Pa o čem se tebi meša? Kakšna energijska učinkovitost? Kak napad?Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Gleda se energijska učinkovitost. Če misliš, da je energijska neučinkovitost vzdržna, se motiš.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Res je. In bi rekel, da mi je vseeno - ampak na podlagi tega, kar ni dokazano in le morda drži, gre kup časa in denarja tudi iz mojega žepa. Večina produkov bi bila cenejša, če ne bi nekateri sprejemali nekaih predpisov na račun "morda drži" nikoli dokazane teorije.
In zato sem v enem od prejšnjih postov napisal, da je ta napad v glavnem namenjen statusu quo. Torej, delajmo še naprej, kot da se ni nič zgodilo, saj nas itak sonce greje in ohlaja. Ne glede na segrevanje ali ohlajevanje zemlje pa je nenehno povečevanje porabe energije nevzdržno (spomni se e^x).
Cern je raziskava. Do teorij o CO2 se nihče ne obnaša, kot da so raziskave (torej še nedokazane), ne, na podlagi teh blodenj mečemo stran denar.Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
pa vendarle se v preganjanje tega "kar ni dokazano" zmeče milijarde denarja.
Zmeče se ogromno denarja tudi v Cern.
Ki tudi ima kup raziskav, ki niso dokazale ničesar.
In drugi kup, ki so celo nekaj dokazale.
Tako "zmetavanje" denarja se imenuje "temeljne raziskave".
Brez njega se naše učenje ustavi.
Kar se tiče pa onesnaževanja - meni osebno silno ustreza, da se zmanjšajo izpusti v zrak.
Ne zaradi GW.
Ampak zaradi mojih pljuč.
Kapo dol vsem vam, ki ste sposobni cele dneve nosove vtikat v izpušne cevi, pa tega sploh ne opazite - veliko nas je takih, ki krepko začutimo že izpušne pline enega samega vozila, ki se pelje mimo nas.
Kapo dol vsem vam, ki ne čutite klora v vodi, ki jo pijete.
Jaz ga čutim.
Če se ne motim, obstaja tudi medicinska stroka (ki - smola - tudi dobiva te nevredne nobelove nagrade).
Ki na osnovi precej dokazanih dejstev toplo odsvetuje sprehode po izpušnih plinih.
Odsvetuje tudi pretirano pitje kemikalij v vodi.
Boste tudi znanje medicine zanikali?
In to samo zato, ker isto - zmanjšanje izpustov - želi imeti tudi neka Lučka, čez katero je pa tako popularno anonimno pljuvat in si bildat svoj (očitno majavi) ego?
Pred mesecem sem tu objavila vabilo na predavanje, ki ga je na to temo imel eden od raziskovalcev na FMFju - sicer res ni bilo pretirano "časopisno", je pa bilo znanstveno, podkrepljeno s konkretno izmerjenimi ugotovitvami.
Kje ste bili varuhi resnice, ki vas zanima samo dokazana resnica?
Saj res! Tudi fiziki sodijo med one luzerje z nobelovimi nagradami....
Jaz pa ne dam svojega denarja za nedokazane teorije. Najprej znanstveni dokaz, potem omejitve, denar ipd.Citat:
Resnica spoh ni tako črno/bela, kot skušaš dokazat, saj delaš enako propagando kot Gore, ki ga kritiziraš. Izpust CO2 v ozračje se povečuje in rastline ne morejo vsega absorbirat. Strinjam pa se, da se je CO2 spolitiziral, tako da se okoli količine in zmožnosti sprotne absorbcije bije bolj politični kot znanstveni boj. In ja, ni CO2 glavno, kar nas mora skrbet. Je pa dober indikator porabe fosilnih goriv in posledično onesnaževanja. Zato v zakonskem zniževanju izpustov CO2 vidim predvsem usmeritev k bolj trajnostnemu, energetsko varčnemu razvoju ter splošni skrbi za okolje.
Veliko raje imam evropski pristop, kjer v dvomu obvelja preventivni pristop kot ameriški, ki najprej počaka na posledice in potem reče sori. Finančni polom je pokazal, da se tak pristop ne obnese. Če pa se nam podre klima, bo še težje živet kot brez dolarjev.
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
to ti misliš.... samo resnica je tak dolga, da človek rabi en teden da jo razloži
lahko pa probaš na slo-tech.si tam so to že do dobra obdelali. (tema je stara 6 let)
In kot vedno, gonilo GWja je denar.... ostalo vse je samo posledica
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
A 40°C pri nas je normalen pojav? Zanimivo, mi je mati pravila, da ko je bila ona majhna, je bilo 30°C in več le na morju.
Pazi na jezik, eno samo besedno nasilje te je! In potem govoriš, da te skrbi tudi za okoljeCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa o čem se tebi meša? Kakšna energijska učinkovitost? Kak napad?
Citat:
Vode - opozorila
1. december 2008
Močno povišano plimovanje morja do okoli 13. ure
Plimovanje morja je izredno visoko. Višina morja na mareografski postaji Koper je dosegla višino 372 cm, kar je druga najvišja višina v 48 - letnem opazovalnem obdobju. Najvišja višina morja je bila leta 1969, 20 cm višja od današnje. Morje je poplavilo velik del obale, obmorske ceste, ulice, sprehajalne poti, parkirišča ter nižje predele stavbe.
V naslednjih urah se bo višina morja postopoma zniževala. Morje se bo umaknilo iz poplavljenih površin predvidoma okoli 13 ure.
Valovanje morja se bo v naslednjih urah znižalo.
http://www.arso.gov.si/vode/opozorila/
Tu sta dve zadevi. Eno je bil predlog o omejevanju izpustov CO2, trgovanje s kvotami pa je bil ameriški predlog, ker je za njih itak vse biznis. Nekateri pravijo, da je to bolje kot nič, ker so bile države vsaj prisiljene razmišljat o porabi fosilnih goriv in razvoju drugačnih, okolju bolj prijaznih industrij.Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Ampak ne, bedaki se spravijo na CO2 pa še za to prodajajo odpustke
Kyoto? CO2 ...Citat:
In sploh ni res, da se z drugimi škodljivimi plini nihče ne ukvarja. Od kod si sploh prišel do te ideje.
Citat:
elativno hladnejše temperature v primerjavi s prejšnjimi leti pa niso dokaz, da se globalno segrevanje upočasnjuje, opozarjajo britanski znanstveniki. "Nikakor ne," pravi Peter Scott. "Če želimo razumeti podnebne spremembe, moramo opazovati daljša obdobja."