Letalo francoske družbe Air France izginilo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
je pa letalo zato malo, letalo do določene točke v oceanu tut verjetno še sledijo al takoj zapusti območje radarja, ko je nad morjem? Če lahko črne skrinje oddajo signal pa jih ne najdejo tega pa tut ne razumem.
confused-1.gif

No nisem glih nek letalski tehnik.

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kolikor vem v najboljših pogojih radar "lovi" še par sto kilometrov od kopnega...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja to vem ja, da radarji ne pokrivajo velikega opbmočja. Ni pa mi jasno zakaj črne skrinje oddajajo signal, najti pa jih ne morejo, čeprav iščejo na območju z avax letali.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
noro pri vsej tehniki ni možno najti enega letala!
Kakšni tehniki? Nismo še Star Trek, oceani pa so zelo velika reč.
Če z Marsa lahko slike v živo gledamo, bi lahko tudi en tuzemeljski avion našli.
frown-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ja to vem ja, da radarji ne pokrivajo velikega opbmočja. Ni pa mi jasno zakaj črne skrinje oddajajo signal, najti pa jih ne morejo, čeprav iščejo na območju z avax letali.
Aja, to imaš pa prav. Čudno, res.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Verjetno je problem v tem da nimajo ravno 1kW oddajnika not
smile-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
No ja figure of speach, gledaš jih kajne, pa najbrž ne nekaj let stare, aviona pa ne najdejo.
rolleyes-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
No ja figure of speach, gledaš jih kajne, pa najbrž ne nekaj let stare, aviona pa ne najdejo.
rolleyes-1.gif

Sem skoraj prepričan da bi ga ponoči v temi tudi s prostim očesom videl. Idi iskat ti stvari na morje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Če z Marsa lahko slike v živo gledamo, bi lahko tudi en tuzemeljski avion našli.
frown-1.gif
Premer igle : 1 mm
Velikost kupa sena : 10 m
faktor : 10 000

Premer trupa letala : 10 m
širina oceana : 3000 km
faktor: 300 000

Če pa ti znaš najti, pa kar izvoli.

PS: Čudno , da noben ne omenja vesoljce ali bermudski trikotnik
wink-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Ja pi..a saj verjetno ni naključno letal sem ter tja po oceanu, da bi zdaj ves Atlantik preiskali, pri vsej tehnologiji, ko ti lahko v kuhnjo gledajo iz vesolja, ne najdejo enega letala (oz. ne vedo niti kje je padlo) je res smešno!
bonk.gif
Verjetno bodo za tem res vesoljci.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa kaj zdaj eni mislite, da imamo res neko vesoljsko tehnologijo, ki vse najde?

Če še ne veš, Mars je mnogo bolj raziskan kot pa oceani in morsko dno na Zemlji. In ga ni supermenovega vida, ki bi z gladine morja takoj vse videl, kaj se nahaja na dnu.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Voda ne prepušča radijske valove. Že nekaj dest metrov popolnoma zavre radijski signal, Za komunikacijo (radijsko) s podmornicami uporabljajo izjemno dolge valove, ti so boljši.

Vaginko: tisti avion je AWACS...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Voda ne prepušča radijske valove. Že nekaj dest metrov popolnoma zavre radijski signal, Za komunikacijo (radijsko) s podmornicami uporabljajo izjemno dolge valove, ti so boljši.
V obeh črnih skrinjicah je tudi "pinger", ki vsako sekundo oddaja signal. Vendar je zaradi globine in velikega območja malo možnosti, da ga zaznajo. Baterije zdržijo 30 dni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Omenjajo meteor:
Did a meteor bring down Air France 447?

crazy1.gif
Sicer je možno, samo lepo prosim, a je že kdaj kak meteor zadel avion, vlak, ladjo ali kakršnokoli cestno vozilo? Ne.
Pač vreme je pobezljalo in zaradi okvar sistemov je šlo letalo dol k ribam. Ker pa letala še niso našli (ker ga v tistem neizmernem obilju vode tudi ne moreš kar tako), seveda čakamo samo še na vesoljce.
stupid-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa kaj zdaj eni mislite, da imamo res neko vesoljsko tehnologijo, ki vse najde?
Če pri vsej znanosti niso sposobni sproducirat ene nepotopljive "teniške žogice", ki bi oddajala nek signal in se ob krešu ne bi razbila, pa tudi bohpomagaj.
redface-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Najprej si ti malo preberi o teh teniških žogicah. Glede na njeno robustnost bo zelo težko plavala.

Kot drugo, tudi če bi plavala, kako naj se izkoplje ven iz razbitin? Taka reč se namreč nahaja precej v notranjosti letala.

Pa še enkrat, zakaj eni mislite, da naša tehnologija omogoča več kot dejansko omogoča? Malo manj Star Trek gledat, pa bo. Ker tisto ni dokumentarec po resničnih dogodkih.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Jst se pa sprašujem zakaj ob vsej vesolski tehnologiji v letalstvu ne morejo naredit da bi se par sekund/minut po trku zraven črne skrinje sprožil nek mehanizem ki bi naredil da se črna skrinja dvigne iz dna morja...

Jaz pa se bolj sprasujem zakaj nimajo GPS sledenja
confused-1.gif

V konkretnemu primeru bi lepo videli,kje se je signal izgubil (domnevno zaradi udara strele) in bi se tako obmocje iskanja mocno zmanjsalo
zmaga.gif
Ga imajo. Vsakih XX minut (sem pa pozabil koliko, mislim pa, da 15 minut) letalo javi svoj položaj (če že ne kontroli letenja, pa vsaj letalski družbi). Piloti pa na pol ure ... Ampak 15 minut je dobrih 200 kilometrov (v katerokoli smer) ... Zdaj pa išči ...

Dvomim, je letalo ravno 1 sekundo pred naslednjim javljanjem dol padlo, sploh pa kako to misliš v katerokoli smer. Letala gredo kot jaz razumem vedno po predpisanem koridorju, že desetletja po enih in istih. Če torej avion začne nenadzorovano padat in imamo njegovo pozicijo izpred 7,5 minut mislim, da se krog iskanja hitro zmanjša.

Tole me malo spominja na lov na drogo. Imamo satelite, ki na par milimetrov lahko določijo vsak mak, koko, torej drogo na svetu, potem pa drogo iščejo na mejnih prehodih!? Kaj ni lažje skurit vse plantaže droge na svetu in prišparat dnar za šolanje psov iskalcev?!
stupid-1.gif