Marihuana

Marihuano:

• Skupaj glasov
    215

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
Bežanje v omamo v nobenem primeru ni OK, če traja skozi daljše obdobje, IMHO.

Ravno v tem je razlika-ali pohaš zarad bega ali pa zato, ker ti enostavno sede, tako kot nekaterim paše pir spit. Tisti, ki bo konzumiral droge zaradi bega pred realnostjo, bo nosil enake posledice (če gledamo življenje nasploh) kot tisti, ki bo konzumiral alko zaradi bega pred realnostjo. Dokler imaš v glavi vse pošlihtano in se ne sekiraš, če nimaš nič za kadit, ter ob tem svoje obveznosti (šola, job,..) normalno furaš, ni panike. Sicer res lahko postaneš deloma asocialen, len ipd., a tudi to je pač odvisno od posameznika. Moj frend ga že ne vem koliko let poha (par jointov na dan), pa vseen normalno fura job, frende, žuranje, športa, kadar je le prilika...in je daleč od asocialnega, lenega ipd. Pa tut možgani so še normalni
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Fiksarčki zdaj pa le užgite po meni.
evil.gif
Pa za wačkota, ki misli da sem senilen in zakamran starec, sem še pod 30, samo imam toliko v glavi pošlihtano, da se mi ni treba fiksat in tega tudi ne opravičujem.

Kaj naj rečem... očitno se starostna meja spušča
smirk-1.gif

Sicer pa žalostno, da je pri taki starosti folk tolk zaplankan. Za enga 55 let starga bi še zastopu....
Pa v zaklenjeni temi se sploh ni šlo za odobravanje in neodobravanje ampak za preprečevanje neljubih dogodkov. Očitno prijemi z aretacijami in podobnimi zadevami ne koristijo, medtem, ko je prava premišljena pomoč koristila že mnogim. Ampak tebe itak ne zanimajo rezultati... glavno da lahko svoje furstracije sproščaš tukaj po forumu
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Kaj je zate zmerno? Po alkoholu je folk nasilen, po travi še nisem nobenga vidu... seveda pa je veliko odvisno tudi od tega kako ima človek v glavi pošlihtano ko je trezen.

Pa so, še kako zelo nasilni so lahko po travi. In zelo nekritični do vsega okoli njih, tudi do sebe. Trava jim čisto skuri možgane, posledično lahko pride tudi do shizofrenije. Preden karkoli rečeš, delam z njimi,osebki vsak dan kaj skadijo, kakšni pa si ga pošteno naložijo tudi samo čez vikend in po nekaj letih so čisto adijo. Seveda pa se glede alkoholikov strinjam, tisti kronični so v večini nasilni, vsaj v sloveniji pa alko naredi veliko več pizdarij kot katerakoli droga (v ožjem smislu).

Očitno si v taki družbi in si na "vzorcu" tvojih znancev dobil tako "rezultat"... isto kot ti lahko po svojih izkušnjah rečeš, da je folk nasilen ko kadi travo, lahko jst trdim nasprotno, ker še nisem imel izkušanj, da bi bil kdo po travi nasilen.

Včasih sem bolj redno hodil po raznih partyih, kjer je folk konzumiral tako travo, kot tudi razne plesne droge, pa niti enkrat ni bilo kakšnih znakov nasilnosti. Če si ponesreči koga polil, pohodil, odrinil se je čist zmer dalo problem rešit s stiskom roke ali opravičilom... včasih si šel še na pijačo z modelom s katerim si se "zapletel".
Ko smo (oz še vedno) žural v bolj "casual" klubih/lokalih (Emonska, Bachus, KMŠ, FunFactory...), kjer je bil folk v 99% samo na alkoholu, pa so se vedno najdli pacienti, ki so začel sikat že če si pogledal v njihovo smer.
Torej.... zaključek. Do zdaj še NIKOLI nisem imel nobenih težav s folkom, ki je kadil travo ali užival plesne droge, medtem, ko sem imel že precej težav s folkom, ki je pil alkohol. Je to zgolj naključje? Dvomim...

Poznam precej folka, ki so v mladih letih konzumirali razne droge, pa precej uspešno zaključujejo ene težjih faksov ali pa so že uspešno na šihtu. Seveda moraš imeti za začetek pošlihtano v glavi, kje je meja, kdaj se zabava zaključi in kdaj se začne resno delo. Med mnogimi, se najdejo tudi taki, ki niso iz pravega testa, in jim rata prioriteta v življenju droga. Zaradi takih pa potem ne moremo posploševat in govorit, da so vsi, ki so poskusili drogo enaki.

