Manjši avto s 4x4

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Panda

Bolje peš!
10.gif

Ker je motor tako bogi, da v klanec gor ne bo prišla. Vem, ker ima tudi tašča strm klanec pa je treba v prvo zatikat.
Za tahitre bom takole napisal: na snegu jo v prvi komajda zavrtiš na mestu. Komaj komaj ...
Čisto resno: ali SX4/Sedici ali pa kaj malo rabljenega (Qashqai, RAV ali kaj podobnega), kupljeno pri uradnem prodajalcu z garancijo ...

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Daj ne seri da ne pride v klanec, ker pride povsod ampak res povsod. Zakaj pa misliš da zdravstveni fomovi furajo pande? Ker je treba pridet povsod neglede na vreme, in panda pride v rovte tudi v 20 cm nezvoženega snega. Pa še lahka je, ni problema po hribu nazaj dol.

Malo pojdi v rotve pogledat kakšne avtomobile imajo ljudje ki tam živijo - večina panda pa suzuki.

Sploh je pa treba gledati da je avto za žensko, predvidevam da ima raje nekaj majhnega kot pa okorni qashqai in podobno.

LP

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Hvala za vse nasvete. Moram pa priznati, da se najbolj strinjam z zadnjim komentarjem SJTV1. Točno tako tudi jaz vidim celotno zadevo. Lepo ji bom predstavil vse skupaj, potem naj se pa sama odloči kako in kaj.
Glede na to, da ne potrebuje delovnega stroja in ji je izgled samega avta tudi pomemben, bo verjetno izbira med SX4 in Sedici. Mogoče jo celo nahecam da pogleda za kakšnim malo rabljenim Qashqai, ker vem, da se ji zelo dopade...

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
za tiste 4 tedne ko je snega bo šla kupovat nov 4wd avto
confused-1.gif

na njenem mestu bi vozil nekaj vsakdanjega ki ima normalno porabo in se v njem dobro počutim.za tisto zimsko idilo pa bi dal 1k€ za subaru justyja ki bi me pripeljal vsepovsod pa še škoda ga ne bi bilo.zavarovanje in cestnina zanj pa prideta toliko kot redni servis za kvaškaja

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

na njenem mestu bi vozil nekaj vsakdanjega ki ima normalno porabo in se v njem dobro počutim.za tisto zimsko idilo pa bi dal 1k€ za subaru justyja ki bi me pripeljal vsepovsod pa še škoda ga ne bi bilo.zavarovanje in cestnina zanj pa prideta toliko kot redni servis za kvaškaja

Hudo dober point. Če vzame en daily car za neko normalno ceno z normalno porabo, pa pozimi odkarta 100€
več za ene poštene zimske gume....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Daj ne seri da ne pride v klanec, ker pride povsod ampak res povsod. Zakaj pa misliš da zdravstveni fomovi furajo pande? Ker je treba pridet povsod neglede na vreme, in panda pride v rovte tudi v 20 cm nezvoženega snega. Pa še lahka je, ni problema po hribu nazaj dol.

Malo pojdi v rotve pogledat kakšne avtomobile imajo ljudje ki tam živijo - večina panda pa suzuki.

Sploh je pa treba gledati da je avto za žensko, predvidevam da ima raje nekaj majhnega kot pa okorni qashqai in podobno.

LP
Sem se ravno 14 dni vozil s Pando 4x4. Moja tašča jo je hotela met, ker živi v rovtah in je pozmi jeba. Jo je sprobala in se je oddahnila, da ni kupila (ker si je tudi ona zelo zelo želela avto s 4x4, le da je bil budget za nakup do 13k€) ... Ker se ji res ne prestavlja v prvo vsakič, ko gre v hrib do doma - v drugi je pa avto izdihnil. S Polotom, ki ga je kupila, pride z malo sreče celo v tretji (1.4 86 KM), pa je stal celih 800€ več ina ima vse - od airbagov do ESP, parkirnih senzorjev in celo pa avtocesti gre kaj več kot 130 ...
Avto ne gre nikamor in se po klancih komaj vleče (razen če v v prvi ne tiščiš na omejevalnik, ap potem zabiješ v drugo ipd, ugibam, da se službeni tako vozijo, pa pol seveda ni prblem). Da o porabi 8,5 ne govorimo ... Polo (ali pa kak drug enako velik normelen avto) žtre pa 2 litra manj. S porabo 8,5 se lahko voziš okoli z bencinskim Qashqajem (ga preklopiš v 2WD, razen kader ni kriza in sneg), pa je.
Jebala vas panda. SKoraj 12 jurjev za avto, ki ga sploh ne bi smeli prodajati (nima niti bonih airbagov, niti ESP, na vsakem klancu se ne moreš niti omejitve na AC držat) ...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Jah sej itak nevemo čist točn kva hoče. Za enkrat v sneg ali dvakrat bi bila tanova panda prou fajna. Če je pa to res vsak dan pa da nikol neveš kva bo pol pa mogoče raj ne. Če bi rabljen avto hotela se pa vrjetn velik cenej prou dobr skoz pride.

