Lučka Kajfež Bogataj in Zima v Sloveniji

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In? Kakšen % pripeva človeštvo? Kako da imate miljon anomalij v svojih trditvah? Kako je da temperature celo PADAJO?

In to, na kar se potem mečete....črne oblake iz termoelektrarn odlaganje odpadkov v naravi ipd. jaz in ostali "neverniki" tukaj, tega nikakor ne podpiramo in gledamo kako direktno delamo z naravo, ampak to nima NIČ veze z manmade GW teorijo in CO2 "problemom".

"vladajo" oz. širijo svoj vpliv skozi medije, bogate vplivne ljudi, plačane znanstvenike, kateri razvijejo doomsday teorije o koncu sveta. Prestrašeni ljudje so ovce in jim je lahko obvladat in manipulirat s še več napovedmi grozot, cerkev je to počela in je delovalo, politika to počne in deluje, zdaj so pa še zelenčki našli super tržno nišo.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Seveda nek določen procent prispeva človeštvo. Od kar je človek na Zemlji ga ustvarja. Samo to je čisto normalno, le da zadnja leta so začeli delat nepotrebno paniko okoli tega. Tudi 30 let nazaj je bila ista situacija le da takrat se ni noben spomnil delat kažin okrog tega. Danes ko pa ima večina polno rit vsega in ne ve več kam bi se dala in kaj delala začne metati ven razne tabele, grafe, statistike ipd. pizdarije ki jih človek ustvarja in narava sama po sebi to uravnava.

Če pa te skrbi, da nas bo enkrat preveč na tem našem planetu, je spet tu narava, ki bo ustvarila en močen tsunami, tornado ali kaj podobnega in počila po predelu kjer se ljudje prekomerno množijo, beri Kitajci, Indijci, Amerika, itd. itd.

Kyoto protokol je pa spet en bavbav ki se ga grejo zeleni. Kaj ti pomaga uni predpisan delež emisij, ki ga lahko država ustavari, če pa potem pride do kupovanja dodatnega deleža od držav ala Tibet, ko imajo eno tovarno. Kupujejo pa jih največje onesnaževalke na planetu.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
uf, glede na use kar ste tuki napametovali, bo drugo leto Nobelov nagrado prejel Alter,

sami struckoti tu gor
uf-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje...zemlja se bo "očistila" sama.

Manmade GW je pa še vedno mit in zdaj nažalost religija, katera požira miljarde keša.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A potem praviš, da naj mirno prepustimo zadeve politikom (po možnosti z Bruslja), ker "ti že vejo, kako in kaj"?
stupid-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Mene pa zanima, kaj neki je na tej LKB, da se pol moškega alterja nenehno ukvarja z njo, čeprav vsak dan v dnevniku gledamo kup osebkov, ki imajo nenehno dokazano bedaste ideje...
grims-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Takoje...zemlja se bo "očistila" sama.

No tu se se pa strijam s tabo. Samo vprašanje je če bomo mi še vedno tu, ko se bo to zgodilo.

Ponavadi se delamo norca iz amaričanov, kjer še vedno ogromno ljudi verjame v kreativizem. Potem pa naletim na takle thread
stupid-1.gif

Kaj so pa dejstva? Polarni led se topi. V afriki je čedalje večji problem pomanjkanje vode. Zakrivanje oči, da človek pri tem nima nič, je pa vsaj po moje neumnost. Človeštvo pri tem vsaj pomaga že ne.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Kaj so pa dejstva? Polarni led se topi. V afriki je čedalje večji problem pomanjkanje vode. Zakrivanje oči, da človek pri tem nima nič, je pa vsaj po moje neumnost. Človeštvo pri tem vsaj pomaga že ne.
Triglavski ledenik

1957
sl%2032.gif

2003
triglav%20z%20vrha.gif

2007 Svalbard, Arktični krog
GD5093795@Image-and-information-7937.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
in takih slik s takimi ledeniki je krožilo kar nekaj po mejlih.
Ker naj bi ledeniki bili skozi celo leto, se vsaj jaz nad temi fotografijami malo zamislim.....in se ne morejo "zmotit" kot so se pri jemanju vzorca temperature iz sibirije (oktober-september kot je nekdo višje napsial)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, ledeniki se res topijo, samo tukaj jaz ne vidim prav nobene tragedije.
Spreminjanje ledene puščave v rodovitno.
wink-1.gif

Sicer pa ledeniki so se vedno topili in naraščali. In to brez človeka.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Res je, saj samo par miljard ljudi živi ob morju. Kaj pa to, če se gladina poveča za par metrov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.771
113
Triglavski ledenik? Kdo bi se pa sekiral za to kepo snega, ki je tam kake 400 let... Ja "ledenik" je tam od srednjega veka(mala ledena doba), prej ga ni bilo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Kaj so pa dejstva? Polarni led se top

ja seveda se topi človek božji.... in to zaradi prejšnje ledene dobe!!!!!

jaooo pa še to topljenje je minimalno
rolleyes-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Res je, saj samo par miljard ljudi živi ob morju. Kaj pa to, če se gladina poveča za par metrov.

a daj daj... to pa je največji nateg kar jih poznam
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
da vam dam še enkrat link:
warming_graph.gif

zdaj pa malo poštudirajte zakaj se kaj topi....

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Par miljard? Koliko je to? 1 miljarda sigurno ni, ce ne, ne bi napisal par miljard. Torej je to 2, mogoce 3, 4 miljarde ljudi zivi ob morju.

Si preprican?
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Seveda kar dajmo si zatiskat oči, saj se bodo naši potomci ubadalis tem. IMHO smo itak prepozni. Mogoče lahko še kaj omejimo, na dolgi rok smo ga pa najebal (kot civilizacija).

Za primerjavo, še lani so se vsi smejali nekaterim ekonomistom, ki so napovedovali recesijo. Sedaj se pa noben več ne smeji. Ne rečem, da je treba verjeti vsemu, samo je pa resnica , kot ponavadi verjetno nekje vmes.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Imas prav. Resnica je nekje vmes. In tam je tudi najlepse. Eni govorijo o segrevanju, drugi o ledeni dobi, mi pa smo nekje vmes
wink-1.gif
Ni razlogov za paniko.