Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Z veliko večino stvari o katerih pišeš se v veliki meri strinjam.
Problem je le v tem, da govoriš pretežno o individualni izkušnji, o enem primeru.
Tu pa skušamo, vsaj jaz, govoriti o neke vrste sistemski zakonski urteditvi.
Dobro....nek nabor srečanj (raznoraznih) ravno nisem imel...to je res.......se pa vzorec obnašanja v veliki večini ponavlja...
ČEPRAV....na prejšnem šihtu sem imel šefa pedra.......za njega pa kapo dol......je bil edini dec na šihtu s katerim se je dalo dejansko stvari zmenit
Sistemsko ureditev bi jaz zrihtal:
Dedovanje JA
Poroka JA
Posvojitev NE ( obrazložitev v drugem delu)
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:Če gledamo tako kot ti, se pravi posamič., imamo v Sloveniji nebroj disfunkcionalnih družin, očetov nasilnežev in pijancev, pa brezbrižnih zafrustriranih mater.
Kaj pa naj z njimi? Nič, ker oni se pač lahko plodijio in rojevajo, po možnosti nezaželene in zaradi alkohola retardirane, otroke?
Ko pa si dva geja zaželita ustvariti dom in imeti otroka, je pa takoj ogenj v strehi, ker ga sama ne moreta zaploditi.
Ne vem no, če je to res edina in prava pot.
Ok imamo takšne in drugačne ( naravne!!!!) familije.......umre oče ( kot pri tebi)...moje sožalje se pač zgodi.....tudi meni lahko oba ju3....se nek pijanec zaleti v njun avto itd itd
AMPAK zakaj bi zavestno povečevali to stanje.......kje je logika v ozadju da povečuješ kaos....da povečuješ število disfunkcionalnih ljudi
Upam da moje razmišljanje ne bo preveč osebno zate.....
Mel ex z istim problemom kot ti ( oče umrl še preden se je začela zaveat sveta okol sebe)......če jo primerjam z ostalimi ex ki so imele familijo ji je manjkalo pri vzgoji...bila je razdražljiva......čustveno ni bla 100%
OK ni bla edina ex....in tud z drugimi sem se kregal in na koncu razšel.........mogoče sem sam tud disfuncionalen v določen % kljub idealni familiji....jst pravm za vsako stvar sta vedno NAJMANJ 2 ( gledano v vezi)
AMPAK spoznam kolegico od svoje zdejšne.......enako neka frderbana familija.......ženska tud čustveno nestabilna
Moja zdejšna enako....malo posledica da se mož-žena nista razumela ( primer ki mi ga očitaš zgoraj z čudnimi familijami)......mal posledica prerane smrti matere.....
Torej zakaj bi ZAVESTNO spodbujal "bolano" stanje v družbi.....ZAKAJ bi nam bil to VZOR.......ŽELJA......zakaj ne bi stremel da bi se zavzemal za čimbolj vzorne ...popolne familije
Zakaj hočemo bit samodestruktivni.....zakaj nam je samodestruktivnost ideal v tem primeru
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:In prav si imel
Res ti bom še enkrat postavil že zastavljeno vprašanje.
Ko govoriš o tem,
morata biti pri vzgoji moška in ženska komponenta, da je to
pogoj da si funkcijsko razvit.
Kaj naj bi torej storili z otrokom, ki mu je mati umrla pri porodu?
Ga vzeli očetu in ga dali v posvojitev "pravi" družini?
Pa če se še malo pohecam...
Tisti tvoj par gejev je kot vse kaže imel izvrstno zastopani obe komponenti. Če je le bil en dovolj možat. Žensko plat je, kot praviš sam, odlično zastopal tisti s problemi pri oblačenju.
Otroku ( v primeru tvoje matere) bi probu čimprej omogočit novga normalnga nadomestnega fotra......če bi se le dalo
Geji vem da igrajo in moške vloge in ženske........ampak še nobenga nisem videl skakat po ključu od kolesa in da menja gumo.....tko da slab nadomestek matere/fotra