Vse je odvisno od tega, kaj je v glavi, ko si trezen.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Reševanje nerazumevanja različnosti in tudi ostalih težav z represijo ni ravno znak intelekta. Povprečje na tem forumu očitno ni ravno na zavidanja vrednem nivoju
wink-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
ksz
travo prvič pohala, ko sem bla stara 22 let....in so me nategnil, da če kadiš z vodno pipo ne zadane tolk
hysterical-1.gif

itak sm bla k avion....pol kadila skor vsak vikend kako leto, pol čedalje redkeje.....zdej pa nisem bla na poha žurki že par let. Nekak mi tut trava ne daje več tistga hudga filinga, ker če se ne dogaja dost, zaspim.
crazy1.gif

Nimam pa nič proti travci, sam da se ne vozi pod tem vplivom. Sicer pa priporočam vsakemu, da proba, da bo vedu o čem klamfa
tongue-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Nisem v taki družbi, delam z zasvojenci (alko, droge, hazard itd.) in si tudi ne ustvarjam nekih zaključkov na slepo, zaključke kar lepo psihiater oz. več psihiatrov postavi. In pač je veliko folka ki so v življenju spili tolk alkohola kot jaz v enem večeru, pa vseeno vsak dan kakega spohali in zlamali kako gostilno, bajto itd. ... in to folk ki je bil pred uživanjem trave normalen, ko je vse skupaj doseglo eno stopnjo pa so se že duševno spremenili (motnje spomina, čustvovanja, komunikacije, koncetracije in še kaj).

Nekateri pač ne postavijo meje pa vedno mislijo saj lahko neham kdaj hočem.... ponavadi prvič proba na oddelku za zdravljenje odvisnosti, ko mu je že dodobra skurlo možgane (pri alkoholu pa še kaj drugega) , tolk o meji . Ne zmorejo si je vsi res postaviti.

In zakaj več slabih izkušenj z alkoholiki? Razmišljaj v smeri da je alko v naši družbi precej bolj toleriran, dosti lažje dostopen, poceni itd.

Ne posplušujem jaz, posplošujete nekateri tu gor ki prikazujete travo kot nedolžno igračko kar pa je zelo daleč od resnice. Pa tudi jaz poznam nekaj ljudi ki nimajo nekih težav s travco.

Odvisno je od tega sploh kak imaš sam s sabo in z ostalimi razščiščene odnose, kako funkcioniraš v družbi in reagiraš na konflikte, ne pa od tega če si trezen ali ne...... če ne prej, ko jih zgrabi abstinenčni sindrom, ali pa ga kdo postrani pogleda, pozabijo na vse svoje "obljube" in kakega spohajo oz. spijejo.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:(...) Ne posplušujem jaz, posplošujete nekateri tu gor ki prikazujete travo kot nedolžno igračko kar pa je zelo daleč od resnice. Pa tudi jaz poznam nekaj ljudi ki nimajo nekih težav s travco. (...)

Nobeden ni trdil, da je nedolžna igračka. Vendar pa še zdaleč ni socialni morilec, kot ga predstavljaš ti. Nekateri so zasvojeni s sladkarijami in mastno hrano, tudi to ni nedolžna igračka in tudi uničuje življenja, razlog pa tiči nekje drugje. Res me zanima, kdo so ti ljudje, ki imajo oh kako velike težave z njo. Verjetno iščejo samo izgovor, če ne trava pa so starši krivi a ne?

To, da ima nekdo zjebano življenje in kadi travo ne pomeni, da je trava vzrok, je samo simptom. A če jaz kihnem boš rekel, da sem prehlajen?
grin1.gif

In ti delaš z zasvojenci? Ojoj, res jim je kriza.
tongue-1.gif

Tisti, ki pa enačijo travo z npr. heroinom, pa sploh ne vem kaj naj vam rečem. Enačite plevel z kemijo, dobesedno. Bi dal primerjavo piva in žganja, ampak ne bi bila dovolj močna primerjava, voda in žganje bi bila boljša.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Dandanašnji kjer si z vseh strani bombardiran z informacijami, pa naj bo to šola, internet, časopis, nenazadnje starši, o škodljivosti določenih učinkovin, pri normalnih, kulturnih in vzgojenih tako kot se zagre, ni potrebnega nobenega neljubega dogodka preprečevat, žalostno je le to da si danes med mladino kul in fancy le če se fiksaš (moderator naj tega ne bere), nimam nič proti po tvoje pravi premišljeni pomoči, ki pa je le potuha za tiste, ki niso psihično dovolj trdni da bi rekli NE, in voz pelje naprej, za premnoge žal v napačno smer, potem pa zapravljanje denarja za stvar katero bi se že vnaprej dalo preprečiti. Mogoče boš razumel kaj hočem povedati, ko boš odrasel.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Saj si že vse povedal s prvim stavkom - "delam z zasvojenci". Če delaš z zasvojenci po vsej verjetnosti dobiš vse najslabše možne kombinacije...

