Materinski cut

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ja kr k psihiatru pa ni za pošiljat folka. Pa verjetno še samoplačniško misliš...

V zelji po konunikaciji sem tezil na sodiscu za terapijo. Po uri in pol z odvetniki smo se dogovorili. Najprej grem jaz za 20 ur in ce dobim potrdilo, da sem normalen gre potem ona na treninge komunikacije. Sla je za eno uro. Naprej ne.
Zakaj?
Ker sem na stik z otroci prisel v lastno bajto prespat.
Zakaj?
Ker mi je v najem poslala rubeznike in sem se odselil v dveh dneh.

Strosek te igre?
Pickin dim. 950€

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Vprašanje: bi se še enkrat razšel, če bi vedel, kako bo?
Nauk: tko kot so že stari ljudje govoril......treba je znat mal potrpet.

Trpel sem v zakonu prevec.
Ce bi vedel, da pol tok zgleda, bi se locil malce drugace.

Nisem jaz mamin sin, ki poklekne pred tezavo

B81

22. jul 2007
37.743
11.020
113
Ok, najprej si šel ti, po prebranem se sklepa, da si dobil potrdilo, da si OK.
Potem je šla on samo za eno uro. Zakaj samo za eno uro, ali ni to obvezno če te sodišče pošlje? Mogoče bi moral ti dosečt, da bi tam "opravila" do konca.

Ti si šel v najem. Kako ti lahko pošlje rubežnike?

Ti če bi bolj jasno pisal, bi morda kdo kaj pametnega povedal (čeprav so eni pametni ko sto mater tu zraven in ne vejo da se jim lahko isto zgodi).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
mistiq ja ja teorija je nekaj, dejansko nekaj popolnoma drugega... in šele ko so otroci dovolj stari (ponavadi ko odrastejo tam po 30...) se šele soočijo s težavami iz otroštva... in nobena ločitev pa če še tako lepo delajo ni lepa... in otroci VEDNO trpijo. ker ni več očka in mamice (ali mamice in miamice ali očka in očka) vedno skupaj zravn...

je pa tudi res, da so določene ločitve kjer otroci postanejo srečni (ko se partnerja dnevno pretepata, kregata...)... ni vse tako črno...

softi, ti poskrb za otroke. nimaš kej druzga...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Star ljudje že veste kak in kej
evil.gif

Vidiš, od mene bi se lahko marsikaj naučil, če bi bil dost pameten
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
Alko kje si najdu after 30....

A prej pa ne iscejo resitve v drogah...alkotu
sprasujem se.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kameleon ker tudi če je ločitev lepa je še vedno ločitev in otroci trpijo ker niso več z obema staršema... in vedno otroci najebejo...

Mal počak. Saj bo tista Civilna družba za družino, če ji uspe z=bat istospolne, kmalu ugotovila, da so tudi ločitve neustavne (prav iz zgornjega razloga) - vsaj če obstajajo otroc. (Ali pa če bi lahko obstajali, kdo ve?)

Bolje dobra ločitev kot slab zakon. S pripombo, da dva, ki sta sposobna dobre ločitve, sta ponavadi sposobna tudi vsaj znosen zakon. To, kar opisuje OP, pa je običaj - manifestacija zamer in furstracij, ki so se kopičile skozi čas in povzročijo, da je vsaka kaplja kaplja čez rob. Failure to communicate.

I new these people...From the day the baby was born, she began to get irritated with everything around her. She got mad at everything. Even the baby seemed to be an injustice to her....but finally he knew that it was never gonna work out.

Pred ločitvijo bi se oba morala zavedati tudi ekonomskih posledic. Zakon iz ljubezni je sodobna pravljica; večino časa so se ljudje poročali iz nuje, politične in/ali ekonomske. 1.200€/mesec ni veliko za tričlansko družino v najetem stanovanju v Lj - razen če je MOL res izdatno ne subvencionira. In tu je, moram reči, tebi vseeno lažje; oddeliš, kar ti je sodišče namenilo, boli k satan, ampak to je to. Ona mora z otrokoma živet in preživet.

Moj nasvet - umiri žogo, skrbi za otrok, kot le znaš; izkoristi stike 110%; do jedine pa se obnašaj čimbolj ... inertno. Ni potrebe, da jo judgaš, ni potrebe, da se kregaš, ni potrebe, da jo zbadaš. Morda se bo umirila, morda se bo njena čaša izpraznila. Morda tudi ne. Če boš vsakič dolil, se zanesljivo ne bo.

Eni pravjo (C2H5OH, npr), otroc vedno nastradajo. C'est la vie, vsi nastradamo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Sodisce te ne napoti. Nima te moci. To sem izsilil jaz z namenom komunikacije. Jaz sem oddekal svoje, ko pa je nastopil cas skupnoh terapij je ona bila eno uro in konec.