Tole je moja teta ki hodi vsak skoraj vsak dan relacija Ljubljana - Pokljuka kupila, poraba 8 pa še nekaj povprečna.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3380138&show=1

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Za enkrat al avkrat v sneg je OK 4x4 avto za 500€, ne pa panda (ali karkoli drugega) za 12k€ ... Čde se pa misliš s tem avtom vozit vsek dan (kot sem razbral iz osnovnega vprašnja, bo šlo za daily driver), pa je panda čisti in popolni polom.

Ja, tudi ka Tucson je OK (poleg rabljenega RAVa ali QQ, ki sem ju že omenil), pa še kaka taka opcija se najde.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

Hudo dober point. Če vzame en daily car za neko normalno ceno z normalno porabo, pa pozimi odkarta 100€
Slab point. Če ti 3x na leto prav pride, da prideš ali ne prideš domov, se ti splača. Kje se da mami zejbavat kot po jajcih po snegu, ledeni cesti, ketne, čakat plug, ... V Sloveniji zima ni nedolžna in je fajn met zanesljiv zimski avto, občutek varnosti je veliko boljši. Pa 4WD pride prav še kdaj, ne le v snegu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
confused-1.gif

Slab point. Če ti 3x na leto prav pride, da prideš ali ne prideš domov, se ti splača. Kje se da mami zejbavat kot po jajcih po snegu, ledeni cesti, ketne, čakat plug, ... V Sloveniji zima ni nedolžna in je fajn met zanesljiv zimski avto, občutek varnosti je veliko boljši. Pa 4WD pride prav še kdaj, ne le v snegu.

potem pa vsaj toyoto LC
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
uff tale avto sem pa že vozil... zgleda res k penjnort... ampak terenske sposobnosti so pa odlične.... Vsekakor priporočam tud jest, pa še suzuki so znani kot nezahtevni avtomobilili za vzdrževanje...

tko da go for it..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.930
113
pri taščici
Kaj ko bi avtor probal dobiti kak testni ali rentacar ali 4x4 avto na alterju in bi ga dal probal peljat mami za test za v tisti klanec (ali podobne seveda v zimskih razmerah)
Da ne bo kdo mislil da 4x4 dela čudeže.
NAvzgor napram 2x4 najbrž že nekoliko, navzdol pa ni nobene razlike.
Sicer pa 4x4, bencin in SUV bo težko šlo konkretno pod 10 litri. Mogoče kak Jimmy, SX4,panda in podobni. Tuscon kaškaj itd, pa močno dvomim da bo šlo pod deset.
Koliko pa ti poraba pomeni pa sam veš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz bi vzel Suzuki Jimny. Za dobrih 15 jurjev odpelješ.
Je pravi terenec, majhen, ugoden in trpežen.

Po moje idealen avto za mamo.

Na SUVe pa kar pozabi, to so dvignjeni cestni modeli, težki in neprimerni za resen teren. In seveda precej dragi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
imaš prav ja. Jimny so strojčki za v teren.

suv so pa smo za na ravnem v sneg...

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
168
75
28
Nikakor jimnya za žensko, ki hoče siguren in za uporabo nezahteven avto, ta avto je pa res nevaren na cesti če ne poznaš osnov terenskega vozila (preklapljanje pogonov, zadnji pogon brez šper, nikakva varnost, možnost prevračanja na AC....-to je avto za lovce, gozdarje). SX4, Panda, Swift, Impreza, mogoče Golf 4M, to so nezahtevni za vožnjo (Za Pando nimam slabega mneja, avto zaradi prestavnih razmerij kar dobro gre v klanec lokalnih cest).