Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Pri vsem skupaj se gre samo za to, da je ded užaljen ker je zajebal pri nakupu in hoče napako prevalit na trgovca sam si pa ne prizna da je zajebal on.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ne on ni prikazal nobenih splošnih navodilih ampak je kopiral teks iz "naši nasveti"
v splošnih pogojih tea ni nikjer
piše pa tole: The DOT refers to the date of manufacture of the tyre. It is a four-digit number indicating the week and year of the date of manufacture. All tyres manufactured less than 36 months ago are considered as new. No claim can be accepted by AD TYRES INTERNATIONAL SLU for tyres manufactured within the last 36 months.
Meni deluje da je andy Slovenec in opravil nakup na .si strani, kjer je vse opisano v slovenščini... In kaj kooorac sedaj ti lepiš neke pogoje v angleščini? Logika nekako ni tvoja najmočnejša stran...
Koorac si pametn. No pa si preberi še slovenske pogoje in mi pokaži kje piša kaj glede DOT in popustov. Isto velja za 99% bluzatorjev v tej temi. Noben si verjetno ni prebral nič. In če bi blo vse tak kot jamra "nategnjen kupec" verjamemo vsi, da bi blo že zdavnaj rešeno. Tak se pa on sklicuje samo na to kaj piše v nekem nasvetu. V pogojih pa ni o tem ne sluha ne duha.
Pri vsem skupaj se gre samo za to, da je ded užaljen ker je zajebal pri nakupu in hoče napako prevalit na trgovca sam si pa ne prizna da je zajebal on.
Been there done that, kot večina folka ki dosti kupuje preko neta. Samo jaz nisn šel Pahorju, Cerarju, Junkerju in Alterju jamrat kaki prasci so trgovci ker si sam nisem prebral pogojev pred nakupom.
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Sem že 99% prepričan, da je nekdo iz tvoje ožje družine v politiki... ker drugače ne gre pojasniti...
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Vprašanje (ki se ne nanaša samo na Liderpnevmatik,ampak tudi na druge podobne trgovce): Ali je spletni ponudnik dolžan potencialnemu kupcu pred plačilom povedati,kateri DOT imajo pnevmatike,ki so predmet ponudbe?
Ker s to informacijo bi bile vse dileme rešene še pred nakupom,vsak kupec bi natančno vedel koliko staro pnevmatiko kupuje kupuje za določeno ceno...
Citat:
Uporabnik smt pravi:
dolzan ni. kake buce bi pa to bile? bi potrebovali par zaposlenih v "sezoni" samo za letanje po skladiscu in gledanje dota..... recimo mimovrste se je na taka vprasanja (pri opisu gum na www) vleklo ven, da ne morejo zagotoviti da bodo 2017 letnik in, da so gume 2016 letnik prav tako dobre in bla bla....
gres v mercator, reces: 20 dag prsuta, vendar mi najprej povejte: datum in uro izdelave....
pri fizicnem prodajalcu (vsaj jaz) stopim do njega; recem: take in take gume letnik 2017. je mozno? hvala. placas in to je to. tistih par evrov (drazje kot www) pa pozabis se predno stopis ven skozi vrata.
......in -pazi sedaj- ne pises po forumih o kao nategu
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
dolzan ni. kake buce bi pa to bile? bi potrebovali par zaposlenih v "sezoni" samo za letanje po skladiscu in gledanje dota..... recimo mimovrste se je na taka vprasanja (pri opisu gum na www) vleklo ven, da ne morejo zagotoviti da bodo 2017 letnik in, da so gume 2016 letnik prav tako dobre in bla bla....
gres v mercator, reces: 20 dag prsuta, vendar mi najprej povejte: datum in uro izdelave....
pri fizicnem prodajalcu (vsaj jaz) stopim do njega; recem: take in take gume letnik 2017. je mozno? hvala. placas in to je to. tistih par evrov (drazje kot www) pa pozabis se predno stopis ven skozi vrata.
......in -pazi sedaj- ne pises po forumih o kao nategu
sem do zdaj bil tihi opazovalec, ampak nekaterim pač stvari niso jasne. pa da grem po tvoji analogiji.
prideš v Mercator, in vidiš 50% popusta na določene pršute. kjer je lepo in na veliko označen datum. zakaj? ker so pred potekom roka uporabnosti! in enako bi lahko naredili oz. bi bilo fino tudi pri tej zadevi - akcija na pnevmatike DOT XXXX do DOT XXXX. ne rabiš ekstra delavcev v sezoni, samo malo organiziranosti v skladišču, pa daš te gume v akciji v "akcijski kot", pa je problem rešen ...
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz
noben od teh trgovcev nima gum fizično pri sebi, tak da niti ne morejo pogledat, al mislite da je na dobavnici za vsak kos še DOT zraven
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pred enim tednom sem z njihove spletne strani narocil sledece gume: https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-257929
Cena je dobrih 131 EUR na gumo.
Za to vrsto gume imajo za DOT2014 (letnica izdelave) gume po ugodnejsi ceni, vendar jaz teh nisem hotel, ker zelim nove /conti-econtact/215-55-r17-98v-586239]https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-586239[/url]
Napis DOT2014 je viden pod POSEBNOST.
No, narocil sem gume z drazjega linka, ker sem zelel nove, danes pa jih mojemu vulkanizerju dostavijo z letnico izdelave 2014
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Po moje dobiš podatek: gume so v okviru naših splošnih pogojev prodaje, torej stare do (vstavi poljubno!) let.
In kaj bi naredil če dobiš enake 4 gume, tri z dot npr 2017 in eno 1817?
Citat:
Uporabnik AndrejEnej pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pred enim tednom sem z njihove spletne strani narocil sledece gume: https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-257929
Cena je dobrih 131 EUR na gumo.
Za to vrsto gume imajo za DOT2014 (letnica izdelave) gume po ugodnejsi ceni, vendar jaz teh nisem hotel, ker zelim nove /conti-econtact/215-55-r17-98v-586239]https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-586239[/url]
Napis DOT2014 je viden pod POSEBNOST.
No, narocil sem gume z drazjega linka, ker sem zelel nove, danes pa jih mojemu vulkanizerju dostavijo z letnico izdelave 2014
Mogoče je zdaj kaj bolj jasno, ker eni pa že res nabijate v tri PM....
Boldano je dovolj jasno prikazano, kaj je želel Andy, ali še komu ni jasno?????????