ločitev ter dodelitev otroka

AklAm

Zelenc'
20. feb 2012
19
0
1
www.aklam.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj pa privat detektiv, slike, potem bi bilo lažje, seveda, če te res vara?

Kolikor vem, nič ne pomaga. Takih dokazov načeloma ne moreš predložit, ker je zalezovanje kaznivo, detektiv pa izgubi licenco. (Ne vem sicer, kaki je potem sploh smisel tega, kar počnejo.)

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.618
89
48
Citat:
Uporabnik AklAm pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Kolikor vem, nič ne pomaga. Takih dokazov načeloma ne moreš predložit, ker je zalezovanje kaznivo, detektiv pa izgubi licenco. (Ne vem sicer, kaki je potem sploh smisel tega, kar počnejo.)

S tem detektivstvo izgubi smisel.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Bo pa sam povedal, meni se zdi, da je dobil solidne smernice kam se lahko obrne, poleg tega je človek v stiski in išče pomoč preko vseh kanalov. Potem se pa najdeš ti in tebi podobni, ki mu brusite ženo oz ste vedno na voljo za potešitev ženske, ki je poročena za povrh pa ima še otroka.

Morala vam je močnejša stran. Trpljenje otroka bi pa obesil na tvojo vest in ne samo na varalico.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Dokazovanje "varanja" nima nobenega smisla pri razpadu izvenzakonske skupnosti in dodelitvi otroka.

Avtorju:

Kakor koli že, brez sodišča tukaj ne bo šlo, če hočeš imeti stvari porihtane, kar smo že ugotovili. Če se sporazumno dogovorita o dodelitvi otroka, preživnini in stikih, vložita predlog na sodišču (nepravdni postopek), kar bo najceneje in najhitreje. Če sporazuma ni, bo treba vložiti tožbo, potreben bo izvedenec, itd. Tak postopek je drag, naporen in dolgotrajen, ampak če razumen dogovor ni možen, je to žal edina možnost.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ma daj no in kaj je izvedel uporabnega? Detektivi, odvetniki to je vedel že prej ne pa sedaj ko so mu alter veleumi to povedali.
bonk.gif

Ti sploh veš koliko poročenih žensk se brusi okoli čez vikende ko gredo malo ven s "koligicami"?
In kaj je narobe če jo potem nekdo poteši? Tisti ki pa sprašuje se pa naj malo zamisli zakaj mu ženo nekdo drug brusi!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mogoče je pa tip iskal potrditev informacij, ki jih je že imel? Jaz ne vidim nič narobe s tem, vseeno je Alter dokaj velika skupnost različni ljudi, poklicev in zanimanj.

Predvideva, da te navlake ni malo. Vsaj po okolju s katerim se vsakodnevno srečujem, bi rekel, da je tega preveč. Vidiš, mene moti, če je ženska poročena ali ima otroka, jaz osebno se takšne ženske ne dotaknem in tega načela se tudi držim. Ker takšnih slabičev kot si ti, je na žalost malo morje, posledično pa berem takšne teme kot je sedaj. Če bi tipi pocestnici rekli ne, bi bil svet veliko lepši, tako pa je kot je.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Meni se zdi, da pri moralnih normah, ki jih uveljavlja slovenski pravni sistem, nima varanje nobene teže in ni argument za karkoli. Sploh pa ne za skrbništvo nad otrokom. Vsaj tako se "sliši" prave resnice pa ne vem.
Ali bi mogoče lahko bil tisti, ki vara obsojen poligamije, ki pri nas še ni dovoljena. Izvenzakonska skupnost je enakovredna zakonski. In zakona ni dovoljeno skleniti z dvema osebama hkrati. Kaj pa določa izvenzakonsko skupnost? Kdaj se začne? Za CSD je to po novi zakonodaji denimo skupni potomec. Ali je lahko seks znanilec nove izvezakonske skupnosti? Če bi uspel to dokazati, potem bi taka oseba sklenila poligamijo, ki pa ni dovoljena. Ne vem pa, če je kazniva...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa kaj ti misliš da jo jaz sprašuje ali je poročena oz če ima otroke?
Če je polnoletna ve kaj dela tako kot vem to jaz!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne rečem, vsak odgovarja za svoja dejanja oz bi moral. Če je to način, ki ti pomaga spati ponoči, prav, je pa najlažje prenašati odgovornost na druge. Dejansko pa delaš sranje, zavedno ali nezavedno, sranje je.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Za razvezo je dovolj katerikoli razlog. Zadeva je šla tako, da se šteje, da je že vložena tožba dovolj velik razlog za razvezo.

