Ločenci in otroci ločencev

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
kake bizarne stvari se dogajajo na tem svetu... danes mi je nek tuj programer potožil, da zadnje mesece ni imel nič časa, ker je imel sranje z bivšo ženo in urejanjem pravnih zadev okoli tega. Pred 5 leti je žena brez dovoljenja odpeljala otroka (starševska ugrabitev) iz ZDA v Evropo in je tako živela, stran od očeta. Zdaj pa je bivša žena zbolela za neozdravljivim rakom in hčerka je izrazila željo, da bi rada bila z očetom.

A ni žalostno...da se morajo ljudje po več let drekariti, greniti življenje ne samo sebi ampak še otroku in očetu...potem te pa sreča smola in vse kar ostane za tabo je en kup slabih spominov.
Žalostno... če bi ljudje imeli zmožnost pogleda 50 korakov v naprej, ne pa samo 2 koraka bi bil svet lepši za vse.

Ves kaj je bizarno? Da navadno ne vidimo korak naprej.
Sam sem na sodiscu poslusal, da ona ne more najti sluzbe, ker ne more delat popoldne, ker mora skoz skrbet za otroke. Pa naprej, da se niti ne zavedam pod kakim pritiskom je, ker je skoz z otroci.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Škoda!
Če ne najde službe, naj jih da tebi. Ti jo že imaš in laho vzdržuješ še otroke. Dejstvo je, vzdržuješ še njo.
Nekje nazaj si rekel, naj se držimo teme. Kaj pa če smo te želeli razvedriti, tako kot jaz sedaj:
Sem gledal film, v katerem so njega na koncu vsega oprostili
smile-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mogoče se bo mal grdo slišalo ampak v tem tvojem primeru se meni zmeraj bolj dozdeva, da njej mogoče otroci predstavljajo vir mesečne rente (v obliki dodatka, preživnine in socialne) za naslednjih 15 let zato, da je lahko brezposelna in dobi zastonj stanovanje od MOL kot si že sam omenil.

Brklc

Pripravnik
27. jun 2015
96
0
6
Softi, škoda te mi je, zato se oglašam. Ali drugače: dobrodošel v klubu.

Kot razumem temo, gruntaš kako stvari v operativi speljat da bo čimmanj škode, tudi ali pa predvsem pri otrocih. In to je pot po kateri bivša hoče da hodiš. Zakaj? Zato, da ne boš imel prilike od zdaleč pogledati kaj se dogaja. Dogaja pa se nateg, ki je bil načrtovan, in je podpiran s strani države in cerkve. Imaš pa možnost tako pred državo kakor pred cerkvijo (če sta bila cerkveno poročena) tožiti za neveljavnost sklenjene (izven)zakonske zveze. Fino da si izključno na mejlih. Fino bi tudi bilo, da bi imel dokaze za tisto ko ti je povedala da ti bo vse pobrala. Sicer neveljavnost zz po civilnem pravu ne prinese nobenih drugačnih pravnih posledic kot pri ločitvi (noro, dokažeš da je nekdo nekoga okorog prinesel pa ga zakon ščiti da mu storjeno ni treba povrniti), ampak boš imel trdne dokaze, da je otrok le še eno sredstvo več za izsiljevanje. Tudi pred otrokom, ko bo prišla ura za to.

Dobro si preberi kaj sta ti pisala dva otroka ločenih staršev. Z očeti pa je tako: Oče tudi če ni oče, je lahko oče. To boš storil pa edino le tako, da se za otroka ne boš pulil (za to se vedno potrebuje dva) tudi za ceno očitkov, da ti ni mar za njega. Ti pa definitivno bojo. (čustvena indoktrinacija otrok s strani odnosno bolnih staršev)
Pride pa ura, ko te bo otrok sam poiskal, in takrat bo za njega odločilnega pomena koga bo našel. Ali zmozganega in zaradi desetletja tožarjenj obnemoglega starca, ali pokončnega in modrega Očeta, ki je ohranil dostojanstvo Moškega. Če že, skrbno izbiraj s katero boš v drugo šel, bolje pa da ne, dokler ne predelaš svojih potlačenih čustev. Ko jih boš, boš bivši hvaležen, da se ti je zgodila. Vajino zgodbo boš spoznal v srhljivo logični luči. Prevrednotil boš svoje vrednote in v svojem bistvu postal drug človek. To je običajno večleten proces in težko delo. Ko ti bo uspelo, boš iz hiše znal delati dom, kamor se bo vajin otrok rad vračal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
mogoče se bo mal grdo slišalo ampak v tem tvojem primeru se meni zmeraj bolj dozdeva, da njej mogoče otroci predstavljajo vir mesečne rente (v obliki dodatka, preživnine in socialne) za naslednjih 15 let zato, da je lahko brezposelna in dobi zastonj stanovanje od MOL kot si že sam omenil.

