Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Nalozi na trak in se postavi pred svoj vozicek. Je vsaj za dolzino vozicka za tabo.
Sicer pa sem raje v hoferju/lidlu kot pa v spar/tus/Mercator.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
A ni nekaj najlepšega, ko stojiš v vrsti in ti osebek za tabu z vozičkom buta v rit.
Človek še nekako razume, da se mu to zgodi enkrat po pomoti, ampak so b.u.d.a.l.e., ki te kar butajo in butajo... In če potem kaj rečeš, te prav telečje gleda...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
IN po tvojem je za to kriva trgovska veriga? A mislite da boste edini na blagajni, trgovka vam bo pa še kapučin skuhala?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
IN po tvojem je za to kriva trgovska veriga? A mislite da boste edini na blagajni, trgovka vam bo pa še kapučin skuhala?
467716-post_slo.gif

V h/l so vsaj nekoliko daljši trakovi, tako da lahko vsaj v miru zlozis na trak.
Leclerc (kjer delam "mesecni" nakup) ima kratke trakove, da včasih se nit ne zlozis vsega gor, ko ti je dolocene izdelke ze poskenirala. Zato sedaj pogosto prakticiram njihov drive, pa se otroc se mi "po tleh ne mecejo"
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Ja, ga gnečo je kriva trgovska veriga, imajo 4-5 blagajn na hoferju/lidlu, naj odprejo vsako novo takoj, ko vidijo da trije stojijo v vrsti ali pa so trije upokojenci ki bodo drobižkali.

Še nikoli nisem doživel, da bi vse blagajne delale, torej imajo fizične možnosti, le škrtajo pri zaposlenih, da tega ne naredijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Ponavadi odpirajo dodatne blagajne ko je v vrsti vec kot pet ljudi. In v teh trgovinah podelajo 5 kupcev (ce niso sanjaci pri zlaganju v voziček) hitreje kot v ostalih trgovinah 2 kupca.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Sem kje to napisal? Nisem.
Za to, da me nekdo buta z vozičkom je krivo samo govedo, ki stoji za mano.
Niti blagajničarka niti firma nima popolnoma nič pri tem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

V h/l so vsaj nekoliko daljši trakovi, tako da lahko vsaj v miru zlozis na trak.
Leclerc (kjer delam "mesecni" nakup) ima kratke trakove, da včasih se nit ne zlozis vsega gor, ko ti je dolocene izdelke ze poskenirala. Zato sedaj pogosto prakticiram njihov drive, pa se otroc se mi "po tleh ne mecejo"
bonk.gif

V Leclercu so blagajne z razlicno dolgimi trakovi... Ene blagajne imajo res cisto kratek trak... Te so verjetno namenjene bolj tistim z malo artikli v kosarici/vozicku ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Kakorkoli se pogleda, se predolgo časa na blagajnih, komaj čakam naslednjo evolucijo "avtomatike".

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Ne vem pa kaj bi bil vzrok slabega vonja, morda pekarna, morda oddelek s pasjo/mačjo hrano......skratka pri nas iz Lidla ne prideš ne da bi smrdel.
Vonj po peki večini ljudi diši; pasja in mačja hrana je v L/H vsa pakirana in ne oddaja kakega posebnega vonja.

Če npr v Lidlu/BTC smrdi, se moraš pač umakniti kupcu ali kupcem. Prepričan sem, da se redno umivajo; samo še tisti Cien roll-on bi si lahko nabavili, ker res ni drag.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jap lidl takoj doda še kako blagajno, če je gužva, v hofru se jim jebe. Vedno čakaš. Samo zaradi tega me tam ne vidijo.

Jaz dobim vse kar rabim v lidlu, v spar grem samo kupon -25% porabit za kako šteko pijače, v mercator pa po kak čips, ker v lidl/sparu ni nobenega užitnega.

V lidlu niso nikol samo 2 zaposlene prisotne, kot je to ponavadi v Hoferju
wink-1.gif

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Sedaj so itak začeli še s tistimi nalepkami morit kot v ostalih trgovinah.

