Lj. Bežigrad - Slovenčeva

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Samo da ne bo za alter fantome spet kak motorist kriv.

Nazadnje uredil moderator:

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Dokler se "vozilo" ne prekvalificira v nevaren predmet, kakor je naprimer pištola v zakoniku, ne bo nikoli bolje....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:Dokler se "vozilo" ne prekvalificira v nevaren predmet, kakor je naprimer pištola v zakoniku, ne bo nikoli bolje....
Super pametni predlogi. Kar na vlado z njim. Bo vesela, ker bo lahko na osnovi pobude državljanov pri vsakem avtu pobrala še recimo 1000€ zraven...
Žal mi je za punce, za voznika nimam opravičila, lokacije tudi ne poznam. Ampak ali si vi upate stopiti na prehod za pešce, če vidite vozilo, ki se pelje? Nisem še nikoli storil tega. Kvečjemu stojim ob robu in gledam, če se je odločil upočasniti. Mogoče ravno piše SMS (pogosta praksa pri nas) in bo opazil, da se je peljal čez mene šele 50 metrov za prehodom... Po drugi strani sem že doživel, da mladina s slušalkami v ušesih stopi na prehod med parkiranimi avtomobili brez da pogleda levo desno. Po možnosti še bulji v telefon in gre svojo pot... Če bi bil malo drugje in bi se peljal samo 10 km/h bi ga zadel z avtom. Kaj šele pri tam dovoljenih 50 km/h...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
točno to - kaj lahko sam narediš, da se zaščitiš takšnih barabinov..torej svetle cote, pa se prepričat da bo avto ustavil oziroma da bo res fraj.

Nekaj primerov kaj nekateri počnejo: Kolega je mel fiksno, da se lahko vrže na prehod in ima prednost, dokler ga en ni zbil.
Potem se raja oblači v črno brez kresničk.. ponoč ga ne vidiš dokler ni že prepozno, če se ti vrže na cesto...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Problem te ceste je, ker je ravnina in noro gladek asfalt. In marsikateri tam priteguje da je za znoret. Glede na uro je bil verjetno že mrak..zdaj ali sta punci spregledali da je tam daleč nekje kamikaza....ali pa (vsajp o označbah na tleh) je model celo prehiteval nekoga (ne vem sicer smer vožnje..a če je parkiral na Vodovodni in se vrnil možno da je šel proti mlekarnam oz. centru...zbiti sta bili pa na nasprotni strani)...torej ju možno da sploh ni videl niti oni dve ne njega (prav v tem križišču je Mercator in Cash&Carry in je vednop olno tovornjakov...možno da je bil takrat tam tovornjak, ki je puncama ustavil, model mislil da zavija desno in ga je prehitel - ugibam.

a to...da je pobegnil (kar bi po svoje razumel...noben izmed nas ne ve, kako bi reagiral v taki situaciji), parkiral nedaleč stran in se vrnil po tablico ... pri takem pri meni ni milosti. Sem prepričan, da tudi ne bo na sodišču !

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:Dokler se "vozilo" ne prekvalificira v nevaren predmet, kakor je naprimer pištola v zakoniku, ne bo nikoli bolje....
Super pametni predlogi. Kar na vlado z njim. Bo vesela, ker bo lahko na osnovi pobude državljanov pri vsakem avtu pobrala še recimo 1000€ zraven...
Žal mi je za punce, za voznika nimam opravičila, lokacije tudi ne poznam. Ampak ali si vi upate stopiti na prehod za pešce, če vidite vozilo, ki se pelje? Nisem še nikoli storil tega. Kvečjemu stojim ob robu in gledam, če se je odločil upočasniti. Mogoče ravno piše SMS (pogosta praksa pri nas) in bo opazil, da se je peljal čez mene šele 50 metrov za prehodom... Po drugi strani sem že doživel, da mladina s slušalkami v ušesih stopi na prehod med parkiranimi avtomobili brez da pogleda levo desno. Po možnosti še bulji v telefon in gre svojo pot... Če bi bil malo drugje in bi se peljal samo 10 km/h bi ga zadel z avtom. Kaj šele pri tam dovoljenih 50 km/h...

Ok, pač se zgodi in povoziš nekoga. To, da pa si se pijan vsedel v avto in predvsem da po taki nesreči sramotno pobegneš in ne pomagaš poškodovanim, nato pa se še prihuljeno vrneš zakriti sladove svojega dejanja, je zavestno, naklepno in zavrženo dejanje.

Glede na odvzet izpit tudi ni bilo prvič da je vozil pijan, vprašanje pa je še kaj je bilo hitrostjo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

Mislim, to kar pišeš, se prebere, kot da bi zagovarjal voznika in je čisto neprimerno v tej temi
10.gif
.

