V normalnih okoliščinah (beri če je sposobna sama hendlat otroka) nimaš šans na sodišču (žal). Probaj se z njo normalno zment za deljeno skrbništvo. Ostalo je kot sem rekel v normalnih okoliščinah utopija. To da ima drugega nima zveze z njeno sposobnostjo biti mama.
Sicer imaš več pristopov, odvisno je kolk je glupa baba. Če je zamerljiva je dostikrat najboljša varianta na videz "me briga", imej froca, ne dam ti nič denarja, dokler mi tako ne določi sodišče... dostikrat ti ga potem sama tlači naprej ker ugotovi da je to dobro za otroka. To jest če ni tolk glupa. Pa vsakič tretjič plačaš preživnino, pa zamujaš, skratka se jo da "stradat"... vprašaj koga ki to dela ne da bi bil kaznovan.
Drugič: njeni tastari niso tvoji zavezniki. PIKA!!!
Tretjič: glej drugič! Lej, kri ni voda, ko bo zagustilo bosta potegnila z njo, ne varaj se da ne.
Četrtič: glej tretjič. Upam, da sem bil dovolj jasen. Če sta kul ju izkoristi za pogajanja za skupno skrbništvo.
Naslednja alternativa je da jo v šahu držiš z denarjem, to je če ga imaš, ona pa ne. To je tudi sredstvo da prideš do stikov. Če jo boš "podkupil" boš imel dostop do otroka.
Petič: tole probaj najprej - poskušaj se dogovoriti za deljeno skrbništvo. Vse ostalo (to je ko se greš prepucavat čez sodišče) bo neprimerno dražje, živce uničujoče in na koncu nihče ne bo zadovoljen. Jaz bi jo vprašal če ima interes da ima otrok očeta, to je tebe, oz. ali meni da je za otroka dobro da ima dostop do obeh staršev. Če ne, potem je glupa k noč in si v pi**i. Če pravi da ja potem se bosta lahko zmenila za deljeno skrbništvo. O otroku odločata oba, če zaslužiš več se greš malce finančne asimetrije, plačaš večji del vrtca, prijavi ga v dohodnino tisti ki ima več koristi od tega in del koristi zato vrne drugemu ipd.
Æe te kaj več zanima pa me pod privat vprašaj.