Nasplošno pa nobena stvar ni nedolžna, če pretiravaš. Za travo nisem rekel da je nedložna, če pretiravaš. Valda da pretiravanje pripelje do psihičnih in fizičnih težav, tako kot pri ostalih pretiravanjih (s hrano, alkotom, hazardom). Tisti, ki nimajo mere oziroma niso dovolj psihično močni nekako niso merilo, ker bi po tem sistemu lahko prepovedali tudi kofein in igre na srečo.

Se strinjam s tabo, da si folk noče postavit meje. Isto problematično je, ker se folk zateka k drogi (tukaj štejem alkohol, travo, cigarete in ostalo drogo) ker hoče rešit težave. Tisti, ki nima razčiščeno, da lahko "uporabi" drogo izključno takrat, ko gre za zabavo, je na dobri poti, da bo pod vplivom droge delal pizdarije in v dolgem roku zabredel v težave.

To, da je alkohol legaliziran sploh nima bistvene veze pri mojih izkušnjah. Na partyih (tud sam veš) ni problem dobit kerekoli droge, tako da se legaliziranost in večja "ponudba" alkohola v tem primeru izniči. Mogoče 10% folka, ki ne poizkusi droge, ne poizkusi zaradi tega, ker je zadeva ilegalna ali da je ne bi mogel dobit. Ostali se po mojem mnenju ne poizkusijo, ker jim preprosto ni v interesu, pa naj bo kakršenkoli razlog že.

Trava ni nedolžna igračka, to je dejstvo. Ni pa po mojem mnenju alkohol popolnoma nič bolj nedolžen. Tisti, ki nasprotujejo marihuani, se ponavadi ne zavedajo, da ima alkohol zelo podobne učinke na telo in v nekaterih primerih še celo hujše učinke na psiho (tukaj spet ciljam na nasilje), kot marihuana. Potem pa poslušamo "ja ampak marihuana je ilegalna" .... ja, je ilegalna, samo če nebi bila tako razvita "kultura" pitja alkohola, bi lahko zaradi istih razlogov, kot marihuano, prepovedali tudi alkohol.

Se strinjam. V prvi vrsti je treba imet v glavi razčiščeno (to je bilo že 100x povedano). Razen substance negativne lastnosti samo še stopnjujejo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
On še vedno ne loči med fiksanjem in travo... naj te to ne zmoti
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
"pivo s prijatelji"? ja kaj ti pa je.. danes pivo.. jutri si bi pa že đolo v žilo tlaču
shocked-1.gif

kera lol tema
aplauz.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.857
113
sam res... na koncu še na hašišu končaš.. pol si pa sploh v p33sdi, greš lahko samo še v Španijo na "počitnice"
shocked-1.gif

btw - en znanec enga frenda je povedal, da je v Španiji v eni komuni srečal modela, ki je bil tam zaradi odvisnosti od Coca-cole, tip ni mogel brez nje, baje je 24h/dan hodu z flašo okol... toliko o tem kaj je lahko nevarno oz. kaj povzroča odvisnost
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
sam res... na koncu še na hašišu končaš.. pol si pa sploh v p33sdi, greš lahko samo še v Španijo na "počitnice"
shocked-1.gif

Vsaj več sveta vidiš, k alkoholike pa sam v Begne peljejo
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ja trava je posledica, ker se lolek ne zna drugače spoprijeti s težavami,ampak trava je tista ki mu skuri možgane. Eni se obrnejo pa gredo stran, eni dajo kako prek kepe, spet tretji pa gredo v gostilno ali pa kakega spohajo, sami napačni vzorci ampak nekateri človeku bolj škodujejo. In ja, trava je socialni morilec (pa vsakega ne zhebe), kot tudi alkohol (pa tudi ni vsak alkoholik ki ga pije), če ti nisi videl njenih posledic ti pa jaz povem da so grozne.

Kriza? a rad delaš zaključke vnaprej?
rolleyes-1.gif
lahko tudi jaz kakšnega če se gremo tako....

Nazadnje urejeno: