Saj si že vse povedal s prvim stavkom - "delam z zasvojenci". Če delaš z zasvojenci po vsej verjetnosti dobiš vse najslabše možne kombinacije...
Nasplošno pa nobena stvar ni nedolžna, če pretiravaš. Za travo nisem rekel da je nedložna, če pretiravaš. Valda da pretiravanje pripelje do psihičnih in fizičnih težav, tako kot pri ostalih pretiravanjih (s hrano, alkotom, hazardom). Tisti, ki nimajo mere oziroma niso dovolj psihično močni nekako niso merilo, ker bi po tem sistemu lahko prepovedali tudi kofein in igre na srečo.
Se strinjam s tabo, da si folk noče postavit meje. Isto problematično je, ker se folk zateka k drogi (tukaj štejem alkohol, travo, cigarete in ostalo drogo) ker hoče rešit težave. Tisti, ki nima razčiščeno, da lahko "uporabi" drogo izključno takrat, ko gre za zabavo, je na dobri poti, da bo pod vplivom droge delal pizdarije in v dolgem roku zabredel v težave.
To, da je alkohol legaliziran sploh nima bistvene veze pri mojih izkušnjah. Na partyih (tud sam veš) ni problem dobit kerekoli droge, tako da se legaliziranost in večja "ponudba" alkohola v tem primeru izniči. Mogoče 10% folka, ki ne poizkusi droge, ne poizkusi zaradi tega, ker je zadeva ilegalna ali da je ne bi mogel dobit. Ostali se po mojem mnenju ne poizkusijo, ker jim preprosto ni v interesu, pa naj bo kakršenkoli razlog že.
Trava ni nedolžna igračka, to je dejstvo. Ni pa po mojem mnenju alkohol popolnoma nič bolj nedolžen. Tisti, ki nasprotujejo marihuani, se ponavadi ne zavedajo, da ima alkohol zelo podobne učinke na telo in v nekaterih primerih še celo hujše učinke na psiho (tukaj spet ciljam na nasilje), kot marihuana. Potem pa poslušamo "ja ampak marihuana je ilegalna" .... ja, je ilegalna, samo če nebi bila tako razvita "kultura" pitja alkohola, bi lahko zaradi istih razlogov, kot marihuano, prepovedali tudi alkohol.
Se strinjam. V prvi vrsti je treba imet v glavi razčiščeno (to je bilo že 100x povedano). Razen substance negativne lastnosti samo še stopnjujejo.