leasing

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
sorry za OFF sam za kerga hudiča gre človek (mislim kot fizična oseba) jemat lizing za avto, ko pa je kredit bolj poceni

ni take blazne razlike, polek tega lizing urediš v dnevu dveh, za kredit pa mi je šlo en teden dopusta
bonk.gif

Spet narobe.. isti papirji so potrebni za enega in za drugega.

lp
Pri kreditu ti mora ostati, ko odšteješ vse obveznosti (tudi novi obrok kredita za avto) 573.- EUR od neto prilivov. Sedaj mi pa razloži, kako naj večina upokojencev in delavcev, ki so na minimalcu ali pa malenkost višje, sploh dobi kredit?
Jasno je, da jim preostane samo lizing, ki je glede tega malo bolj fleksibilen, čeprav tudi tam moraš imeti neke pametne dohodke.
In obrestna mera potem ni več glavni faktor, pa tudi drugače ni ne vem koliko višja v primerjavi s kreditom.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36

Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
sorry za OFF sam za kerga hudiča gre človek (mislim kot fizična oseba) jemat lizing za avto, ko pa je kredit bolj poceni

ni take blazne razlike, polek tega lizing urediš v dnevu dveh, za kredit pa mi je šlo en teden dopusta
bonk.gif

Spet narobe.. isti papirji so potrebni za enega in za drugega.

lp

Tale o papirjih ne bo držala.
Pa tudi tale o tem, da je kredit cenejši ne bo držala, vsaj pri avtu ne - je pa res tudi, da je odvisno kakšno ponudbo ti kdo sestavi.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Leasing je od 01.08 lani kot finančni produkt praktično izenačen s kreditom. Kreditno sposobnost stranke se primerja enako kot pri kreditu, saj nov Zakon o potrošniških kreditih to precej jasno določa.
Razlika zakaj včasih leasing gre skozi ko kredit ne gre je bolj v tem, da je večina kreditov zavarovanih pri Zavarovalnici, ki pa ima svoje finte in pogoje, ki se jih moraš natančno držati. In če nekomu pri plači zmanjka 10 EUR ga pač lahko odbije zavarovalnica in to je to. Leasing pa v takem primeru vseeno naredijo, saj nihče toliko ne gleda na teh 573 EUR ipd oz. morebitno razliko par EUR.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz sem imel 190€ rednih prihodkov mesečno + delo preko študentskega servisa okoli 500€ na mesec, pa so mi brez kakršnihkoli težav odobrili leasing po 270€ na mesec za 3 leta.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Jaz sem imel 190€ rednih prihodkov mesečno + delo preko študentskega servisa okoli 500€ na mesec, pa so mi brez kakršnihkoli težav odobrili leasing po 270€ na mesec za 3 leta.

Verjamem. Se hujse primere so spustili skozi. Zato pa so banke zdej tam, kjer so
smile-1.gif