Sedaj je ze nekaj casa, odkar so nehali z nalepkami morit
smile-1.gif

Pa so rekli, da oni nikoli ne bodo dajali nalepkic... Sprenevedanja polno pri hoferju.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Jaz res ne vem kaj je taka fama o teh vrstah v trgovskih centrih. Pa madona, saj 4-5 minut ni večnost. Nikoli pa se tam ne stoji več kot 5 minut. Bodite malo bolj strpni in vam bo lažje v življenju. Manj stresa, manj slabe volje. Jaz se vedno postavim v vrsto kjer je prodajalka najbolj simpatična, pa v tistem času malo očke na njo vržem, počakam, plačam in z nasmeškom odidem. Verjemite, lažje bo za vas in za prodajalke.
Na koncu pa se vprašajte kolko brezveznega časa (skupaj z mano) porabite na Alterju. A tega časa pa ni škoda?

Bravo za tale post. Sicer so res tečni s pika karticami in podobnimi neumnostmi ampak ne bo konec sveta, če se človek malo umiri in zadiha ter pozabi na gužvo. A mora res vse danes teči s svetlobno hitrostjo. Se pa pogovarjajte s sotrpini. Vam bo lažje živet.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Jaz res ne vem kaj je taka fama o teh vrstah v trgovskih centrih. Pa madona, saj 4-5 minut ni večnost. Nikoli pa se tam ne stoji več kot 5 minut. Bodite malo bolj strpni in vam bo lažje v življenju. Manj stresa, manj slabe volje. Jaz se vedno postavim v vrsto kjer je prodajalka najbolj simpatična, pa v tistem času malo očke na njo vržem, počakam, plačam in z nasmeškom odidem. Verjemite, lažje bo za vas in za prodajalke.
Na koncu pa se vprašajte kolko brezveznega časa (skupaj z mano) porabite na Alterju. A tega časa pa ni škoda?

Bravo za tale post. Sicer so res tečni s pika karticami in podobnimi neumnostmi ampak ne bo konec sveta, če se človek malo umiri in zadiha ter pozabi na gužvo. A mora res vse danes teči s svetlobno hitrostjo. Se pa pogovarjajte s sotrpini. Vam bo lažje živet.

Nekaj je če greš na sprehod v naravo in se tam umiriš in zadihaš in ne vem kaj, ker je to sproščujoče. Drugo pa je stati v gužvi v trgovini, ni ravno kolje kjer bi se sproščal in razmišljal o dobrih starih časih.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Ne vem pa kaj bi bil vzrok slabega vonja, morda pekarna, morda oddelek s pasjo/mačjo hrano......skratka pri nas iz Lidla ne prideš ne da bi smrdel.
Vonj po peki večini ljudi diši; pasja in mačja hrana je v L/H vsa pakirana in ne oddaja kakega posebnega vonja.

Če npr v Lidlu/BTC smrdi, se moraš pač umakniti kupcu ali kupcem. Prepričan sem, da se redno umivajo; samo še tisti Cien roll-on bi si lahko nabavili, ker res ni drag.

Mačja in pasja (suha) hrana v lidlu prav ogabno smrdi. Na srečo je tam pri "kozmetiki" in ne grem pogosto mimo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakorkoli se pogleda, se predolgo časa na blagajnih, komaj čakam naslednjo evolucijo "avtomatike".

Pa dobro, pa kaj spet tebi nea štima?
Poceni in nič gužve ne gre skupaj. Zakaj je poceni hofer, ker prodajalka polni police in kasira na blagajni. Če dajo še tri dodatne tete na blagajno, da gospod darjan velepomemben poslovnež z iber natrpanim urnikom ne bo čakal, potem pa naenkrat ne boš več tam kupoval, ker bo zate predrago, a ne?
Ti si res tako pomemben, in ti čakanje na blagajni res uničuje posel, 3 do 5 munit ti odnaša mio, al kaj?
Pač tiste 3 minute ko čakaš, se malo skuliraš, poštudiraš kaj boš kuhal za kosilo, kdaj imajo otroci zobarja, kdaj so govorilne, kako boš plačal zaposlene, in ne moreš verjet, čakanje na blagajni mine ko šus.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Tečejo projekti samopostrežne blagajne, pa tudi t.i. tunelske blagajne (na Švedskem teče pilotni projekt).
klikenzi

oni delajo nov projekt, kjer moreš spet vse stvari iz vozička ven dat
sprasujem se.gif

mene najbolj moti, da morem vse 16X prelagat. s police v voziček, z vozička na trak, s traka v vrečke, vrečke v avto, iz avta v stanovanje, iz vrečk v hladilnik in po bajti
uf-1.gif

vem ja, da lahko naročim dostavo...