Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Jaz pa generalno v Lidlu najdem bolj okusne izdelke. Sicer pa ne vem kaj socialnega bi bilo v Lidlu/Hoferju, meni se celo zdi bolj žalostno, da te standardne trgovine prodajajo veliko izdelkov po 2x ceni kot Lidl in so ob tem konkretno slabši (recimo Lazanja, višnjev jogurt (Mu proti Lidlovemu), cornfleksi). Edino klobase, sir, sadje in zelenjavo kupujem v Šparu, ostalo Hofer in Lidl.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ma Špar je najboljši pa tud najdražji. Mercator tudi ni slab, sam Lidl mi res deluje kot socialna trgovina, skoraj ves čas isti izdelki.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Problem, oz vsaj mene to iritiral, da robo naložim v voziček v manj časa, kot potem čakam na blagajni. To bi moralo biti obratno.

Ne vem kam se vam vsem tako mudi? 5 minut je nepomembnih. Če pa nimam časa oz. mi gre za nohte, pa ne grem v trgovino.

Včasih, ko imam v roku izdelek ali dva in me kdo želi spustiti naprej in rečem "hvala, se mi ne mudi", me prav čudno kdo pogleda.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Lidl: Kruh, Nutella, WC papir
Hofer: Pomarančni sok, tablete za pomivalni, papirnate brisače (6-pack), grisini palčke, rdečo peso, tunino z zelenjavo, izotonično pijačo (pol litra v 6-packih), bio maslo, riževo mleko (ženske, ne sprašujte)

Tole bolj ali manj ekskluzivno.

Drugače pa nasploh zelo dostikrat tudi ostalo robo nabavljam v Hofru, ker mi je najbližja trgovina.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
tunina z zelenjavo a ne sploh tista v konzervi s pol konzerve čebule, nč ni dobra. Je pa tuna v lastnem soku dobra, če jo kam dodaš

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
A mi lahko kdo pove katera trgovina je zdaj najdražja, ker dejansko sem ugotovil da raje dražje kupujem kot pa v gužvi stojim. V lokalnem Hofru prej umrem od starosti preden pridem na vrsto. Pa sedaj ko so dal tiste senzorje na košarice vsakič piska tam pri blagajnah in je res zoprno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dovolj blizu ja...skozi denarnico ne dela, probamo s telefonom, tako da se tega nimam za bat, edino kraja.
je bilo pred dnevi po radiju, da se dobijo naprave (300 evrov) ki ti poskenirajo kartico v žepu... se pravi si nekje v guzvi, oni ti pa lepo skenirajo kartico... kaj čes boljšega...
bonk.gif

ne vem pa kak znesek (brez pina) ti lahko odnesejo s kartice v takem primeru.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnjič smo za foro menjali Lidl za Hofer

Dokaj porazno

Mlečni izdelki slabši, feta, kefir, sir...

Slano pecivo slabše, premalo suho

Sadje zelenjava isti shit, mandarine težko v slo kupiš

Olivno olje v lidlu dražje, slabši okus

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
A mi lahko kdo pove katera trgovina je zdaj najdražja, ker dejansko sem ugotovil da raje dražje kupujem kot pa v gužvi stojim. V lokalnem Hofru prej umrem od starosti preden pridem na vrsto. Pa sedaj ko so dal tiste senzorje na košarice vsakič piska tam pri blagajnah in je res zoprno.

Če nočeš biti v gužvi, je bolj pomemben čas nakupovanja, kot pa cena, pa tudi lokacija, da ne prideš ravno v času malice kakšne šole zraven. V Leclercu se mi zdi, da ni treba dosti čakat na blagajnah, ker jih je veliko, ampak je pa spet ogromna trgovina in zato porabiš več časa.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:

Če nočeš biti v gužvi, je bolj pomemben čas nakupovanja, kot pa cena, pa tudi lokacija, da ne prideš ravno v času malice kakšne šole zraven. V Leclercu se mi zdi, da ni treba dosti čakat na blagajnah, ker jih je veliko, ampak je pa spet ogromna trgovina in zato porabiš več časa.

Ma tuki na Brdu je skoz poln, ampak res skoz. Lahko prideš takoj ko odprejo ob 8h pa bo milijon ljudi ali pa preden zaprejo isto.