Rubezniku. Hojs pravi, da ne smejo na naslov, ki ni stalen ali zacasen. Onagen peavi, da gredo kamor jih poslje upnik.

Ce kaj ni jasno dej zs

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Zgoraj te je en vprašu, če bi se še enkrat loču, pa si reku, da na drugačen način. Kak?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
In kaj si pričakoval? Saj je že iz tvojega pričakovanja očitno, da samo pomisli nate, pa je šel dan u 3.14.

Če hočeš še kdaj normalen odnos (normalen kot z uno bejbo, ki si jo včeraj videl na avtobusni postaji in nikoli več; ne normalen, kot je bil), umiri žogo. Dečve so v tem v splošnem (še) slabše kot samčki, tako da če je ne boš ti, je ne bo nihče.

Ali pa ji zrihtaj nadomestnega softija, da ne bo imela časa/razloga misliti nate.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.265
340
83
Tolk k je ženska lahko žleht ne zna bit noben moški - to je fact.
To, da se ženske maščujejo očetu preko otrok tako, da otroke aktivno zlorabljajo na tak ali drugačen način, je tudi fakt. Moški otroke zlorabljajo kvečjemu s pasivo (ne igrajo očetove figure, so pasivni glede stikov - mame pa pogosto aktivne pri tem, da stikov ne bi bilo - ergo odrekajo otrokom očeta, da bi se maščevale - po načelu je**ga - ni dnarja - ni otrok - v bistvu večina bab "prodaja" otroke na ogled očetu, k same sploh ne znajo preživet in so v to "prisiljene" - krivi so pa njeni stari k so vzgojil otroka ki se ne zna preživet). Sorry ampak softi ne daj se - takole ko berem se boriš za stike, ženska pa ti jih aktivno preprečuje. Otroci zdaj že pol pušijo ker je mama f*knjena, v kompletu pa bodo pušili če se boš pustil prisilit v pasivo (beri zgoraj). To je samo moje skromno mnenje (ihmo).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Softi, stvar se zna čez 10-15 let fajn obrniti, v bistvu kontra današnji situaciji. Ne obupaj! To je ukaz!
evil.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Ah no. Žlehtnoba ne pozna meja po spolu, barvi kože ipd, je precej nediskriminatorna. Ustavna kategorija skorajda.

Tudi očetje znajo otroka zlorabljat na veliko načinov. Je pa statistično pač majhen vzorec otrok, ki živijo pri ločenem očetu, in tam mora nekaj biti res hudo narobe pri mami.

Recimo,
Citat:
Otroci zdaj že pol pušijo ker je mama f*knjena
Če je f*knjena, kakšen mora biti šele tisti, ki jo je omožil
grims-1.gif
Če pa je šele postala taka, pa spet, zakaj? Tako da obkladat se z žaljivkami je zanesljivo zadnja stvar, ki jo kdorkoli od teh štirih potrebuje. Ta mama ima zanesljivo svojo zgodbo, ki bi jo lahko povedala - če bi se uspela dovolj zbrati, da bi za hip pustila čustva v predalu in ne dobila histeričnega napada. Pamet v roke, pomagat ex-partnerju, da še sam zagrabi pamet v roke, če ne zaradi nje (njega) in v imenu pretekle ljubezni pa vsaj zaradi otrok.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Materializem/preračunljivost, si že sam ugotovil. Tebi se bodo oz. so se otroci zasmilili/ti je bilo nerodno pred drugimi in si kupil nove stvari.

Njej je pa ostal denar za odvetnico.

Michelle

Zelenc'
3. jan 2011
16
0
1
Pa pozna kdo konkreten primer, kjer se je karkoli spremenilo, v primeru da preživnina več kot očitno ne gre za otroke? Kako se to lahko dokazuje? Ima sploh kaj smisla, glede na to, da so vse instance v teh situacijah bolj naklonjene ženskam?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Če je več kot očitno, da ne gre za otroke, verjetno ni težko dokazati.
Težava nastane, če je več kot očitno samo nekaterim.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Motis se. Prezivnino das in nimas pravice sprasevat kam gre. Lahko se ugotavlja zanemarjanje otrok, a to je vse.

Pri nas je ocitno, a ne mores nic. Prihodki jedine so prezivnina, otroski on socialna. Del socialne je njen, ostalo od otrok. Njen del ne pokriva njenega deleza stroskov stanovanja, oblek, hrane, kaj sele cigaret, piva in odvetnice.

V odlocbi pise:
40€ mesecno za otroka za obutev
Isto za obkeke
15 za dejavnosti

Obleke in obutev vec kot jasno ne dosegajo dinamike nakupov.
O dejavnosti ne bi, ker jih itak nimajo. Izjema je tenis hcere.