Če jih ne bi svet futral, verjetno v Jemenu ne bi bilo te vojne in lakote, ker se ne bi razplodili preko zmožnosti svojih naravnih resursov.Rasa ne razume, da je pomoc afriki bolj podkupovanje njenih prebivalcev. Ce jih ne bi svet futral, bi ze zdavnaj prehodili in pokradli ostali svet. Ne, nihce jih ne bi ustavil, tudi zda ne.
Uni da bi delali? maš pa krut smisel za humorne, vcasih so govorili: daj nam vse, mi pa tebi drobtinice. al si pa rekli: ti pa kar z nami, bos delal za nas. za drobtinice... itn...
a poznas se en pregovor?
kar sejes, to zanjes.
Kje ne delajo?Uni da bi delali? maš pa krut smisel za humor
v njihovih podnebnih in naravnih danostih bi beli človek uporabljal računalnike in mobilne telefone že pred 500 leti, tako pa je zapravil tisočletje za golo preživetje v trdih zimah in pomanjkanju hrane, ki je Unim sama dol z dreves na glavo padala.
Jemen je v Afriki?Boga reva ne ve kako izgleda Afrika...
Ocitno pa vpliva lakota na spol. Velika vecina migrantov v zadnjem letu in pol pri nas je moskih
če bomo slučajno izbirali prispevek leta, bo ta v finalih, sigurno
Pa sem le dočakal priznanje, da k nam ne prihajajo pomoči potrebni ampak zaradi drugih razlogov in ciljev.Ja, itak. Ker tisti najbolj revni, ki res migrirajo zaradi lakote, migrirajo v Evropo?
Je prispevek leta ja. V kategoriji najbolj butastih.
in iz takšnih paradižov zdaj prihajajo k nam na preživljanje, k nam, kjer so naši predniki še ne stoletje nazaj tolkli lakoto, dobesedno -lakoto.Zaradi zelo ugodne geografske lege in s tem povezanih življenjskih pogojev, so antični pisci deželo poimenovali Arabia felix - Srečna Arabija. Po arabskem izročilu naj bi beseda Jemen izšla iz besede Al-Yumn, v prevodu blaginja in sreča.
Ne vem od kdaj je lakota prvi razlog za migracije v Evropo. Prepričana sem bila da so vzrok vojne, politične razmere, državljanske vojne in etnični spopadi.Pa sem le dočakal priznanje, da k nam ne prihajajo pomoči potrebni ampak zaradi drugih razlogov in ciljev.
pa še o Jemenu
in iz takšnih paradižov zdaj prihajajo k nam na preživljanje, k nam, kjer so naši predniki še ne stoletje nazaj tolkli lakoto, dobesedno -lakoto.
Iz edine države kjer vojna in lakota v resnici je, pa migrantov ni, praviš?Ne vem od kdaj je lakota prvi razlog za migracije v Evropo. Prepričana sem bila da so vzrok vojne, politične razmere, državljanske vojne in etnični spopadi.
Koliko Jemencev pa je po tvoji statistiki med migranti? Ker po moji jih praktično ni, vsaj tistih iz Jemna ne.
In na kakšen način lahko Jemenec odpotuje iz države?Iz edine države kjer vojna in lakota v resnici je, pa migrantov ni, praviš?
Noo, počasi, po nekaj letih, boš pa le dojela
a ne more peš prečkat Afrike in potem s taxi čoln -ladja do Evrope?In na kakšen način lahko Jemenec odpotuje iz države?