1. Point je bil, da se muslimani delijo na veliko vej in podvej. In potem ugotovitev, da imajo najbrž vsi mohameda za idealnega. Torej skupna točka vseh. Povedano drugače, če nimaš mohameda za idealnega, ne moreš biti musliman.
2. Če si mohameda vzameš za vzgled, potem potrdiš pravilnost njegovih dejanj za vse večne čase, o katerih si lahko prebere vsak sam - v uradnih še danes veljavnih virih. Če pri tem ne vidiš problema, potem ti ne morem pomagati.
3. Večina muslimanov danes (cca 90%) spada pod suni vejo. Že sama beseda Sunnah pomeni, da upoštevajo kaj je mohamed povedal in naredil - najvišji vzgled.
4. Zakaj je vzgled pomemben? Ker pri besedah in zapisih besed je prostor za interpretacijo. Pri vzgledu pa ga ni. Če je nekaj naredil mohamed, potem je to dobro in vredno posnemanja za vse večne čase.
5. Tvoje vprašanje na koncu bi se bolj pravilno glasilo takole: katera vera pa nima takšnega preroka za idealnega? Moj odgovor: vse za katere vem.
6. Navajanje svinjarij iz drugih ver (npr. pedofilija v cerkvenih krogih) je klasični tu quoque in ne opere islama. Če boš iskal svinjarije vzgledov v drugih verah, se priporočam, da jih objaviš, predvsem me zanima v krščanstvu. In ne, ne zanima me to, da v bibliji pišejo razne nagravžnosti, ki so se dogajale. Govorim o nagravžnostih, ki bi jih naredil nekdo, ki predstavlja ideal in vzgled v tej veri.