Tako da na sodišču niti ne želijo slišati kdo ga je lomil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Meni se zdi, da pri moralnih normah, ki jih uveljavlja slovenski pravni sistem, nima varanje nobene teže in ni argument za karkoli. Sploh pa ne za skrbništvo nad otrokom. Vsaj tako se "sliši" prave resnice pa ne vem.
Ali bi mogoče lahko bil tisti, ki vara obsojen poligamije, ki pri nas še ni dovoljena. Izvenzakonska skupnost je enakovredna zakonski. In zakona ni dovoljeno skleniti z dvema osebama hkrati. Kaj pa določa izvenzakonsko skupnost? Kdaj se začne? Za CSD je to po novi zakonodaji denimo skupni potomec. Ali je lahko seks znanilec nove izvezakonske skupnosti? Če bi uspel to dokazati, potem bi taka oseba sklenila poligamijo, ki pa ni dovoljena. Ne vem pa, če je kazniva...

Kazenski zakonik je povsem jasen in določa kaznivo dejanje za dve sklenjeni zakonski zvezi (bigamija). In v ta koncept ne spada izvenzakonska zveza.

Citat:

Dvojna zakonska zveza
188. člen

(1) Kdor sklene novo zakonsko zvezo, čeprav je že poročen, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(2) Enako se kaznuje tudi, kdor sklene zakonsko zvezo z osebo, za katero ve, da je poročena.

(3) Če je prejšnja zakonska zveza prenehala ali je bila razveljavljena, se pregon ne začne, če pa se je začel, se ustavi.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Nimaš kej, kurva je kurva!
Nakonc je itak vsa pametna, pa nesramna, zna pa tud take zgodbice o teb naklobasat, da se vsi proti teb obrnejo, kljub temu, da je ona tista, ki se rekreaira okoli! Problem slovenskih moških je, da so premehki. Vedno je dedec doma udaril po mizi, kar se te dni pozablja. Je pa res, da te lahko potem ozmerjajo z primitivnežem... Če se mene vpraša, kurve je treba dt na grmado. Itak pa take na konc postanejo stare, debele, zagrenjene babe, ki jih noben ne jebe pet posto. Potem pa v starih letih jokajo za tistim, ki so jih "zjebale"v mladih letih. Zrihti si nekak, da maš pol pol otroka, pa sam začni žgt, te kurve nemarne. Sej važn, je da maš naslednika, babe so itak za en jebeštrga! Ko sm biu mlajši mi je fotr reku, poročiš se sam k si mlad pa neumen, ko postaneš bolj zreu, vidš kera so to govna, in se nkol več n eporočiš oz. brezglavo vežeš.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Nekateri imate besednjak, pustimo ta primer, toda večina prešuštnikov je moških! No lahko pa ima moški tudi tak red, da zapira ženske v omare in jih pretepa! Zanima me ali taki tudi na dopust vlečejo omare s seboj?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kazenski zakonik je povsem jasen in določa kaznivo dejanje za dve sklenjeni zakonski zvezi (bigamija). In v ta koncept ne spada izvenzakonska zveza.
Verjamem, da je jasen. Ampak očitno je tudi, da izvenzakonska zveza vsaj v tem delu ni obravnavana enakopravno. Zakaj tega v 20-ih letih slovenska politika ni bila sposobna urediti?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na križ bi pribili nekoga, ki "prišpara" 100€, ker živi v "izvenzakonski skupnosti", ko pa šiptar privleče v Slovenijo 3 nepismene babe in ima z vsemi otroke je pa O.K. Prav tako je normalno, da poleg starih dveh okvirjev živimo še njunih 5 okvirčkov, ker je pa to pač del njihove "kulture".
cheer.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
confused-1.gif

