Mansarda in kovinska kritina

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Kako se obnese ta kombinacija glede ropotanja v dežju? Se zelo sliši ko dež pada po plehu, ali ni nič drugače kot pri opečni ali betonski kritini?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Plehnata streha ne ropota samo ob dežju. Tudi vsak vroč poletni večer poka ob ohlajanju
tongue-1.gif

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Jp bl je to problem. Poleti nonstop poka. Dez je se najmanjsi problem. Poleg tega v teh dneh ko toliko piha ful slab obcutek.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
k vsemu zgoraj daj še ptiče ki skačejo po strehi in jih slišiš :D. Če mate vrane pa še tisto golazn ki s kljuni nabija.

Je pa dosti boljša plehnata s posipom. Tistega pa recimo ne slišiš nič. Vsaj pri starih se nič ne sliši. Tu ko sem pa jaz mamo pa brez posipa in skos nekaj poka ali ruži po strehi.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Živim v hiši v mansardi s kovinsko kritino, Trimo plošče in ni nobenih takšnih težav (pokanje v vročini, šum ptičev, podgan in bla bla bla). Trimo plošče imajo svojo sendvič izolacijo, seveda je med kritino in knaufom (ometom) tudi potrebno dati izolacijo (ni namenjeno samo zvočni, temveč tudi temperaturni izolaciji). In potem se sploh nič ne sliši.

Ali o kakšni kovinski kritini je govora? Še prej je bila na strehi salonitna kritina, pa tudi nisem nič slišal nobenih pripetljajev....pa sem bil mlajši, brez okvarjenega sluha, kot sedaj
smile-1.gif

Glede vetra in čudnega občutka, ga nimam. Konkretno v zadnjem neurju sem bil miren, nekako zaupam trdnosti, saj so celotne plošče privijačene na več mestih (mogoče se motim), ampak glede da je blizu mene celotna šola (streha in stranske stene) pokrita s to kritino od leta 1980 in ni bilo težav.
sprasujem se.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Posipana krepko zmanjša zvok. Obvezna je tudi izolacija spodaj, da ne teče od kondenza.

Pa naknadno ne moreš nič kaj sam popravljati, ker so prišravfane ena na drugo...

Imaš morda nizek naklon? Saj ima tudi Bramac rešitve za nizek naklon...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Ne slišim nič. Razen v res močni nevihti, ko je že na meji toče - gerard. Je pa cca. 40 cm volne v stropu.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.680
113
A lahko napišem cigel (opeka) je zakon? 25 cm izolacije + colarce in se tudi ob toči nič ne sliši, razen na strešnih oknih, kjer je dogajanje v živo...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
ksz

Slišite nič. Toda svoj čas smo se čudili kakšni "bedaki" so Američani. Če pogledamo, tukaj so sunki vetra okoli 80km/h pa odnaša tudi cegle. Si predstavljate, kaj se zgodi, ko bi zapihalo seveda z sunki tam 180+? Ves pleh sleče skupaj s špirovci.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kako se obnese ta kombinacija glede ropotanja v dežju? Se zelo sliši ko dež pada po plehu, ali ni nič drugače kot pri opečni ali betonski kritini?

Že 13 let je gori, s posipim (hosrkra) Isto se sliši kot prej na eternitu.
Sicer nobenih posebnosti, razen da je boljše prezračevanje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ksz

Slišite nič. Toda svoj čas smo se čudili kakšni "bedaki" so Američani. Če pogledamo, tukaj so sunki vetra okoli 80km/h pa odnaša tudi cegle. Si predstavljate, kaj se zgodi, ko bi zapihalo seveda z sunki tam 180+? Ves pleh sleče skupaj s špirovci.

Škoda, da ni po tvoje, bi iz vseh zvonikov že zdavnaj moralo pobrat pleh in baker...sicer so drugi "naravni" pojavi, ki to uredijo, a veter to ni.
priden.gif