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Hja, ko sem bil pri mesarju v Tušu, je prišla mesarka z denarjem v roki (si je šla po malico) in me, ne da bi si umila roke, postregla. Meso v Tušu nikoli več. Na delikatesi (Planet v MB) smrdi! Sicer pa je klientela v Tušu taka, da nikoli ne vem ali bom padel v kak konflikt.
Sicer predvsem zaradi bližine prevladuje Hofer, kjer kupujem predvsem slovenske izdelke (ementaler iz Ljutomera, jogurt LJ mlekarn...) Mi pa ni všeč pressing, ki ga trgovke prenašajo na nas. Ker imam praktično vse trgovine v bližini, ne izklučujem nobene.

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Mercator Klik brez pripomb. Naročeno dostavijo ob izbranem terminu. Vse korektno. (Izkoristil parkrat za naročila tipa 3x sixpack Radenske, 3x plato pira, 5 kg krompirja plus 15 kg pralnega praška. Prinesejo ti na vrata od stanovanja, tudi če ni lifta.)

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik ptil pravi:
Mercator Klik brez pripomb. Naročeno dostavijo ob izbranem terminu. Vse korektno. (Izkoristil parkrat za naročila tipa 3x sixpack Radenske, 3x plato pira, 5 kg krompirja plus 15 kg pralnega praška. Prinesejo ti na vrata od stanovanja, tudi če ni lifta.)

Mogoče pa je rešitev res to, da začnem to dostavo uporabljati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Odvisno od trgovini, recimo v hoferju lahko brez pina rukneš 15€.

Kolikšen bi bil znesek, če bi nekje na filipinih ruknili tvojo kartico skozi NFC pos terminal pa pite boga. Vseeno je to drugače, kot pa recimo dvigovanje na bankomatu, tu moraš iti do nekoga, ki ima nfc pos in opraviti nek nakup, kar povečini primerov pomeni posnetek iz nadzornih kamer.

Ne vem..mene NFC ne skrbi, bi pa rad, da bi bili višji zneski od 15

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:

Napačen tajming... ko je gužva, je gužva povsod.
S tem da mislim da vseeno, v hofru/lidlu prodajalke mnogo hitreje sprocesirajo maso ljudi, kot kak merkator, spar, kjer se vsem tastarim zdi fino še kako rečt z blagajničarko.
Največkrat sem v gužvi stal v leclercu, ker če greš po "štruco kruha" bolje da si šel drugam. Ok, če maš poln voziček, tako kot ostali (ker bo konc sveta, zdej zdej
grin1.gif
), je ugoden.

Meni se še vedno najbolj dopade hofer/lidl, včasih leclerc...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zadnjič smo za foro menjali Lidl za Hofer

Dokaj porazno

Mlečni izdelki slabši, feta, kefir, sir...

Slano pecivo slabše, premalo suho

Sadje zelenjava isti shit, mandarine težko v slo kupiš

Olivno olje v lidlu dražje, slabši okus
Samo za info, a si prepričan, da je v Hoferju oz. Lidlu kupljeno olivno olje res olivno? Pred kratkim je bila na BBC-ju oddaja o ponarejenih živilih. Ekstra deviško olivno olje se da preprosto naredit iz sončničnega z dodatkom barvila in neke umetne arome. In tako olje dejansko proizvaja kar nekaj priznanih evropskih proizvajalcev olja, da jih lahko nato z precejšnjimi zaslužki prodajajo po evropskih trgovinah kot ugodno extra deviško oljčno olje. Moja prva misel je bila takoj na diskonte z njihovim nagravžnim oljčnim oljem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Jaz imam izkušnjo da je lidl veliko bolj odziven, kar se tiče gneče na blagajni. V hoferju je velikokrat kar dolga kolona, preden odprejo še eno blagajno. Lidl pa mislim da to naredi takoj, ko pride kolona do konca/začetka tekočega traku.

Še vedno me pri teh diskontih najbolj moti to, da nakup opravim v dveh minutah, potem pa 5-10 rabim da rešim še blagajno. Če bi tu uvedli neko avtomatiko bi bilo to amerika. Avtomatsko skeniranje + plačilo preko NFC, dobesedno bi bil fertik v nekaj sekundah.