Lastniki štirinožnih generatorjev dreka-vprašanje

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Zanimivo, kako omejeno razmišljanje imate mnogi
smile-1.gif

Zakaj si citiral le tisti del mojega prispevka, ki je osnova za tvoje pametovanje in ne tudi tistega dela, kjer pravim, da psa ne spuščam na igrišče? Ja, zato, da lahko pametuješ in moraliziraš... Vendar moraliziraš napačnemu, saj se pravil in tvoje logike sobivanja držim
wink-1.gif
.

In, če se modeli počutite dolžne moralizirati in težiti ljudem, ki se "vaših pravil" držijo me resno skrbi, kakšno ste šele do tistih, ki se jih ne. Zanimivo propagiranje nestrpnosti je tale forum, na vseh nivojih.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.144
-8.785
113
Prepoved zadrževanja psov na površinah, namenjenih za otroke, ter pobiranje dreka niso "naša pravila", ampak so pravila.

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Očitno sem slabo napisal. Prebral sem, da ti psa ne spuščaš na igrišče, kar je lepo in žal (upoštevajoč, da je dosti takih,ki tega ne počnejo) pohvalno (!), bolj sem odgovarjal na tisto tvojo trditev, da je to, če nekoga opozorim, da pes ne sodi na otroško igrišče izpad starša oziroma pasjemrzca ...

Se ti opravičujem, če je moj post (verjetno v nasprotju s tvojim) izpadel kot propagiranje nestrpnosti, moraliziranje in pametovanje.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Zanimivo, kako omejeno razmišljanje imate mnogi
smile-1.gif

Zakaj si citiral le tisti del mojega prispevka, ki je osnova za tvoje pametovanje in ne tudi tistega dela, kjer pravim, da psa ne spuščam na igrišče? Ja, zato, da lahko pametuješ in moraliziraš... Vendar moraliziraš napačnemu, saj se pravil in tvoje logike sobivanja držim
wink-1.gif
.

In, če se modeli počutite dolžne moralizirati in težiti ljudem, ki se "vaših pravil" držijo me resno skrbi, kakšno ste šele do tistih, ki se jih ne. Zanimivo propagiranje nestrpnosti je tale forum, na vseh nivojih.

Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Pa ne zato, da tam nebi srala ali scala ampak, ker ne želim poslušati izpadov kakega od staršev ali kakega "pasjemrzca".

Saj če ti starši ne bi težili, bi ga verjetno spustil. V tem je težava, da ga ne spustiš samo in izključno zaradi tega, da ti ne težijo. Ja bravo.
priden.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.173
1.961
113
Emona / Carnium
V večini teh skrajnih primerov, ko lastnik ne pobere iztrebka, spusti psa s povodca, ga spusti na površine, ki so namenjene malim bogovom (otrokom) in podobno, lahko ob kakšnem prijaznem opozarjanju, kmalu ugotoviš, da ima lastnik gobec, pes pa ni za to nesrečno okoliščino svojega pasjega življenja, nič kriv.
Večinoma gre za nevzgojene lastnike psov in ne lastnike nevzgojenih psov. Velikokrat sem imel priložnost obžalovati, da ima kak kuža lastnika.
No in ker ste v debato privlekli tudi otroke, bi rekel, da sem ravno tako dostikrat obžaloval, da imajo nekateri otroci [ne najdem ustreznega pridevnika] starše, ki otrok ne razumejo in jih vzgajao s pomočjo groženj ("pa ostani tu in naj te avto povozi", "te bo teta našeškala", "boš pa padel, ker plezaš po tistem",...).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Seveda so krivi lastniki, psov nihče ne obtožuje ničesar. Se strinjam s tabo, za marsikaterega psa je tudi meni hudo zaradi lastnikov.
Površine namenjene malim bogovom? Imaš problem, da je na površinah, namenjenim otrokom, določen red, ki prepoveduje stvari, ki tja ne sodijo? Na žalost je tako, da bo treba kmalu te površine celo ograditi. Otroci so pač taki, da jih je treba varovati, ker sami ne znajo presoditi, kaj je prav in varno (seveda so tudi izjeme, v to ne dvomim).
Kaj ima vzgoja otrok s to temo, mi pa ni jasno, res ne.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.173
1.961
113
Emona / Carnium
Mali bogovi so carji in njihova prostorska suverenost se preneha takrat, ko se npr. sami približajo psu na povodcu (recimo na pločniku, pred trgovino, ob igrišču,...) in je potem (lahko) problem. Vstop živali (brez povodca) na območje, kjer je otrok pa je v civiliziranih družbah, nedopusten. In nikoli ne bom razumel ljudi, ki ne poberejo govna za svojim psom. To je podobno, kot če bi jaz otroško plenico stresel na tla ali pa otroku rekel naj se podela kar tam kjer se mu zdi najlepše. Zakaj so nekatera igrišča posrana vemo.