seveda. če jih odtuji je renta zagotovljena. če jih ne odtuji, se otroci lahko premislijo in bi šli k meni. en podre sistem, dva uničita sistem, vsi trije pa poguba. in danes se vsi trije nagibajo, da bi bili več pri meni, kar je prvi korak.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na začetku postopkov sem rekel snecerjev stavek. midva vodiva v pogubo otrok. dajte jih v rejništvo. bil sem prasec, neodgovoren.
potem sem se zaradi zdravja, ker nisem prenesel njenih dejanj, umaknil za mesec, dva, potem osem itd. danes njene napade, izpade, podlosti prenašam z levo roko. na sebi sem skozi čas naredil toliko, da me njene besede, dejanja ne ganejo. vidim jih racionalno, vidim kaj jo muči, vidim kaj želi in razmišljam kaj bom naredil. ni čustvenih reakcij. pred leti sem bil odločen, da zaradi sebe, ki sem na prvem mestu, prekinem vse z otroci, ker v nasprotnem bom uničil sebe. ko sem dobil diagnozo, da je dobro, da sem še živ glede na kri, jetra, ledvice, dvanajsternik, žolč, skratka vse notranje organe in kri, sem si rekel..to je hitri konec. ločuješ se, da te ne sune kap zraven nje v petih letih in si dosegel, da te bo v treh. naredil sem korenite spremembe na fizičnem, na psihičnem pospešil odraščanje in na čustvenem postavil sebe na mesto št 1. trajalo je par mesecev in zadeve sem popravil. ker sem danes prepričan, da me ne more sesuti v nobenem pogledu, sem se odločil iskati rešitev za otroke. sprašujem, informiram se in večinoma dobim en in isti odgovor otrok. če očeta ne bi bilo, bi mi bilo slabše, pa čeprav je bil malo, redko, bedno, pljuvajoč čez mamo.... se pravi odtujitev ni rešitev. in ko pogledam moje..kako se imamo lepo..kako bi se crkljali..kako govorijo..kako živijo pri njej..vem, da ne smem obrniti hrbta. vem, da moram bit več z njim. in vem, da nekoč jih bom moral prevzeti. ker to kar dela ona..je nedopustno. ima jih za orožje in nujno zlo v borbi proti meni.

btw
včeraj sem prebiral mnenje izvedenca. stal me je 600€, državo pa še 600, napisal je pa en sranje. prvi poskus je bil 800e, pa je v njem bil c/p pregleda enega drugega para. zagovor vseh teh napak, ki ga je zahtevalo sodišče je bil pa še 400€. prebral sem ga v detajl in lahko rečem, da sem takrat bil prizadet, čustveno razdražen, danes pa gledam na to, kot na kup dreka enega neoprijemljivega sranja, plod nekoga, ki ne bo odgovarja za nič, predvsem pa rezultat vede, ki dnevno spreminja pogled na zadevo in ima vso pravico danes reči nekaj, jutri pa nekaj drugega. razmišljam, da ostarelemu strokovnjaku pišem, da je v svojem delu zamočil na celi črti in mu pošljem dokaze o tem. sicer se ne bo nič naučil, nič razumel, sodit mu ne moreš..mogoče pa v razmislek tistim, ki berejo temo, da izvedenci so samo balast v večini primerov. konkretni je v celi karieri dal otroke nekaj moškim in samo enkrat spremenil mnenje po ugovoru strank. podobno kot bog. vedno ima prav, pa jezusa je vzel k sebi, ne pustil v prahu. ker je zajebal, da ga je poslal sploh dol.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Tole o izvedencih ti pa čisto verjamem. Cakam na tretje mnenje,(rok je bil en mesec pred 4 meseci) me zanima kaj bo napisano v njem. Za prvo mnenje sem bil vsaj "zaslišan in pregledan" naslednja dva pa samo iz dokumentacije....

Takoj ko imas nepremicnino ali placo lahko pozabis na BPP (odgovarjam nekomu na prejsnji strani)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
In kaj če moški s povprečno slovensko plačo nima po 400-600eur za izvedence in nato še nekaj stotakov za odvetnike, pa potem še vse sodne takse, kaj mu preostane?

In predvsem me zanima kako vse te kolobocije plačuje brezposelna jedina? Ji mogoče sploh ni treba, je zaščitena kot Kočevski medved?

