kar lahko. Mejo sem postavil po letih izkusenj.
Pri otrocih se ze pozna, a ona ne dojema. Bo se hudo v tem smislu.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Mene kot očeta bi zelo bolelo, da mojemu otroku nekaj manjka... v smislu, da ni oblečen in obut. Eno je, da zadeve dokumentiraš in posreduješ kamorkoli že lahko (CSD, sodišče), vendar jaz prvo kar naredim, je da otroka ustrezno oblečem/obujem (bodisi z rabljenimi zadevami od družine/prijateljev bodisi z raznimi znižanimi kosi). Otroci si bodo zapomnili, kdo je bil dober do njih, kdo jih je oblekel in skrbel za njih... pa še mene bi manj bolelo, ker sem vsaj vsaj jaz pokazal svoj očetovski čut, če že jedina nima materinskega čuta.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Pod kakimo pogoji izgine materinski cut? Ali sploh lahko izgine ali je bolj verjetno, da ga tut bilo ni?

Ko je že dalj časa tako utrujena, da ji potem počasi postane vseeno...
rolleyes-1.gif

Ji ne bi pomagal?
evil.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Se mi zdi, da sta ti in ta tvoja jedina oba ena psihiča, ki ne znata drugo kot jebat en drugega. Pri tem pa otroci trpijo in vama je prav malo mar zanje.

Čisto tak iz preučevalskega stališča.
smirk-1.gif

X 2

Pred par leti je opeval tle gor ljubezen, zdej pa tkole.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Otroci trpijo toliko, kolikor jim manjka informacij. Če jih pustiš v "temi", bodo za ločitev lahko krivili tudi sebe, kar je še najslabše. Če je tebi, kot partnerju ločitev zelo čustven dogodek, boš zadevo tako predstavil otrokom. Če pa se ločita dve (čustveno) inteligentni osebi, z visoko stopnjo razumevanja situacije, pa otroci trpijo v toliko, da se navadijo na nov režim, kjer imajo še vedno dve osebi, ki jih imata radi in jim stojita ob strani, torej nudita varnost. Problem je, ker odrasli delamo dramo in zjebemo, kar se zjebati da in to so ravno otroci.

O materinskem čutu pa težko kaj več povem, ker tu so možne kombinacije, sicer same bolane ampak različne. Sploh, ko otroci postanejo edino (učinkovito) orodje v rokah staršev. Veliko je odvisno od tega, zakaj so se otroci sploh zgodili, zakaj sta bila sploh skupaj (razlogi enega in drugega), kakšno otroštvo je imela jedina, kako intenzivno sta se sovražila,...Preveč za forum.

Če pa se kljub zelo resni temi malo ozrem na sosednjo debato o istospolnih družinah, bi ugibal, da je jedina mogoče lezbača (8888.press), ker edino istospolni partnerji lahko tako zlorabljajo otroke... (moram pripisati, da gre za sarkazem v najbolj črni obliki?)

I

Izbrisan uporabnik #9334

@Softi:
Tvoji prispevki tule so bili običajno konstruktivni, čeprav ne znaš pisati! Od tvojega kalibra bi človek pričakoval, da bi se lahko tudi malo lektoriral med pisanjem, da te lahko povprečen človek razume, če že sprašuješ za mnenje.

V vsakem primeru te lepo prosim, da ohraniš vajin boj za otroke med vama in jih ne vpletaš! Vajin boj se otrok ne tiče in niso čisto nič krivi zanj. Niti čutiti ga ne bi smeli! Zato se o podrobnostih pomenita sama, brez otrok.

Če so otroci prišli k tebi na obisk razcapani, jih v tistem trenutku pelji v štacuno in obleci. Nič razglabljati o tem, koliko si že plačal in koliko še boš, ker otroci vse skupaj še najbolj vedo. Če so lačni, jih pelji nekam jesti. Zopet otroci najbolj vedo...

V ozadju in mimo otrok boš pa z "jedino" opravil - ampak nikakor in nikdar z njimi! Otroci so tu itak največji reveži!

Tvoj problem je "jedina", otroci so pa -
grims-1.gif
blagoslov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Se strinjam z vsem. Lektoriranje je problem telefona mal, ker nic ne pomaga pa tipkovnica je mini.

Otroci ne smejo biti orozje. Obstaja meja. In otrokom se da info.

Zavedati se je treba, da denarja ni v neomejenih kolicinah.
Dodaj k temu, da gre denar otrok k odvetnici, sodiscem itd. Ne njim.
K temu dodaj se, da ima stvari kupljene z denarjem otrok in jih ne da na stik. Rokavcki, kopalke itd.

Vse to se lahko kupi. Veckrat.

Pol pa pozabi denar in
Dodaj, da ti omejuje stike.
Da se igra z zdravjem otrok.
Da ne poslusa k ji govorijo, da bi bili vec z mano.
Da jih maltretira v vecih primerih.

Tega ne razumem. Denarja bi neomejeno, a ker ne gre poskusa prek otrok. Pa ne bo slo cez in ne boli.
Sam da pa pol delas stvari od katerih nimas nic, tut skatlce cikov al six packa pira , a unicujes otroka. Ta je pa huda. In kle locim materializem od materinstva. Bistvena razlika. Materializem lahko resis, materizem sem pa v dvomu.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Vprašanje: bi se še enkrat razšel, če bi vedel, kako bo?
Nauk: tko kot so že stari ljudje govoril......treba je znat mal potrpet.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Če je partner psiho, potem je najbrž ločitev neizbežna...(ali pa srečni konec preko zakonske svetovalnice ipd...).
Načeloma za vsak prepir rabiš dva, ampak ravno pri ločitvah se najbrž dobijo pacienti, ki jim je smisel življenja samo še "zje*at" partnerja, pa naj stane kar hoče...ženske preko odvetnic in CSD, moški pa kar s pištolo ipd.
Težko biti pameten pri takih, sem le srečen, da nimam takih problemov...

5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Mislim, da ti nisi primeren, da bi imel ali skrbel za otroke! Najprej bi se moral temeljito spraviti v red. Pa še takrat bi bilo za premisliti. Predvsem pa se take zadeve ne rešujejo na forumih. Raje poskusi pri psihiatru.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ksz...

Kje pise da so zrtve ZMERAM otroci...alkoholik?
Kamelči, premlad si še, da bi to zastopil.....

S5 premlad al kako? Kaj pol naslednja stopnja je pa.......joj si prestar da bi zastopil
rolleyes-1.gif

Jst vem da otroc niso neumni.....in da potem ko so mislim da 12 stari pa lah tud sami odločjo pr komu bodo to tud pokažejo....

Zdej če sta oba manipulirala z njimi dokler sta lahko......se bo tud pokazal......pač naujo hotl pr nobenmu žvet....ampak pr babici...dedku če bodo še takrt......al pa tud če bodo mogl....jih nau velik doma....

B81

22. jul 2007
37.743
11.021
113
Kot je že en napisal, naredi skupno fotografijo, ko pridejo k tebi in vse to povej v CSD. Kaj a tam sploh kaj poslušajo ali nič? Povej delavki, da bi otroci radi več s tabo bili, a ni ta njihova želja en od načinov, da "ne trpijo otroci ker imata starša borbo"?