Ampak ok, tema je o ljudeh in ne živalih, še manj pa otrocih. Za tisto o dreku pa sem že napisal, da je stvar nevzgojenega lastnika psa. O tem, kako kdo rešuje tovrstne probleme, pa je najbolje ne soditi, dokler se sam ne znajdeš v takšni situaciji.

Jaz sem letos v kampu v Makedoniji videl gospo, ki je šla s svojim cuckom na večerni sprehod in se je le ta podelal (ni samo lulal) v travo na območju (prazna parcela), kjer so ljudje čez dan hodili od parcel do jezera in obratno. Seveda se je to zgodilo daleč od njene parcele. Kakšen [cenzura] moraš biti, da kaj takega narediš? Ima kdo posebno željo potem komunicirati s takšnim človekom in mu kaj razlagati? Jaz ne. Pa sem velikokrat že v drek stopil in me ni pobralo. Tudi v naravi sem že sral, ampak ga nisem pustil na ogled "ljubiteljem narave". O tem, da sem za psom pobiral drek pa verjetno ne rabim pisat.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ko si že omenil sranje v naravi: folk brez psov je še hujš. Če se pes userje, ostane za njim samo drek. Ko se userje človk, za sabo pusti še paklc usranih paloma robčkov
bonk.gif

Danes sem na povratku z ene precej oblegane planinske ture na dokaj ozki (pol metra ali manj) prepadni stezi v cca 1km razdalje (al pa mal več -2 km ni) naštel 5 ali 6 kupov, okrašenih z belim pregrinjalom z rjavo črto.
bonk.gif

To morš imet že ornk jajca, da se tam userješ, ker frekvenca srečevanj je precejšnja. Če ne moreš prinest do kakega bolj razširjenega mesta in se olajšat vsaj malo proč od steze, bi se lahko usral na palomo (očitno jo je imel s sabo) in potem tisti kup zabrisal v prepad.
Tisto palomo, s katero si pa potem usrano rit bolj ali ponavadi manj obrišeš, bi pa lahko tudi zakuril. A mora res za vsakim prascem sled ostati?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ma jest bi čili robčke naštimal
evil.gif

Pa ne bi nič napisal na pakungo - pa da jih vidimo pol
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Zeleni si z levo rit brišejo, z desno pa jejo. In ponavadi tudi rokujejo. Tko da za rokovanje ni problema.
Zakaj pa misliš, da za tatvine iprd sekajo desne roke? Zato, da jih družba izobči - vsem je jasno, d če ima samo eno dlan, si s tisto umiva rit in še je z njo. Noben ne bo jedel v družbi z njim.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
V bližini imamo travnik z otroškimi igrali, za katerega skrbiva s sosedo.

V zadnjem času opažam porast pasjih drekov.

Kakšna napisna tabla ima na vas največji efekt?

Ker dežurat nimam časa.

Nisem bral cele teme. Morda bi se lahko z občino ali s kom dogovoril za postavitev tistega "smetnjaka" z vrečkami za pasje iztrebke? V moji okolici jih je polno in nikjer ni nobenega drekca.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Zdej nekak smo se zmenil, kako počistit pasji drek, oziroma pasje sranje. Zdaj pa napišite še, kako pospravit sranje na Alterju ...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.704
774
113
Pa ne vem, kaj se tako razburjate, če se nek pesek vserje, saj to je naravno in otroci morajo spoznati čim prej, da tuj drek še bolj smrdi ! Sam se sicer strinjam, da na ograjena igrišča rezervirana samo za otroke psi nimajo vstopa, samo po parkih pa mali vreščači ne morejo imeti nobene prednosti pred psi, jasno pa je, da se za svojim psom počisti, vendar tudi otroci mnogokrat pustijo velik nered za sabo, pa starši naredijo v stilu "ne vidim dobro" ....