In če razmišljam malo naprej v svojo prihodnost me zanima tole: ali je možno vse to kako preprečiti? Recimo, da veš da boš z nekom imel otroka. Ne veš pa ali boš z njo do konca življenja (statistično gledano je to malo verjetno), rad bi pa imel normalno deljeno skrbništvo nad otrokom v primeru, če gresta narazen. Je možno s kakšno "pogodbo" to preprečiti (tako kot imajo američani predporočne pogodbe ipd.)?
Vem, da je to malo iluzionorno ampak vseeno. Ker seks postaja pravo hazarderstvo, vsakič ko ga daš notr se igraš s svojo prihodnostjo. In statistika definitivno ni na strani moških.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
rad bi pa imel normalno deljeno skrbništvo

To je bistroumni nesmisel. A ti veš kaj v praksi pomeni deljeno skrbništvo? Oziroma, si predstavljaš izvajanje deljenega skrbništva v softijevem primeru.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jedina je oproščena sodnih taks, pa izvedencev. zato je lahko vlagala tožbo na tožbo. pa za vložitev je bila odvetnica plačana po tarifi, ona je samo doplačala. od tam dalje pa naj bpp ne bi plačeval in je ona sama. določene zapiske sem našel. ampak, a je problem od preživnine in drugega denarja otrok dat 200, 300 za odvetnika? pač otroc niso imel kolesa.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ce je zleht ji to ratuje dokler trzas na njena sranja. Kako bi bilo pa ce bi rekel da je zmagala da se odrekas otrok da imas novo zensko in si ustvarjas novo zivljenje pa naj ma otroke vse dni ce bo zdrzala. Al pa nevem da se bos odselil in da nebo prihodkov al pa kej podobnega, mogoce po telefonu da vidis reakcijo?

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Kaj pa kaki Preverjeno o tej BPP in teh izvedencih pa to? Pa softi nastopi not, jedina itak ne bo? Pa se izpostavi dolocene ljudi ki to delajo, mogoce bi se jih kaj prijelo.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Glede preživljanja počitnic: daj vlogo oz dopolni sedanjo vlogo/odločbo, če se le kakorkoli to da. In sicer spiši vse počitnice od letos pa do polnoletnosti zadnjega po letih in pri vsakih počitnicah pri komu so. To pa potem ne more biti kakorkoli dvoumno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ce je zleht ji to ratuje dokler trzas na njena sranja. Kako bi bilo pa ce bi rekel da je zmagala da se odrekas otrok da imas novo zensko in si ustvarjas novo zivljenje pa naj ma otroke vse dni ce bo zdrzala. Al pa nevem da se bos odselil in da nebo prihodkov al pa kej podobnega, mogoce po telefonu da vidis reakcijo?

Vazno da placujem. Drugo jo ne zanima.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kaj pa kaki Preverjeno o tej BPP in teh izvedencih pa to? Pa softi nastopi not, jedina itak ne bo? Pa se izpostavi dolocene ljudi ki to delajo, mogoce bi se jih kaj prijelo.

Mal sem skeptika. Prvo, ne bo se prijelo nobenega. Drugo, to je. Sistem. Ne mores proti sistemu. Tretje, ko poves svojo zgodbo z namenom drugim pokazati kaj se jim lahko zgodi, se najde lep procent ljudi, ki te obsojajo, da govoris o tem, da je to privat zadeva in dolocen procent, ki ti ne verjame, zakaj bi se metal ven na tv, da bi dozivel vse to?

Tukaj se malo pomenimo, napisem kje kak prispevek in to je to. Toliko, da so dolocene informacije. Ker to je vse kar lahko. Vec je bitka z mlini na veter. Sem pa razmisljal o drustvu locenih moskih, pravni podpori itd. Ker to pa manjka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik pikapoka07 pravi:
Glede preživljanja počitnic: daj vlogo oz dopolni sedanjo vlogo/odločbo, če se le kakorkoli to da. In sicer spiši vse počitnice od letos pa do polnoletnosti zadnjega po letih in pri vsakih počitnicah pri komu so. To pa potem ne more biti kakorkoli dvoumno.

Tole s pisanjem se hecas?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
rad bi pa imel normalno deljeno skrbništvo

To je bistroumni nesmisel. A ti veš kaj v praksi pomeni deljeno skrbništvo? Oziroma, si predstavljaš izvajanje deljenega skrbništva v softijevem primeru.

Jst si to predstavljam kot dva normalna starša (ne pa da je eden normalen, drugi pa sovražen in nevrotičen), ki razumeta, da mora imeti otrok tako vzgojo s strani matere kakor tudi očeta, normalno dogovarjanje glede skrbništva, starša ki sta sposobna kompromisov, starša ki ne bosta pljuvala po drugem staršu v pričo otrok, starša katerim se bo otrok lahko zaupal ne pa se bal "kaj bo mami rekla", starša ki sta se sposobna pogovarjati brez odvetnikov in sodnikov... evo to je normalno deljeno skrbništvo. Pa seveda da so otroci približno enako časa tako pri enem kot pri drugem staršu, prav tako pa da skupaj enako prispevata za vse stroške. Ne pa da eden od staršev dobesedno brezplačno živi na račun otrok.

Je pa to dostikrat iluzija. In temu bi se rad izognil.