Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ja, čist možno. Al pa ga je pr lubici pozabu, ka pa veš
al pa sploh ni bil na tem letalu
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ja, čist možno. Al pa ga je pr lubici pozabu, ka pa veš
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Jst se pa sprašujem zakaj ob vsej vesolski tehnologiji v letalstvu ne morejo naredit da bi se par sekund/minut po trku zraven črne skrinje sprožil nek mehanizem ki bi naredil da se črna skrinja dvigne iz dna morja...
Zakaj pa iz istega materiala ne delajo avijonov, da bi tudi oni zdržali takšne obremenitve in bili skoraj neuničljiviCitat:
In zdrži hudičevo velike obremenitve.
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zakaj pa iz istega materiala ne delajo avijonov, da bi tudi oni zdržali takšne obremenitve in bili skoraj neuničljivi
Ga imajo. Vsakih XX minut (sem pa pozabil koliko, mislim pa, da 15 minut) letalo javi svoj položaj (če že ne kontroli letenja, pa vsaj letalski družbi). Piloti pa na pol ure ... Ampak 15 minut je dobrih 200 kilometrov (v katerokoli smer) ... Zdaj pa išči ...Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Jst se pa sprašujem zakaj ob vsej vesolski tehnologiji v letalstvu ne morejo naredit da bi se par sekund/minut po trku zraven črne skrinje sprožil nek mehanizem ki bi naredil da se črna skrinja dvigne iz dna morja...
Jaz pa se bolj sprasujem zakaj nimajo GPS sledenja
V konkretnemu primeru bi lepo videli,kje se je signal izgubil (domnevno zaradi udara strele) in bi se tako obmocje iskanja mocno zmanjsalo
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Jaz pa se bolj sprasujem zakaj nimajo GPS sledenja
V konkretnemu primeru bi lepo videli,kje se je signal izgubil (domnevno zaradi udara strele) in bi se tako obmocje iskanja mocno zmanjsalo
Od kje ti pa to?Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
zanimivo, najdene razbitine ne pripadajo AF447
hmmm...
Kakšni tehniki? Nismo še Star Trek, oceani pa so zelo velika reč.Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
noro pri vsej tehniki ni možno najti enega letala!