Še enkrat:

Citat:
35-letni Ljubljančan je vozil z osebnim vozilom alfa romeo 156 po Slovenčevi ulici iz smeri obvoznice proti Tolstojevi ulici ter na prehodu za pešce trčil v 19-letni peški, doma iz Ljubljane in Izole, ki sta pravilno prečkali vozišče na prehodu za pešce . Po silovitem trčenju sta peški obležali na pločniku ob levem robu vozišča, voznik pa je s kraja odpeljal.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je uredba, da tablice ne smejo biti neposredno privijačene ali nalepljene. Ravno zaradi takih osebkov je predpis, da mora biti tablica v okvirčku, tako da v primeru trka odpade...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sam rezat glavo..
tongue-1.gif

Vem kaj je bilo mišljeno zgoraj,sam tut nimam nikol jajc kar stopit na cesto, še k je avto pri miru in nekam zavija, grem raj za njim. Dvomim da je bilo mišljeno, da so same krive..

Drugače pa res: brez izpita (najbrš alkohol)+alko, javno na grmadi sežgat. Za njega bolj da se obesi.

Oz kot so že rekl, da sm fotr (dobr vem da je biti lahko pameten), sam šus v glavo..

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je uredba, da tablice ne smejo biti neposredno privijačene ali nalepljene. Ravno zaradi takih osebkov je predpis, da mora biti tablica v okvirčku, tako da v primeru trka odpade...
http://www.uradni-list.si/1/content?id=101428&part=&highlight=zmv
Citat:
(5) Registrske tablice morajo biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privijačene ali kako drugače čvrsto pritrjene.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:Mislim, to kar pišeš, se prebere, kot da bi zagovarjal voznika in je čisto neprimerno v tej temi
10.gif
Seveda, za klenega Slovenca je primerno, da tuli tako kot celotno krdelo. Prepovedano razmišljanje...
Ne zagovarjam voznika, ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju. Žal se včasih usodno motimo. Voznik seveda tudi ni pobegnil v afektu, temveč je prav dobro vedel, kaj je naredil, ker se je premišljeno vrnil po tablico. Torej je dobro pogledal svoje vozilo, preštudiral, kaj mu manjka in šel iskat. Po mojem je kriv.
Tiščati glavo v pesek, da je v vsakdanjem življenju dovolj, da se držimo zakonov, je hudo mimo... Je pa tipično v duhu slovenske mentalite. Nekdo drug (velika mama DRŽAVA) bo poskrbel zame, ker konec koncev se držim zakona... Temu bi jaz rekel slovenska religija.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju

Vse si tukaj povedal. Zdej pešci niti čez označene prehode več ne smemo hoditi oz. se moramo bati za življenje, ker nekdo svoje komplekse zdravi v prehitri vožnji pod vplivom alkohola? Ali ni naloga močnejšega udeleženca v prometu, da poskrbi za šibkejšega? Na izpitu padeš, če se ne ustaviš, ko nekdo čaka na pločniku pred prehodom... Še malo pa bo prišlo: "Kaj sta dekleti po osmi sploh počeli zunaj."

Ja, na prehodu za PEŠCE je glavni pešec.

Edit:
Prehodu za pešce se mora voznik približevati s potrebno previdnostjo in takšno hitrostjo, da lahko vozilo ustavi , če bi z vožnjo preko prehoda ogrožal pešce.

Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja policist, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Hmm, očitno sem živel v zmoti
To so spremenili v kakšni zadnji verziji. Prej vem da niso smele biti luknjane in si dobil kazen. Izgovor je bil, da ti policaj ne more vzeti tablic na licu mesta.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
ampak ni mi jasno, kako sta dekleti sploh bili na prehodu za pešce, če se jima je (verjetno ne z malo hitrostjo) približevalo vozilo. Po mojem sta sklepali, da sta glavni na svetu in se bo svet ustavil zaradi njiju

Vse si tukaj povedal. Zdej pešci niti čez označene prehode več ne smemo hoditi oz. se moramo bati za življenje, ker nekdo svoje komplekse zdravi v prehitri vožnji pod vplivom alkohola? Ali ni naloga močnejšega udeleženca v prometu, da poskrbi za šibkejšega? Na izpitu padeš, če se ne ustaviš, ko nekdo čaka na pločniku pred prehodom... Še malo pa bo prišlo: "Kaj sta dekleti po osmi sploh počeli zunaj."

Ja, na prehodu za PEŠCE je glavni pešec.

Edit:
Prehodu za pešce se mora voznik približevati s potrebno previdnostjo in takšno hitrostjo, da lahko vozilo ustavi , če bi z vožnjo preko prehoda ogrožal pešce.

Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja policist, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.

ja prav imaš, nikjer pa ne piše kaj storiti če stojijo na pločniku
wink-1.gif
kar zatrujuješ ti, da moraš počakat in človeka prisilit da stopi na zebro. Še vedno trdim, da na zebro stopiš takrat ko je varno, ne pa sistemu se bo že avtofahrer ustavil - nekak.