178 na 100.
Povabi me v avto navije posnetek;
"Glej, tu greš 176 na 130, s tem načeloma nimam problemov, si bil pripasan, imaš vinjeto, nove gume,
mlad avto in celo pot se nisi pogovarjal po tel, tako da tu sma ok..."
(prevrti posnetek 5 min naprej)
"Glej, tu pa greš 178 na 100, s tem pa imam problem in to problem velik v številki 1950."
Jaz sem bil uscan do kraja.
Pravim da nimam dveh jurjev pri sebi, kdo pa nosi danes tolko gotovine zraven... Pa me je zvlekel na postajo,
pobral mi je osebno, vozniško in prometno.
Skrijem denar iz denarnice v službeno mapico in si pustim nek drobiž. Pridema na postajo (vozil za njim), me posadi na stol,
pa začne naštevat sankcije od zaplembe vozila, do tega da mi gre izpit, prepoved vožnje pri njih bla bla bla...
Držim že v roki telefon da pokličem mojega odvetnika, ko mu vseeno dam holivudsko predstavo, da grem z Dunaja (res)
da me šef kliče vsake 3 minute ki sem (res), da bom ob službo ker sem prepočasen (laž), da zaslužim 600e mesečno
ob 180 ur dela (laž) in da ni varjante da to plačam, ker mam najemnino in mi komaj ostaja za živlenje, in enostavno morem
tak vozit, sicer še za jest nebi mel, ker je moj šef pač nacističen bedak (skoraj res).
Zmanjša kazen na 800, mu povem, da nimam niti četrt tolko na banki, kajšele pri sebi. Model začne kričat in pravi naj mu
zdaj takoj dam 50e sicer me pokne v čuzo dok ne spravim 1950 skupaj.
Pokažem mu 45e in mu povem da je to moj edini denar do 15tega ko dobim plačo. In mi reče direkt: "Pa ti si res ko klošar"
Še vedno z izrazom kot da mi je mama umrla skomignem z rameni in tu sem se mu že lepo smilil: "Ti bom jaz posodil 5e".
Napiše kazen za 45e in mi pove da ko me naslednjič vidi peljat 105 na 100 omejitve, boma ferpante štela in merla višino vozila.
(karkoli je že s tem tazadnjim mislil...)