Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Seveda, za klenega Slovenca je primerno, da tuli tako kot celotno krdelo. Prepovedano razmišljanje...Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:Mislim, to kar pišeš, se prebere, kot da bi zagovarjal voznika in je čisto neprimerno v tej temi
Ne zagovarjam voznika, ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju. Žal se včasih usodno motimo. Voznik seveda tudi ni pobegnil v afektu, temveč je prav dobro vedel, kaj je naredil, ker se je premišljeno vrnil po tablico. Torej je dobro pogledal svoje vozilo, preštudiral, kaj mu manjka in šel iskat. Po mojem je kriv.
Tiščati glavo v pesek, da je v vsakdanjem življenju dovolj, da se držimo zakonov, je hudo mimo... Je pa tipično v duhu slovenske mentalite. Nekdo drug (velika mama DRŽAVA) bo poskrbel zame, ker konec koncev se držim zakona... Temu bi jaz rekel slovenska religija.
Zanašanje na mamo državo ima še kako vezo. Dekleti sta storili vse po zakonu, samo sta žal mrtvi. Če bi ravnali bolj samozaščitno, bi bili danes živi.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Nima tu mama država nobene zveze.
In na grobu jima bo pisalo "imeli sta prednost".Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ja, na prehodu za PEŠCE je glavni pešec.
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
In na grobu jima bo pisalo "imeli sta prednost".Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ja, na prehodu za PEŠCE je glavni pešec.
In ne bosta ne prvi ne zadnji.
Ja, že res da ima pešec prednost, ampak v primeru napake ali pešca ali voznika, bo pešca veliko bolj bolelo.
In zato morajo pešci bolj pazit in reševat tudi tuje napake.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še enkrat, kdo pravi da sta dekleti krivi?
Pravimo (nekateri) da se to dogaja, da ljudje kar skočijo na prehod, potem pa naj drugi rešujejo situacijo. Seveda je vedno kriv potem voznik, ampak kosti pa glihajo pešču.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
........., ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju............................
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še enkrat, kdo pravi da sta dekleti krivi?
Pravimo (nekateri) da se to dogaja, da ljudje kar skočijo na prehod, potem pa naj drugi rešujejo situacijo. Seveda je vedno kriv potem voznik, ampak kosti pa glihajo pešču.
Tudi meni je nenavadno, da peški ne bi opazili razerja, sta sploh pogledali na levo in desno, se prepričali? če prav razumem sta celo že prečkali polovico cestišča, saj ju je divjak snel z leve.
Lahko da sta zbezljali preko in se hihitali ob kakšnem smsu.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz
Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je uredba, da tablice ne smejo biti neposredno privijačene ali nalepljene. Ravno zaradi takih osebkov je predpis, da mora biti tablica v okvirčku, tako da v primeru trka odpade...
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=101428&part=&highlight=zmvCitat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz
Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je uredba, da tablice ne smejo biti neposredno privijačene ali nalepljene. Ravno zaradi takih osebkov je predpis, da mora biti tablica v okvirčku, tako da v primeru trka odpade...
Citat:
(5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene.
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Priča: Rekel sem si: Ni šans, da ga izpustimo
Govorili smo s pričo, ki je moškega ujela. "Tekel sem mimo, ko sem zaslišal pok, kot bi trčila dva avtomobila. Ko sem se obrnil, sem videl, da mimo mene po zelenici pelje avto. Od njega so odpadale stvari, verjetno od deklet, pa je kar peljal naprej. Videl sem dekleti, ki sta ležali na tleh, približno 30 metrov stran. Ni zaviral, na cesti ni bilo nobenih sledi," je opisal.
Šel je k dekletoma, jima preveril utrip, nato pa stekel do prve hiše in stanovalcem naročil, naj pokličejo reševalce. "Oni so bili že na balkonu, ker so slišali pok in so jih že poklicali. Potem smo jih čakali skoraj 15 minut, zelo dolgo je trajalo," je povedal.
Čez približno deset minut se je nekdo zadrl, da je neki moški vzel registrsko tablico. "Videl sem ga, kako teče stran, zato sem stekel za njim. Ujel sem ga in drugi so mi pomagali, ker se je hotel tepsti. Ko smo se prerivali, sem zavohal, kako smrdi po alkoholu. Umirili smo ga in do prihoda policistov pazili, da ne bi pobegnil. Potem se je umiril tudi on in govoril, da ni hotel tega ... ampak saj to vsi govorijo."
Ob pohvali zaradi prisebne reakcije je le skromno dejal: "Kaj takega sem že tolikokrat videl, da sem si rekel: ni šans, da ga izpustimo".