Jaz sem samo mislil, da so po besedah dr. Svetlika te drugačne oblike družine v naši sodobni zakonodaji rešene.
CSD ima vsaj v razlagi nove vloge sedaj zapisano, da otrok takoj pomeni izvenzakonsko skupnost in moraš dokazovati nasprotno. Tako da načeloma "varčevanje" ne bo več tako preprosto. Nisem pa šel gledat, kako zakonsko osnovo imajo zato. Kako bo CSD obravnaval moškega, ki ima otroka z več ženskami. Stvari bi poenostavili, če bi to šteli za poligamijo, ki bi bila dovoljena, bi pa bili člani take skupnosti dolžni skrbeti drug za drugega tako kot so v klasični družini.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik matejkr111 pravi:
V bistvu je bilo tako da iz začetka je blo vse fino, potem pa počasi na slabše... iz leta v leto.. najprej sem se moral losat vseh kolegic, pol kasnej kolege, pa potem je blo treba met vse pod kontrolo, kje sm ka delam in tko naprej... počasi se je vseskup slabšalo... in smo končali kjer smo... jst pa seveda vztrajen človek kot sem, sem prišel sedaj kamor sem...

Mogoče sem spregledal, ampak kje živita? Pri njej, pri tebi, na svojem?

Situacija ni ravno rožnata, ampak kot vidim, boš moral spokat in zadeve reševati po pravni poti. Kljub temu, da je ona brezposelna, ji lahko "rekreacija" zagotovi finance in tukaj bos pogorel.

Sam ti svetujem, da čim prej zbases stran, preden ti spije mozek in bos koncal kot znanec, ki enostavno ni vec zdrzal pritiska.
Pa cim preje si dobi stare prijatelje nazaj, da bos lahko sel cez to situacijo (upam da te niso odjebal zaradi nje), ker konec koncev si se malo preveč podredil njenim željam. Ona v tem trenutku vidi, da ti naredis vse kar se ona zmisli in te vrti okoli mezinca, temu moras pac narediti konec in zadevo zaključiti!

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
V avto ji daj par gramov kokaina (horsa ali poljubno), pakirano po 1g, potem pa anonimno prijavo na 080 1200.
evil.gif

Res da je začetni strošek malo večji, samo je potem toliko večje veselje.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Iz izkušenj - na socialni je tako, kot so ti že povedali - mamica je zakon, pa je lahko pijanka, narkomanca, ti pa jezus. Pa bo ona dobila skrbništvo. Glede deljenega skrbništa niti slišati nočejo. Edina možnost je, da mamica reče da ti vzameš otroka. Na socialni pravijo, da otrok mora biti nekje stalno prijavljen, ta je tudi "glavni" skrbnik.

Kar se pa stroškov tiče, če gre vse po mirni poti je okrog 500 eur, oziroma odvisno od cene notarja.

Najbolje, da se vse probaš zmeniti preko socialne, preden greš na sodišče, ker če tam naletiš na eno zoprno žensko pol si ga sploh najebal
smile-1.gif

No pa srečno
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Nekateri imate besednjak, pustimo ta primer, toda večina prešuštnikov je moških! No lahko pa ima moški tudi tak red, da zapira ženske v omare in jih pretepa! Zanima me ali taki tudi na dopust vlečejo omare s seboj?

Večina prešuštnikov je moških? S kom pa prešuštvujejo? Z moškimi?