magnetna resonanca (MR)

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
jaka6,kakšno je tvoje mnenje o glukozaminu...tisti ki ga prodajajo ga seveda na vse pretege hvalijo,prav tako ortopedi,ki jim slednji plačujejo seminarje na maldivih
bonk.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
vem da se ne. me pa od tega nič ne moti razen diete. nekako dvomim da se tiste osebe resnično spoznajo na prehrano. no vsaj velika večina zdravnikov nima blage o zdravi prehrani.

Spoznajo se na prehrano in to še posebaj. Prehrana bolnikov v fazi rehabilitacije igra eno izmed ključnih vlog.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
jaka6,kakšno je tvoje mnenje o glukozaminu...tisti ki ga prodajajo ga seveda na vse pretege hvalijo,prav tako ortopedi,ki jim slednji plačujejo seminarje na maldivih
bonk.gif

glukozamin je super. zadeva res deluje. Samo je pa odvisno kje ga kupiš. Tisto v lekarni je tako švoh da od njega res ni nobenega učinka. Drugega pa pri nas uradno ne moreš kupit. Za moje pojme je najboljša zadeva do sedaj a nimal flex. Ker nima samo glukozamina ampak še hondroitin MSM kompleks in vse možne gerbe, ki imajo kakršen koli učinek na sinovijo v sklepu. Ta zadeva pa res deluje. Drugače je pa glukozamin glukoza pa amionokislina.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
vem kaj je glukozamin,sem kemik
wink-1.gif
...samo zanimalo me je če res deluje,ker nikjer še nisem zasledil res neodvisne raziskave

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

ugotovil sem, da imam naslednji pregled pri istem zdravniku na polikliniki, ki je bil tako zelo prepričan da je vse ok z mojimi koleni. če ne bi mal bolj pojamru, še zdej ne bi vedu kaj je narobe.

to bo še pestro
jezen.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
glukozamin je super. zadeva res deluje. Samo je pa odvisno kje ga kupiš. Tisto v lekarni je tako švoh da od njega res ni nobenega učinka. Drugega pa pri nas uradno ne moreš kupit. Za moje pojme je najboljša zadeva do sedaj a nimal flex. Ker nima samo glukozamina ampak še hondroitin MSM kompleks in vse možne gerbe, ki imajo kakršen koli učinek na sinovijo v sklepu. Ta zadeva pa res deluje. Drugače je pa glukozamin glukoza pa amionokislina.

A mi lahko pošlješ PM, da se dogovoriva za kakšno srečanje?

PS: Sam ne morem začeti novih PMev.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

dons sm biu pri svoji zdravnici da mi je napisala novo napotnico, ker mi je un bedak na kolikliniki dal tako s prekratko veljavo
bonk.gif
in mi je rekla da se bo zdravnik vrjetno odloču za artrskopijo al kako se že napiše.

a kdo ve kok časa se čaka na to?
confused-1.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Za artroskopijo sem pred 5 leti čakal 9 mesecev (februarja poslal napotnico v Valdoltro, konec aprila sem imel pregled pri kirurgu, v sredini novembra sem bil operiran).
tongue-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
dej klofn se parkrat pa ga nehi srat
crazy1.gif

9 mescov?
bonk.gif

in kaj mutijo tok časa? sej kokr sm slišu to ni nek 10urni poseg da jih ne bi mogl več narest na leto
crazy1.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Meni je osebni zdravnik takrat priporočal Valdoltro, glede na to, da sem se dosti ukvarjal s športom in sem hodil na športni fax. Žal nisem imel nobenih vez, da bi prej prišel na vrsto, vem pa za par primerov, ki so prišli ekspresno na vrsto
tongue-1.gif
Vem, da je za*ebano tako dolgo čakati, še posebej, če imaš resne težave. Poseg je trajal ene pol urce plus še dobra urca na infuziji, pa sem lahko šel domov.

TULE imajo čakalno dobo "samo" 6 mesecev
tongue-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Verjetno je problem v tem, da zavarovalnica določi letno kvoto posegov, ki jo potem v parih mesecih dosežejo. Viška pa ZZZS ne plačuje, zato najbrž kvoto raztegnejo čez celo leto, ker poseg ni življenjskega pomena.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
bonk.gif
no neki se je ena hvalila da ma veze in bomo vidl kok od tega je res.

ja je mali poseg, ampak tok čakat nanj, pomeni zame nič € dokler ni to mimo. nevem kaj bi počel če bi živel sam in hodu v redno službo. zgubu bi vse
bonk.gif

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Probaj še samoplačniško varianto. Ponavadi imajo takšni kirurgi še preglede po zdraviliščih, mogoče prideš kaj prej na vrsto
tongue-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
glede na to da že več kot pol leta ne morm delat, koliko šans je da mam keš da sam plačam?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
zrd nesposobnosti in škrtosti fitnesa, sm do zdej ob vsaj 2000€ + kokr bi še naneslo do konca zdravljenja.
jezen.gif